Client de e-mail

Adică de ce nu webmail? Eu tre' să folosesc Outlook la birou și faptul că lipsește conversation view adevărat mă scoate din minți. Adică nu văd de ce aș folosi Outlook pentru corespondența personală. Do tell, chiar îs curios.
 
Eu primesc vreo 200 de mesaje pe zi in medie (varfuri de 300) si raspund cu minim 25 pe zi, Outlook face fata fara probleme la asta; OWA e doar pentru extrema urgenta, iar emailul personal e pe Gmail (si il verific doar de vreo 2 ori pe saptamana in cazurile bune) sau Yahoo (la fel). In scopuri personale emailul nu e pentru urgente, exista telefon daca e nevoie, pe mail primesc cate o poza sau diverse balarii de la HP, Oracle, Microsoft, VMware, PMI si alte asemenea organizatii, caz in care Outlook nu este necesar si nici stocarea locala.
 
Mâine vin componentele la PC și voi face o reinstalare de sistem, iar cu ocazia asta dau afară Thunderbirdu' că mi-a fost de-ajuns cu el. M-am obișnuit atât de mult cu Outlook încât îi știu până și scurtăturile de taste; o să-l folosesc și pentru conturile personale pe diverse domenii, tocmai pe considerentul productivității.
 
Adică de ce nu webmail? Eu tre' să folosesc Outlook la birou și faptul că lipsește conversation view adevărat mă scoate din minți. Adică nu văd de ce aș folosi Outlook pentru corespondența personală. Do tell, chiar îs curios.

Eu primesc zilnic între 10 și 30 de mailuri iar la unele trebuie să răspund cu atașamente and shit. Toate interfețele web depind de browser. Nu fac refresh periodic (nu toate, cel puțin). Nu centralizează mailul. Nu-l distribuie din 3 conturi de mail în 10 foldere diferite în funcție de conținut.

Fsck conversation view. Serios, nu pot folosi jegul ăla, până și la telefon mă disperă.

o să-l folosesc și pentru conturile personale pe diverse domenii, tocmai pe considerentul productivității.
This. So much this.

Whiskas, încearcă Xobni pentru Outlook, btw.
 
Băi, vă înțeleg da' nu pot empatiza pentru că mie îmi rezolvă Gmail absolut toate nevoile și mă consider foarte productiv cu el: toate mailurile sînt într-un loc și accesibile de pe toate dispozitivele cît-de-cît inteligente (adică iShit, Android și PC în cazu' meu), folosesc intens scurtăturile din taste și arhiva, sînt dependent de conversation view iar de folders n-am nevoie pentru că 1) procesez fiecare mail atunci cînd vine; 2) folosesc filtre pentru etichetare; 3) folosesc arhiva și căutarea. Cît despre contacte, e perfect că se sincronizează cu mobilele și ultima versiune a editorului e cel puțin bună. Se integrează bine cu Google Calendar și Google Task (și Picasa și YouTube), iar Google Talk este principalul sistem de mesagerie electronică instant pe care îl folosesc.

Trebuie să folosesc Outlook 2007 la birou și mă încurc mai mereu în el, detest faptul că nu are conversation view și mi se pare greoi (treb'e un clic în plus și mișcarea mousului pe o mai mare distanță pentru a transforma un text într-o legătură). Prefer mult mai mult OWA 2010, pe care-l am în altă parte. E cel puțin foarte elegant, dacă nu altceva.
 
XOBNI!1

Multă lene ți-e să dai un google. De-aia prolly ți-e și lene să înveți să folosești Outlook eficient :biggrin:
 
Cum eu administrez mai multe domenii și sunt și alți oameni cu conturi (business) pe ele, webmailul iese din discuție pe motive de securitate. Accesul e permis doar de pe câteva calculatoare, comunicarea e criptată SSL, inclusiv SMTP-ul e în străinătate. Altfel, așa frumos puneam MX-ul la Google...

Outlook > Insert link: Ctrl-K (linK). Adio click.
 
Și dacă-s oameni cu conturi de business de ce webmail iese din discuție? Adică acolo nu poa' să fie cu SSL și alte bălării? Nu pricep. Am implementat mai multe soluții de mesagerie (inclusiv email) „in the cloud” pentru oameni cu conturi de business, nu s-a plîns nimeni.

Neo, după ce dau niște sute bune de euro pentru Office, mai trebuie să mai cumpăr/descarc/instalez ceva extra? Nu, mulțumesc.
 
Pentru că ar încuraja folosirea unor alte calculatoare ale căror securitate nu o cunosc; poate avea viruși, keyloggere, troieni și alte alea. Iar oamenii sunt suficient de vârstnici cât să nu facă diferența între un banner cu „Your computer is infected” și o fereastră Windows, nici nu prea se pricep la engleză, și nici nu pot conta pe faptul că își schimbă parola periodic sau fac logout + închiderea ferestrei de fiecare dată. De-aia.
 
Back
Top