Criza - v-a afectat? O simtiti macar?

26454366/294=9028. Dec09.
Max 22354
Min 1001
Nu's ce intelegi prin net. Asta e suma virata cabinetului si mai departe MF-ul tre' sa-si plateasca toate darile/cheltuielile/whatever.
 
Intr-adevar era vorba de sume brute, am editat ,scuze, postasem probabil prea dimineata.

10000 lei /luna nu este un varf sau o exceptie, dar nici o regula. Sumele variaza intre 8-9-10 ajungand la un varf de 13 mii. In comparatie cu stomatologia (6- 700 lei/ luna )sunt ceva bani, insa acolo sunt si alte surse de castig.

Acum nu stiu care mai este valoarea punctului de plata (parca 4,10 lei pe cap de pacient si 1,80 punctul pentru servicii) si in general sumele se modifica dupa cum doresc politicienii. Ca o comparatie pe vremea PNL era 5,15 lei per capita si 4,31 punct per serviciu si tot cam pe vremea aceeea un castig de 13 mii nu era o exceptie.

LE.Acum am vazut mai sus, ca sunt si varfuri de 22 mii :biggrin:
 
26454366/294=9028. Dec09.
Max 22354
Min 1001
Nu's ce intelegi prin net. Asta e suma virata cabinetului si mai departe MF-ul tre' sa-si plateasca toate darile/cheltuielile/whatever.

După ce se plătesc dările și ignorând complet cheltuielile cu cabinetul, salariul net al medicului + al asistentei este sub ~4500 RON în medie. Cu o asistentă bună plătită cu 1500 RON mai rămân și medicului 3000 RON, cazul optimist.
 
Up! Pensionarii au fortat cordoanele de jandarmi la Cotroceni si in mai multe orase din tara vs. Bote s-a impacat cu Bianca. :biggrin:
 
Abia acum o sa inceapa sa se simta criza si la noi, pana acum doar firmele au picat pe capete. :frown:

Ma bucur pentru bote. :biggrin:
 
Nesimțirea (sau prostia?) unora nu are limite:
Comunicat de Presă: CREDINŢA TARE ŞI COOPERAREA CU SCOP SFÂNT VOR ÎNVINGE CRIZA ECONOMICĂ
Considerăm înşelătoare opinia conform căreia trebuie făcute economii, inclusiv prin sistarea lucrărilor la lăcaşurile de cult aflate în construcţie, deoarece prin edificarea unui lăcaş de cult se întăreşte solidaritatea şi cooperarea dintre credincioşi, inclusiv întărirea vieţii spirituale, care permite oamenilor să depăşească orice fel de criză, fără să se „autodemoleze”, ajungând la deznădejde sau la dezumanizare.
Criza financiar-economică actuală este rezultatul unei profunde crize spirituale şi morale care poate fi depăşită prin sporirea credinţei, a rugăciunii şi cooperării pentru a finaliza un lăcaş de cult care adună oameni în iubirea şi lumina Preasfintei Treimi, învăţându-i să se respecte şi să se ajute reciproc.
Sursa: Biroul de presă al Patriarhiei Române
 
Nu intelegi tu cat de importanta este hrana spirituala. Dangatele clopotelor acopera zgomotul matelor chioraind de foame. :goofy:
 
Nesimțirea (sau prostia?) unora nu are limite:



Sursa: Biroul de presă al Patriarhiei Române

Just lol. Ar trebui să vezi cum crește numărul de iuzări pe forumurile creștin ortodoxe. Oamenii chiar ajung să creadă că dacă se roagă și merg la biserică, `mnezo le va băga pita-n casă. Eventual fără muncă.
 
Era un banc, ceva cu guvernul Boc a gasit solutia sa dea slujbe la toti somerii afectati de criza. La Patriarhie, Mitropolie si bisericile din toata tara. :biggrin:
In alta ordine de idei titlul thread-ului se pare ca m-a lovit si pe mine cu 25% incepind cu ziua copilului. De Craciun probabil ca o sa trec si prin epurari.
Deci da, o s-o simt si o sa ma afecteze.
 
Oamenii chiar ajung să creadă că dacă se roagă și merg la biserică, `mnezo le va băga pita-n casă.
Eu nu am nici o problema cu asta cat timp Biserica e obligata contractual sa livreze. :smile: Si daca nu ei livreaza, ci Dumnezeu, atunci sa taiem intermediarii din ecuatie si sa-i dam banii direct Lui.

L.E. A incercat unu' prin SUA dar nu a reusit pentru ca "acuzatului" nu i s-a putut servi citatia la domiciliu. :smile:
 
Last edited:
Deci fuck yea, s-au terminat banii Casei de Asigurări pe 2010, deci tot ce înseamnă medicamente compensate și gratuite = (m)UE. Happy to live in Rromânica.
 
Problema cea mai mare intr-adevar va fi "modus operandi".
Pot sa vin cu un exemplu foarte edificator, situatie prin care au trecut fostii mei colegi.
Inceput de an 2009 - inceput de criza.
Se da o agentie guvernamentala specializata pe furnizarea de servicii IT catre popor infiintata in 2002.
Personal format din specialisti IT ( networking, BD, programatori) cam 20%, interactiune cu publicul (help desk, suport) cam 15 %, servicii conexe (financiar, resurse umane etc) vreo 30 % - umflata zona - si bagatori de seama/frecatori de menta restul (manageri de proiect, manageri de cont !!!????, PR, 3 secretare, si dracu mai stie ce alte functii inventate). se adauga si 4 conducatori (prezident + 3 vici ???)
Salarii mici, normale si inspre nesimtite (ca in toate institutiile publice), media undeva spre 2500 RON net la aproape 100 de persoane. Repartizarea veniturilor o ghiciti usor.
Guvernul Boc (ala cu restructurarile) angajeaza inca 46 de persoane (50% ???) in perioada mai-iunie 2009 in plina blocada a angajarilor la stat (doar din vorbe) toate in zona de productie de menta (exceptie 2 persoane la helpdesk) si salariul mediu net creste cu aproape 700 RON.
Vine celebra reorganizare bocciana si agentia este desfiintata (motiv de reducere a cheltuielilor) si in locul ei se infiinteaza alte trei ( !!!????) ce ii preiau activitatea (motive de optimizare) - 6 conducatori.
Nmarul total de posturi de executie se reduce la circa 100 (40+40+20) si incepe selectia bazata pe principiul PCR (nu intru in detalii). Absolut toti cei din zona IT si suport (ce erau acolo de la infiintare -2002) au parasit corabia si sunt deja angajati prin alte parti si au ramas vro 60 de persoane. Din lipsa de personal calificat acum se fac presiuni asupra unor firme private pentru intretinerea sistemelor in speranta externalizarii (adica se muta cheltuielile dintr-o zona bugetara in alta), iar astea functioneaza la nivel de avarie desi sunt intr-un program de dezvoltare impus de Comisia Europeana si finantate din banii europeni (o sa apara si infrigement pe tema asta cat de curand).
Asta e un exemplu clasic mioritco-dambovitean de management in administratia publica.
De asta imi vine sa-mi smulg parul din capde ciuda ca n-am plecat in zari mai calde acu cativa ani cand am avut posibilitatea, cand ma gandesc la ce va urma cand se va proceda la fel la nivel national.

Cam asta zic eu despre criză şi măsurile zbierate de guvern...
Dacă se consideră autoreclamă, dau un copy-paste aici şi scot link-ul.
 
Back
Top