Corsair Obsidian 350D vs Antec NSK3480 (small review, no pics)

Thor

Membru Junior
Sistemul e compus din Intel i5 750 pe ASRock P55M, răcit de Scythe Ninja 2 rev B, o placă video Radeon 7850, 3x 3.5" HDD și 1 SSD. Sursa este un Nexus Real Value 430W. Ventilatoare în sistem erau un Nexus de 90mm, un Antec Tricool de 120mm pe exhaust și încă unul pe coolerul procesorului. Toate astea stăteau înghesuite intr-un Antec NSK3480, iar orice modificare hardware în sistem era chinuitoare.

Antec-ul nu e o carcasă rea: solidă, compactă, doar că e foarte, foarte aglomerată dacă sunt componente mai multe sau mai mari. Așa că am decis să o inlocuiesc, mai ales că mă gândesc la un upgrade mai spre vară.

Din poze mi-a plăcut Corsair Obsidian, iar 350D-ul părea că e ce vreau: o carcasă ceva mai mare, în care să poată fi instalate toate componentele mai ușor, dar să păstreze sistemul silențios. Aseară am primit pachetul și m-am grăbit să mut sistemul în noua carcasă.

O oră mai târziu, fără prea mult wire-management, totul era funcțional. Sper să am timp în vacanța de iarnă să mai bibilesc puțin la el și să mai îmbunătățesc unele chestii.

Contra Obsidian 350D față de Antec:
- mai firavă - deși mai voluminoasă, tabla e mai subțire și e mai ușoară; nu pare să aibă vreo influență asupra insonorizării.
- frontal am doar porturi USB3.0; placa de bază nu are, deci până nu găsesc un adaptor USB3.0->USB2.0 sau nu schimb placa de bază trebuie să folosesc porturile din spate.
- panourile laterale sunt mai fragile și au un sistem de fixare mai slab. La Antec glisau vertical, erau fixate de capacul superior si nu aveai nevoie de șuruburi pentru fixare. La Corsair gliseaza lateral și trebuie prinse în șuruburi.
- capacul superior e perforat. Carcasa e gândită și pentru răcire cu apă, dar nu are nici mod de a astupa găurile respective. Ca să împiedic pătrunderea prafului pe acolo și iesirea zgomotului, am capitonat pe interior cu un burete. Praf nu mai intrâ sigur, nu știu cum contribuie la silentiozitate
- butonul de reset pare ușor accesibil. Cu un copil mic în casă nu cred că va dura mult până când va afla cum se apasă. Dacă va fi o problemă o să-l deconectez.
- butonul de on/off e discret, flancat de ledurile power și HDD, putea fi mai finisat, are niște bavuri din turnare.
- lista cu accesorii din broșura inclusă in pachet nu descrie corect șuruburile incluse (pozele nu corespund), așa că tot cel care face instalarea trebuie să își dea seama ce si unde se folosește.
- spațiul din spatele plăcii de bază, destinat ascunderii cablurilor, putea fi mai mare.
- tray-urile pentru HDD au un mic joc, puteau fi mai fixe.
- sursa fiind poziționată sub placa de bază, firele pentru mufa ATX sunt întinse la limită.

Apectele pozitive:
- mai spațioasă, sistemul e mai ușor de asamblat și mai aerisit.
- deși pe intake e un ventilator de 140mm care merge la 1000rpm, tot sistemul e mai silențios. Voi încerca să îi reduc viteza, să vedem cum stăm cu temperaturile.
- temperatura în idle a scăzut cu ~8 grade. Procesorul statea la 39-40 de grade, acum e la 32, cu ventilatorul (Noctua NF-S12B) la 580rpm. Hard-urile par a fi cele mai avantajate. În Antec erau înghesuite, unul era aproape de placa grafică și temperatura sa varia dacă începeam să mă joc. Acum sunt răcite de ventilatorul de intake, stau la un comfortabil 26-27 de grade.
-are filtre de praf și pentru sursă și pentru panoul frontal, sunt ușor de scos, deci sper sa fie nevoie mai rar de curățarea sistemului.

Pentru moment piticii sunt liniștiti.
 
Back
Top