Componente ieftine pentru un calc silentios

Coolerele pe SkA se potrivesc daca ai loc in jurul socketului de clema cu prindere in 3 puncte (daca ai cooler cu clema de-aia). Daca nu, incearca sa o tai si sa lasi numai urechea din mijloc. Aici ai grija, ca un cooler mai solid nu o sa stea bine prins asa decat daca ai carcasa orizontala.
 
M-am intors si mi-am adus componentele.
Din moment ce nimeni nu ofera o sursa, prevad ca trebuie sa o cumpar. Am intrat pe price.ro si am gasit KME-uri incepand de la 26 lei. Sunt pocnitori? Fac zgomot mult?
Prima sursa care pare mai silentioasa este asta: Fortron FSP300PNF 300W - 76 lei.
Recomandari?
 
Probabil ca e cea mai ieftina sursa brand pe care o poti cumpara.
Problema e ca sursa-i ATX12V v2.01 (specs) adica load-ul e axat pe 12V iar tie-ti trebuie una cu load-ul axat pe 5V (ATX12V v1.3).
Cu alte cuvinte tu ai sanse mari sa-ti duci in crossload o sursa ATX v2.xx (adica ai sa tragi numa' din 5V si mai nimic din 12V) si e posibil s-o bagi in protectie.
Chiar daca acel calculator al tau are un consum insignifiant ar fi bine sa probezi sursa inainte de a o cumpara.

Despre KME retail, am avut eu una care a fost super OK ca tensiuni, dar era zgomotoasa rau.
 
Iti trebuie o sursa de-o generatie cu sistemul. Am dat aici de anuntul unui om care vinde surse Fortron de 235W numa' bune pentru ce iti trebuie tie. Parerea mea.
 
Am io două surse ce stau degeaba, destul de silenţioase, diseară îţi spun ce-s. De fapt, probabil fac o listă cu vechituri de care doar mă împiedic, poate vrea cineva DOSBOX sau hard discuri vechi sau unităţi optice sau modemuri sau alte alea, avem di tăti.
 
@burebista: Adica asta? N-am inteles de ce e mai scumpa decat cealalta din moment ce e dintr-o generatie mai veche.

@maxu: Individul zice ca au ventilator de 9mm. Nu-mi pare a fi prea silentioasa. Si nici n-as vrea sa cumpar o sursa chiar atat de slaba fiindca, in timp, calculatorul asta o sa se umple de harduri.

@toata lumea: Facand ordine prin cutii am dat peste un procesor 486 (la 100 sau 133MHz, nu mai tin minte), un cooler de 486 si niste memorii SIMM FPM (marimi diverse). Vrea cineva? Gratis.
 
Eu am avut sursă KME dintr-o carcasă gen 50 de lei cu totul. E drept, acum vreo 2 ani. Era uşoară ca un fulg şi la prima montare din mers a unui ventilator a făcut poc, pe un sistem mediu dpdv al consumului. S-au mai schimbat lucrurile între timp?
 
Heh Rabbit sursele care vin cu carcasele KME sunt pocnitori ordinare, dar cele retail sunt mai cu staif, ca sa zic asa.
A mea chiar era greuta, tensiunile erau batute in cuie, avea chiar si un fan Yate Loon in ea, dar din pacate era zgomotoasa rau.
Cind mi-am pus S-12-le in locul ei am ramas cu gura cascata si urechile ciulite la ce-am putut indura pina atunci. :smile:
 
Am cercetat si gugaluit dupa review-uri. Rezultate:
Fortron FSP300-60PN(PF) sunt zgomotoase, zice aici. Se poate face ceva in privinta acelui zgomot?
Fortron FSP300-PNF n-am gasit in review iar celelalte surse din review-uri nu le-am gasit in lista de pe price.ro, sau erau prea scumpe.
Mai vad si alte surse mai mult sau mai putin no-name in lista de pe price.ro.
Pareri? Ma intereseaza una silentioasa si ieftina, puterea si standardele sunt mai putin importante.
 
Am verificat acasă până la urmă (sărbătorile astea) şi am descoperit că DIMM-ul ăla are de fapt 64 de MB, şi că e PQI. Nu am acum unde să îl probez, aşa că nu ştiu nici măcar dacă merge, dar dacă îl vrei da-mi o adresă.
 
Back
Top