Cooler placa video

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Placa video e MSI GTX 670 Power Edition si as vrea sa iau un cooler ieftin pentru ea, fiindca in WOT sta aproape constant in 100 grade. Se potriveste Arctic Cooling Accelero S1 Plus cu placa mea video? N-as vrea sa dau mai mult de 100 lei pe cooler si din ce m-am uitat la pcb cred ca intrebarea e daca se potriveste prinderea, placa video are radiator (de fapt o tabla) ce vine peste memorii si practic acolo nu am treaba.
 
Accerelo vine cu radiatoare pentru memorii și surse. Vezi că e destul de lung și destul de lat, adică o să depășească placa grafică în toate părțile. Și o să ai nevoie de ventilator pe el probabil (eu îl am pe un 7870 cu 2 ventilatoare de 12cm low speed, și trece de 70 de grade în WoT la 2500x1400).

Ți-am scanat instrucțiunile de la S1 plus (nu le-am găsit online), unde explică și pe ce se potrivește (găuri la 53.2mm, 45.7mm și 43.2mm). Nu mi-e clar din poze la cât sunt găurile de pe placa ta, dar poți să măsori. Din 2 seturi de găuri presupun că unele ar putea să se potrivească.

Of course, nu se pot atașa fișiere mari aici, so: https://dl.dropboxusercontent.com/u/35939628/Accerelo_S1_Plus.pdf
 
Last edited:
L-am luat, 3 gauri din 4 se potrivesc, l-am prins asa si e ok. Acum alta intrebare, vreau sa pun pe radiator un ventilator mare, de carcasa, dar nu se potriveste mufa de alimentare, cea de pe placa video e mai mica putin. Gasesc undeva un adaptor pentru ea? N-as vrea sa tai mufa de la ventilatoarele vechi in caz ca va fi nevoie s-o trimit la garantie (nici nu mai stiu daca mai are, dar momentan poate gasesc un adaptor).
 
La 3 din 4 găuri n-aș mai lega nimic de el, aș pune ventilatorul separat. Dacă are doar 3 puncte de sprijin ai două opțiuni: ori se dezlipește de pe GPU, ori apasă pe GPU mai mult decât trebuie și face poc :smile:.

Nu e musai să alimentezi ventilatorul din GPU în momentul ăsta; eu am două ventilatoare de 120mm la turație mică alimentate direct din placa de bază. Dar vezi cum sunt ancorate: de placa grafică mai mult decât de radiator.

img_8320-jpg.9145
 
Last edited by a moderator:
Mda, a mers putin si apoi a murit. Nu stiu inca de ce, doar ca placa video pare sa nu mai functioneze, am reusit numai sa-l pornesc de pe placa onboard. O sa-l desfac zilele astea sa vad daca o crapat sau ceva. :frown:
 
Back
Top