Cooler CPU

Îl am pe al doilea, este absolut mediocru din orice puncte de vedere. Dacă vrei ceva bun care să meargă pe orice platformă te-ar interesa în următorii ani, cumpără un Noctua NH-D14 (se găsesc și SH cred). La ritmul în care schimbi tu hardware probabil te va ține vreo 20 de ani :biggrin:

Nu fac miștouri, dar ai menționat apă, iar apă e high maintenance chiar dacă este closed loop shit. Plus, curg. Am lucrat anul trecut cu un Swiftech 240 plm, a curs în sistem nou nouț de era să fac infarct (i7 5960X cu Asus Rampage V Extreme Edition 10, ASUS Strix 1070 :biggrin:). Am donat persoanei un NH-D14 care îl aveam de rezervă și totul a fost ok.
 
D14 e o oribilitate care o sa-mi rupa placa de baza in 3. Nici nu cred ca intra in carcasa. Si e si prea scump. La banii aia mai bine iau apa, chiar daca il tin culcat cu MB in sus.
 
Aha, tu ai placa de bază din plastilină și NH-D14 o să ți-o îndoaie :rotf:

Ia ce vrei, văd că un sfat de bun simț este prea mult pentru tine. NH-D14 este folosit de mii de oameni fără să le crape plăcile de bază și nu există cooler pe apă într-un buget de minim 4x cât costă un NH-D14 care să îi egaleze performanțele.

Apropos, NH-D14 vine cu un backplate excelent, deci nu este prins doar în materialul plăcii de bază.
 
Yeah, right... Sa scoti tu placa de baza sa-i pui backplate! La mine inseamna 2 ore de surubareala. Trebuie sa demontez absolut tot.
Deci sa revenim. Buget maxim 150 pentru aer sau 500 pentru apa, dar as fi foarte reticent sa dau 500.
 
:smile:

Hai să o iau pe bucățele. Orice cooler iei, trebuie să demontezi placa de bază. Dacă dai 500 RON pe cooler pe apă, o să ai un jaf care este mai slab decât coolerele din primul post. Dar tu vrei program de overclocking automat și eventual să-ți facă și cafea PCul când nu-ți face masaj.

Absolut totul în viața asta depinde de cât efort depui. Foarte rar ai "noroc" (luck is when preparation meets opportunity).


Eu ți-am dat un sfat prin prisma a >15 ani de overclocking și experiență cu sisteme de răcire, de la suflat pe monede de 5 lei pe 486 la azot lichid. Dacă tu alegi să-mi ignori sfatul, nu te pot considera decât un troll.
 
Pe apa nu iti recomand. Mi-au luat-o razna pompele la 2 Corsair, faceau zgomot. Frate-meu avea la birou vreo 5 bucati, pe toate le-a apucat macinatul de grau.

Pe aer, am vazut ca multe din coolerele noi au tensiune foarte mare in sistemul de prindere pentru ca sunt proiectate sa fie montate cu placa pe spate si totul pe o suprafata plana si dura, nu cu placa de baza deja montata in carcasa. Poti sa incerci, daca rupi urechile de prindere sau distrugi placa de baza, treaba ta.

miahi are dreptate: poti sa schimbi procesorul si placa de baza cu rezultate mult mai bune decat un alt cooler care nu iti aduce mai nimic in plus.
 
Pai si daca schimb placa de baza si procesorul, cooler tot imi trebuie, ca asta stock de AMD sigur n-o sa faca fata. Deci sa revenim la coolere.
 
O sa faca fata. Sau iei Intel, Pentium G sau i3 sunt ieftine, mult mai rapide decat ce vrei tu sa prajesti si au cooler inclus care chiar face fata la 50W cat consuma alea.
 
Am luat Gammaxx 400. L-am montat. Temperatura in timp ce joc Kerbal cu overclocking a scazut de la 70+ °C (cu alarma zbierand) la 33°C. Ma declar foarte multumit.
 
Mai grav era daca temperatura cu noul cooler era mai mica decat temperatura camerei. :biggrin: Oricum 33 de grade e dubios. Sau tii calculatorul pe balcon? :tongue:
 
Back
Top