Cebeuri

Pai si eu vreau acelasi lucru, dar pe moto.

BTW, ste cineva cati TIRisti cu radio sunt pe la noi si cat de des se anunta radarele? Frecventele politiei nu le putem asculta? Daca au radar banuiesc ca anunta prin radio pe cine au prins. Ar fi cea mai buna metoda de a-i descoperi.
 
rdunare era CB power-user, dar n-a mai dat de ceva timp pe-aici.

Ascultatul voit al frecvențelor poliției e ilegal. Mult mai ilegal decât depășitul vitezei legale (nu e contravenție, e treabă de cod penal).
 
Last edited by a moderator:
BTW, ste cineva cati TIRisti cu radio sunt pe la noi si cat de des se anunta radarele?

Majoritatea colegilor de cursa lunga au statii, dar avand limitatoare nu-s prea interesati de radare si nu toti le anunta. In schimb is multi distribuitori cu dube sub 3.5to care neavand diagrama si limitare, pot sa-i dea talpa, asa ca-s sursa de incredere privind locatia radarelor.

In ultima vreme a crescut mult si numarul turismelor cu statie, dar foarte multi dintre ei is scartari, de parca au contor de cuvinte la gura si nu anunta situatia de pe sosele. Si surprinzator, multi nu raspund nici macar la apel direct. Aviz viitorilor posesori de statie CB!

Frecventele politiei nu le putem asculta? Daca au radar banuiesc ca anunta prin radio pe cine au prins. Ar fi cea mai buna metoda de a-i descoperi.

Ca sa lamurim un lucru, este ilegala ascultarea frecventelor guvernamentale si oricum multe echipaje au fost dotate cu echipamente Tetra, care-i o retea asemnatoare cu cea GSM, deci foarte dificil de interceptat. Iar daca chiar dai de unii care mai folosesc VHF-ul, vorbesc destul de codat si n-ai sa intelegi mare lucru si oricum prin faptul ca un tablagiu anunta o viteza prin statie, nu reiese pozitia echipajului cu radar.

Deci ascultarea lor pe langa ca este ilegala este si total inutila.
 
Voiam să zic că CB-ul e sculă pentru cei aflaţi pe drum, nu pentru cei îngropaţi între betoanele din Bucureşti.

Pentru moto probabil ar fi mai comod unul cât mai compact, gen Midland 75-822, şi asta dacă nu vrei un model specializat pentru moto cum e cel J&M JMCB-2003 cu montare pe ghidon şi conectare la headset-ul din cască.
 
Ok, in concluzie aparatul prezentat aici se poate folosi pentru a comunica cu ceilalti participanti la trafic dotati cu statii cumparate din tara? Daca da, vreau o bucata.
 
Back
Top