Criza - v-a afectat? O simtiti macar?

Si eu impart cladirea cu o agentie de stat. Pe moment tocmai le-a venit noul mobilier de birou, lemn masiv, furnir de nuc. Ce imi place insa la ei e ca sunt foarte respectuosi, te saluta primii, te lasa sa te urci in lift inaintea lor, de sarbatori vin si ne dau calendare, agende, pixuri, alte alea...alea... :smile:

LE: Musai a se citi si postul anterior. Vai de soarta noastra.
 
Si asa e peste tot :frown:
Vine criza, vai taiem un 25%, nu mai dam aia si ailalta, problema e ca toate astea se fac pentru a se putea mentine mai departe sistemul morbid.
 
...problema e ca toate astea se fac pentru a se putea mentine mai departe sistemul morbid.

Asta a vost vointa (majoritatii) poporului..., vointa exprimata anul trecut. :rolleyes:

Şeful FMI: Am spus NU tăierii salariilor în România. Am propus impozitarea bogaţilor

In timp ce Spaniolii se gandesc sa impoziteze milionarii la noi au dau direct in bugetari si pensionari. Problema este ca bugetari sunt si profesorii, medicii, asistentele, iar pensionari sunt si cei are au 200-300 RON pensie. :frown:

La cum merg lucrurile, mai ca as paria ca ne trezim in scurta perioada cu TVA/Impozit pe profit marite...
 
Crizații cu pensiile au fost scoși de media, nu taie nimeni pensiile mici. Poate că ar fi timpul să scoată din legalitate PF-iștii, s-ar aduce mult mai mulți bani decât din micșorarea salariilor.
 
Cred ca nu am fost clar. Cand ai un balon care se desumfla, nu pui o pompa mai mare in gura lui sa bagi aer ci il vulcanizezi intai. Problema e ca se pierd total aiurea banii, aiurea ala fiind intre ghilimele.

Btw, am votat sa se reduca numarul adormitilor din guvern, s-a mai intamplat ceva?

P.S. Mi-e scarba sa tot aud de Basescu cand de fapt vistieria o invarte cu lopata guvernul si organisme acolite acestuia. Inteleg ca e momentul bun de propaganda sa dai in fraier dar oricate probleme cauzeaza sau o fi cazaut el, in niciun caz nu e problema principala in acest moment.
 
Doar fraierii vor plăti, dacă era să se facă ceva se făcea până acum, sau cel puțin de acum înainte mai ales că au venit și sugacii de la fmi pe aici. Dar nu se mișcă nimic altceva față de ce a fost și până acum deci singura concluzile pe care o pot trage e că ne așteaptă vremuri grele.
 
Crizații cu pensiile au fost scoși de media, nu taie nimeni pensiile mici. Poate că ar fi timpul să scoată din legalitate PF-iștii, s-ar aduce mult mai mulți bani decât din micșorarea salariilor.

Tocma` o spus amărâtul ăla de-un cot cu anus cu tot că se taie TOATE pensiile. Sau i-a spus media să spună așa?
 
Pensii mici sunt ales sub 1000 lei care nu se impozitează nici acum. Poate între timp și-a schimbat obiectivul, dar inițial nu era așa. De ceva vreme nu-i mai urmăresc fiindcă n-am văzut nici o mișcare ci doar vorbe, speculații și crizați pe baza lor.
 
Băsescu clar n-are de-a face cu nimic din ce se întâmplă. E clar că e vina lui Boc că se tot încăpăţânează să se tot aleagă în fiecare nou guvern.
 
Băsescu clar n-are de-a face cu nimic din ce se întâmplă. E clar că e vina lui Boc...

Boc nu exista, Boc e un Avatar :biggrin:

Diferenta e ca nu joaca in filmul cu acelasi nume ci joaca in Greu de Ucis IV (sau V...) :tongue:
 
Să te legi de Boc a devenit un sport național în ultima vreme. De obicei lumea trebuie neapărat să amintească faptul că e mic de statură și să facă un spirit de autobază pe tema asta. Toată lumea politică are idei mai bune despre cum ar trebui condusă țara, dar nimeni nu spune de unde va lua banii și nimeni nu vrea acum la guvernare. Mă lăsați? De la perindacii pe la televiziuni nu mă aștept la multe, dar pe forumul ăsta am iluzia că vorbim puțin mai cugetat, ca să zic așa.

A, și înainte să săriți, da, Boc mi-a fost profesor, îl știu din vedere și da, stau în Cluj.
 
El a continuat prostia băgării banilor împrumutaţi în pensii şi ajutoare sociale, nu de la el a plecat. Dar are şi el o parte din vină, măcar pe ultima sută putea să schimbe direcţia.
 
Care ultimă sută, fraţilor? Se dărâmă lumea? Ne trăzneşte? Vine războiul?
Schimbarea ats a direcţiei nu e ca la maşina mică din dotare. Poporul face întotdeauna urât când conducerea ia măsuri nepopulare, că de-aia se numesc măsuri nepopulare.
Datoria României e 23,7% din PIB, una dintre cele mai scăzute din toată Europa. Măsurile astea pică fix la ţanc, nu-s nici prea devreme, nici prea târziu.
Na aici măsuri alternative:
1. Creşterea cu 100% a salariilor medicilor şi băgarea la bulău a tuturor celor care mai cer şpagă, cu controale amănunţite.
2. Impozitarea cu 50% a tuturor meditaţiilor date de profesori, băgarea la bulău a tuturor celor care dau meditaţii neoficial (recte ilegal).
3. Creşterea salariilor poliţiştilor, cu băgarea la bulău a tuturor celor prinşi (de o ramură a dracului de audit) a celor care sunt corupţi şi iau mită şi şpăgi.
4. Controlarea la sânge a mânăriilor care se fac prin preasfintele locaşuri (aka control la preoţime, fiscalizarea "cutiei milei", etc).
...că tot fac la grămadă gât despre salarizare, dar pe partea ailaltă, în economia gri/neagră, bagă în buzunar cu 3 mâini.
 
Hehe, poveşti. E mult mai uşor să creşti o taxă sau să bagi alta decât să intri să schimbi mentalităţi în felul ăsta.
Iar aia cu 100% la medici ar trebui să fie pe undeva pe la 500%.

Ce-i drept, unic, am întâlnit destui oameni care într-un mod sau altul au interacţionat cu Boc înainte de a fi în Guvern şi care se scărpinau în creştetul capului când vedeau ce face acolo.
 
La bulău? Da' de unde să avem atâta bulău pentru atâta popor?! Și să le mai și plătim cazare, mâncare, căldurică și cablu din impozite?
 
La bulău? Da' de unde să avem atâta bulău pentru atâta popor?! Și să le mai și plătim cazare, mâncare, căldurică și cablu din impozite?

Inchisorile ar trebui bagate intr-un program de autofinantare. Sa-i puna la munca pe detinuti: constructii, agricultura, orice altceva se gaseste (sa faca autostrazi cu roaba - mi se rupe de ei). E strigator la cer faptul ca alocatia zilnica de hrana pentru un detinut este net superioara celei pentru un bolnav internat in spital sau a unui copil dintr-un orfelinat. :mad:
 
Unde votez pentru asta? Cu două mâini votez.
Ia să facem un calcul scurt: 1 an de puşcărie plantând copăcei. La 1h per copăcel (săpat gropiţă, înfipt plăntuţa, astupat cu pământ) ies pe la 7 copăcei pe zi, ori 21 de zile pe lună, ori 12 luni... 1764 de copăcei pe an. Nu sună rău deloc... De munca asta primeşte deţinutul cazare, păpică, ţigări (dacă vrea). Eu zic că e fezabil din punct de vedere economic :smile:
 
Inchisorile ar trebui bagate intr-un program de autofinantare. Sa-i puna la munca pe detinuti: constructii, agricultura, orice altceva se gaseste (sa faca autostrazi cu roaba - mi se rupe de ei). E strigator la cer faptul ca alocatia zilnica de hrana pentru un detinut este net superioara celei pentru un bolnav internat in spital sau a unui copil dintr-un orfelinat. :mad:

Total de acord ca principiu.
Practica, insa, ne-ar omori.
Ce zici de un over-zealous garcea, de la tara, care ar amenda un batranel pentru disturbarea ordinii publice din motiv ca a rupt o floare de la marginea drumului?
Un asemenea principiu, aplicat fara un control adecvat, ar fi fatal.
 
Back
Top