Clientul de torrente îmi "îngheață" PC-ul

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
N-am mai folosit demult așa ceva, iar ultima dată am folosit utorrent. Acum am constatat că a ajuns un jeg de aplicație, care-mi încetinește PC-ul mai ceva decât un virus răutăcios. Acestea fiind constatate, am ras utorrent și am căutat variante mai light. Am văzut că mulți laudă qbittorrent. L-am instalat și eu, dar, aleator, îmi îngheață PC-ul de trebuie dat reset. La fel și Deluge... Simple și frumoase amândouă, cum era pe vremuri utorrent, dar ce să fac cu ele, dacă m-au disperat? Singurul care merge OK e Tixati, dar e urât cu spume și cu o interfață nașpa. N-am testat încă cum se descurcă la download.
E vreo rezolvare care să-mi permită să folosesc unul dintre cele două softuri simpluțe, qbt sau deluge?
Mulțumiri anticipate!
 
Poate-s prea agresive la nivel de rețea sau I/O. Nu au setări pentru așa ceva (gen număr de conexiuni deschise, caching)? Eu încă mai folosesc monstrul de Azureus/Vuze, dar rulând pe alt PC nu mă interesează cum merge și ce resurse ocupă.
 
Ia utorrent mai vechi si configureaza sa downloadeze cu mai putine conexiuni simultane (8 ar fi ok) si mai putine torente simultane (2 ar fi ok). Exista si o optiune de a deconecta sursele lente ("lent" definibil) astfel incat sa nu se plafoneze cu 8 conexiuni de 4KB de exemplu.

v2.0.4 ar fi ultima decenta. La o utilizare 24/24 365/365, uneori se mai crashuieste, dar numai programul, nu tot windows-ul.
 
uTorrent 2.2.1 happy user here. Cred ca e ultima versiune decenta, inainte de a deveni crap-ware.
 
Eu folosesc uTorrent 2.2.1 pe calculator dedicat, care este totusi folosit si ca player pentru filme in fiecare seara, plus uneori jocuri de retea sau online. In nici unul din aceste cazuri nu e necesar sa inchid torentul ca sa mearga totul bine. Am pus limitari la 2 torente download si 20 upload, cu limita 8mb/s la download si 2 mb/s upload / 8mb upload cand nu mai exista niciun download. Limita de conexiuni destul de sus, 300-400 nu mai tin minte acum. Parca 200 mb cache. Ah si merge cam 354 de zile pe an, nu am vazut niciodata vreun crush.

Mai complicat a fost sa scap de limitarile de router, multe din ele se ineaca la torenti si te trezesti ca merge netul in reluare si la simplu browsing. Pana la urma, acum 2-3 ani, am gasit un model care merge perfect...
 
Thank you. Da, soluția era simplă: o versiune mai veche a softului. :biggrin: Uneori soluțiile simple scapă. :hihi:
 
Back
Top