Clona MAC

Dashu

Membru
Joined
Oct 7, 2004
Messages
226
Asa aveam si eu la iLink in contract, dar daca le dai telefon si zici ca ti-ai luat router wireless ca nu poti sta tot timpul cu cablul in laptop, si ca-i mai lejer sa ai wireless, n-au nici o problema :smile: Si esti si tu linistit ca ei stiu de existenta routerului.

Ce-i doare pe ei, sa nu-i dai vecinului net, dar daca tu ai laptop + telefon care stie Wi-Fi ce pot sa-ti zica?
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Probabil sectiunea aia din contract se refera la IP/MAC spoofing.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,378
De ce nu si la eavesdropping?
Ce-i acolo in contract este pus ca sa acopere multe situatii ambigue legal in care clientul face tot felul de minuni in retea si fara motiv nu-l poti deconecta.
Ca si astea pot fi contestate in instanta, e deja alta discutie.
 
F

flyingtom

Guest
Mda, am mai cautat pe net si se pare ca e ok... iti poti pune un router ..chiar cu ajutorul tehnicului lor. :smile:
Insa am o problema... Au venit baietii au tras netu', am un huawei de la ei... 1 port catv ,4 lan-uri, 2- telefonie ...
Ti se cere MAC-ul pc-ului pe care vei avea netu'.
Bineinteles am dat MAC-ul router-ului.
Eu am un router Zyxel P320w....
M-am logat pe router-ul meu...am introdus Ip-urile pe care le-am aflat cu--->cmd-->ipconfig /all...
Bifat DHCP
Problema: in momentul in care un pc foloseste netu' pe celalalte moare.
Adica e acelasi drac...chit ca las pc urile in huaweiu' lor chit ca le pun in zyxel...doar pe rand merg...
Am presupus ca nu mi imparte zyxelu meu banda... dar ma gandesc ca huaweiu' lor s-ar putea sa aibe o "protectie" ?
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,378
Routerul tau nu face NAT? Dupa ce descrii tu acolo pare o limitare la un singur MAC, indiferent care e acela.
 
F

flyingtom

Guest
NAT-ul este bifat la mine in router...deci..
Si mai este o chestie...ca cele 3 calculatoare sa mearga pe net...chiar si cu randul... a trebuit sa pun MAC-ul pe care l-am dat celor de la tehnic
pe fiecare pc.. configure-->network adress--->..you know.
SI nu inteleg de ce...Macul router-ului este la ei...
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Si mai este o chestie...ca cele 3 calculatoare sa mearga pe net...chiar si cu randul... a trebuit sa pun MAC-ul pe care l-am dat celor de la tehnic
pe fiecare pc.. configure-->network adress--->..you know.

Huh?!?! Adica tu ai mai multe calculatoare in retea cu acelasi MAC?
Nu cumva au bagat cablul de internet intr-un port de LAN al routerului in loc de WAN?
 
F

flyingtom

Guest
Router-ul huawei nu are decat 4 LAN-uri... nu are wan.... e un router mai smecheras... are 1 catv, 4 lan, 2 tel, 1 optical
 
F

flyingtom

Guest
A, da.
In wanul zyxelului este patchul de legatura cu huaweiul lor.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Mai tom, din cate stiu eu (corectati-ma daca gresesc) MAC-urile din retea nu sunt vizibile in exterior, deci providerul poate sa vada doar MAC-ul routerului. S-ar putea chiar de la asta sa fie problema, ai 3 calculatoare cu MAC-uri identice conectate la acelasi router.
 
F

flyingtom

Guest
Ideea e ca daca nu au mac-ul routerului .... nu mi mai iese niciunu pe net.
Nu stiu ce dracu se intampla
 

Dashu

Membru
Joined
Oct 7, 2004
Messages
226
Routerul tau pare sa se comporte ca un simplu switch, nu ca un router. Vezi ce ai activat/dezactivat p'acolo. Reset to default/factory settings?

E anormal sa ai acelasi mac duplicat in aceeasi retea.


De fapt, tre' sa ai ceva de genu.

a. mac calculator 1
b. mac calculator 2
c. mac calculator 3
d. mac router

Unde a diferit de b diferit de c diferit de d.

Tu lor trebuie sa le dai mac-ul de pe router (ala WAN ca mai are si unu LAN), care in multe cazuri il gasesti pe eticheta routerului.


L.E. Am mai citit inca odata posturile tale, nu stiu exact la ce anume ti-au trebuit mac-urile calculatoarelor tale pentru router. Nu-mi dau seama exact ce ai facut, dar ceva e dubios :smile:

Poti sa faci o descrierete cap-coada, cum ai aranjate echipamentele: router Huawei, Zyxel, calculatoare, mac-uri sa ne formam o idee exacta?
 
F

flyingtom

Guest
ok , hai ca incer :smile:) ideea e ca m-au zapacit de tot.
S-ar putea sa fi gresit undeva...acum imi dau seama... eu le-am dat astora de la tehnic un mac...dar daca e acela de lan?
Inseamna ca de asta pe WAN nu functioneaza...

Ideea e ca baietii au venit cu routerul huawei, in care acum am si cablul tv si un net.
Eu am luat un mac (nu stiu sigur daca e cel de wan ...sau cel de lan...sunt 2 macuri pe eticheta routerului..si nu stiu care e care...) si le-am dat lor...la ei functioneaza pe baza de mac.
Asa...zyxel meu... am pus ip ul gatewayul subnet maskul tot pe zyxel... am bifat DHCP server...e bifat NAT-ul... si legatura cu huaweiul se face printr-un patch
Retea am dar nu am net pe ea, doar pe un calc, indiferent pe care il folosesti.

Cam asta ar fi, dar cred ca am incurcat mac-urile... si e normal ca pe WAN sa nu imi imparta netul...ci doar pe lan....dar pe lan... e doar switch.

Cum sa fac sa repar acum asta?

Multumesc tuturor pentru ajutor.
 

Dashu

Membru
Joined
Oct 7, 2004
Messages
226
Sau... depinzand de router/firmware poate ai o optiune de schimbat mac-ul din soft-ul Zyxel-ului. Incerci sa-i schimbi manual mac-ul de LAN, si apoi cel de WAN.
 
F

flyingtom

Guest
Am rezolvat intr-un final, am schimbat mac-urile intre ele, multumesc.
Topic closed.
 
Top Bottom