Criza - v-a afectat? O simtiti macar?

Oare chinejii astia mici si draguti nu stiu sa faca kamikaze? :biggrin: stau langa japoneji, n-or fi invatat de la ei?
 
Partea proastă nu e că-s prețurile mari, în Europa sunt 5-6 EUR/pachet țigările, ci că salariile sunt ce rahat turcesc. Eu voi avea înscris pe contract <200EUR/lună, gg me.

Aproape că ai dat demonstrația perfectă pentru soluția "go west!". Acolo scrie pe contract minim 2500 și ai fi la mare căutare, de ce mai pierzi vremea pe aici?
 
Caut destinații momentan. Plus că nu prea poți să pleci cu buzunarele goale :frown:

Ești (cuvânt urât). Semnează un contract, vinde mașina și fugi cât vezi cu ochii. Nu ai nevoie de o sumă imensă, ești destul de solvabil ca medic ca să te finanțeze orice bancă să te instalezi, iar EURIBOR e extrem de mic acum. Aștepți să crească?
 
Eh, e ceva mai complicat aici cu astea :smile: Practic momentan posesiile proprii și personale nu ajung nici de un computer mai acătării. Asta cu banca e o idee bună, deocamdată stau și sortez oferte și țări. Faptul că nu știu germană decât la un nivel de uber începător e un mare handicap, altfel eram plecat din decembrie. :biggrin:

bausto, am certuri zilnice cu prietena că nu vreau să mă apuc de vândut/promovat suplimente nutritive pe bază de muguri de fluier. Încă mai am anumite "chestii" morale de care mă agăț :biggrin:
 
Not for long. Chestia aia de care te agati e un skill pe care il pierzi in timp, mai ales daca ramai in Romania. Fa ce zice Adrian mai sus altfel o sa ajungi inca un om pe care sa il injure lumea pe forum :frown:.
 
Trebuie să știi binișor limba, dacă ești generalist trebuie să poți sta de vorbă cu pacienții, dacă ești specialist oricum trebuie să înveți termenii de specialitate în limba respectivă. În UK e mai ușor cu limba dar nu îmi place ca țară, e foarte scumpă. Franța nu e raiul pe pământ dar pare OK, Italia la fel, țările nordice au o limbă dificilă :frown:
 
Trecand peste scumpete, Anglia e o tara in care trebuie sa ai ceva aparte ca sa rezisti. Rezistenta la reumatism si la depresie. Si nu glumesc.
 
No freaking way, vremea din UK îmi convine de minune, să ajung eu acolo. Din păcate aia e problema, cu scumpetea. Mai ales dacă mai este o persoană care trebuie să-și găsească loc de muncă, faptul că posturile de medici oferite s-ar părea că sunt doar temporare (6 luni - 1 an, maxim 2 ani), blue card trouble, etc.
 
Mai bine stai si astepti sa traga de tine headshunterii din UK cu contract din start pâna la pensie si salariu care sa ROTLF de scumpetea locala.

Doar nehalitii se arunca la orice pe 6 luni ca sa intre în sistem. :rolleyes:
 
Stai bre că nu e chiar așa. Când nu ai pe nimeni în spate să-ți susțină niște decizii de genul acesta, parcă nu-ți vine să te arunci cu capul înainte, chibzuința n-a omorât niciodată pe nimeni so to speak.
 
E funny, eu de-aici vad lucrurile invers: când nu ai pe nimeni în spate, parca nu-ti vine sa te arunci cu capul înainte ... traind în Ro. :smile:

Anyway, asteapta headshunterii atunci, e si asta un plan.
 
Voi ăştia care împingeţi medicii afară, mie cine o să-mi mai scrie reţete la pensie? :smile:
 
Generalizarea asta te duce la concluzia ca cine a ramas in Romania e un incompetent pe care nu il vrea nimeni afara :wink:.
 
Back
Top