Cooler laptop

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Foloseşte cineva aşa ceva? M-ar interesa unul în perspectiva folosirii laptopului pentru ceva procesare video. Puteţi recomanda un best buy? Şi ieftin, şi bun? Mulţumesc.
 
Am un Recom CoolDesk Traveller de ceva timp. E mișto că are un ventilator IMENS dedesubt care suflă aer mult fără zgomot. Nu e mișto că sistemul lui de deschidere și culisare e cam fițos; în funcție de dimensiunile laptopului, s-ar putea sau nu să se potrivească la muchia de jos, unde se sprijină marginea laptopului. E foarte înalt, parcă pentru laptopuri cu ecran 4:3; un laptop cu ecran de 14,1" wide nu acoperea complet ventilatorul.

După experiența asta, am luat un cooler mai ieftin, un DeepCool cu care au fost dotate și birourile laptopzarilor la muncă (se încingeau Dell-urile alea de le lua naiba). Ăsta e ceva mai potrivit pentru formatul wide, deși un laptop mare va cam ieși pe-afară. Ce nu e grozav e modul de sprijinire al laptopului pe muchia de jos: muchia e curbată, probabil și laptopul e curbat, cert e că nu stă fix ci are tendința să o încalece.

Ce pot să-ți recomand e să bântui prin magazine cu laptopul în ghiozdan și să faci probe la ce vezi. DeepCool l-am văzut și-n Cora, Recom nu prea. Din punctul de vedere al răcirii, orice suport care să ridice laptopul un pic de pe masă și un ventilator care să-și adie vreo bășină pe sub el vor ajuta. Acum cât de mult ajută... rămâne de văzut.
 
Io am luat chestia asta pentru niste pustani da' n-am niciun feedback de la ei inca.
In general lumea vorbeste OK de el si sefu' de la service pcgarage a zis ca e OK pentru un cooler activ dar el imi recomanda ceva pasiv.
 
Acum vreo 2 ani am cumparat asa ceva. M-a incantat ventilatorul de 250mm, faptul ca era din aluminiu si review-urile citite la vremea respectiva.

A fost singurul produs care l-am returnat vr-odata. Racea procesorul cu vreo 4 grade. Ai zice ca e ceva, dar 2 capace de PET-uri, asezate sub picioarele laptop-ului (din dreptul monitorului), raceau cu 2 grade. Iar pentru 2 grade nu merita o asa investitie. Din 2008 pana azi, umblu cu 2 capace in rucsac cand iau laptop-ul dupa mine. S-a mai intamplat sa le uit, dar le pot gasi aproape oricand si oriunde.
 
Nu sunt sigur că ar trebui să judecăm utilitatea unui astfel de răcitor doar prin prisma răcirii procesorului. Până la urmă răcirea procesorului depinde, în primul rând, de performanţa termică a procesorului şi de soluţia de răcire proprie, implementată de producător. Coolerul doar ajută cu aer proaspăt răcirea proprie a procesorului. Eu eram interesat din punctul de vedere al răcirii ansamblului laptop + baterie şi n-am subliniat întâmplător bateria. E foarte probabil ca un suport pasiv să fie suficient. Mai mult, ceva home made, că mi-au venit şi câteva idei de suporţi rabatabili, care ridică laptopul 1-2 cm, pentru a facilita circulaţia aerului şi care sunt uşor de confecţionat.
 
Aşa e. :smile: Probabil că asta va fi soluţia finală: baterie scoasă din laptop şi suport home made. :biggrin:

Apropo, care e răspunsul cel mai bun la veşnica întrebare "cu sau fără baterie, cu laptopul alimentat la reţea?" Micul meu eeePC901 a fost folosit cam jumătate din timp cu ea scoasă şi jumătate din timp cu ea cuplată, când netbookul era alimentat la reţea, după cum aveam chef. Are mai bine de 3 ani şi bateria încă mă ţine 5 ore. Să adopt tactica şi la laptop? :biggrin:
 
Back
Top