Ce webcam?

radul

Membru Senior
In primul rand vreau sa va spun ca am folosit rarisim asa ceva si n-am idee care ar fi limitarile unui astfel de device.
Vad ca oferta este covarsitoare si nu stiu ce sa aleg.
Dat fiind ca suntem in 2012 cred ca mi-ar folosi o rezolutie mare, functionare decenta in conditii de iluminare precara si trebuie sa iau in calcul si faptul ca la mine in sat ADSL de la RTC e maxim ce pot avea in materie de internet.
Cred ca va fi folosita cu skype si YM.
Va fi atarnata de un W2220P-BF care este destul de gros, deci ar trebui sa fiu atent la sistemul de prindere.
Vreau sa aiba microfon incorporat decent si autofocus.
Partea de inregistrare nu ma intereseaza deloc.

Bugetul mediu spre generos, as vrea totusi un lucru bun si nu o porcarie care sa se rupa cand o scot din cutie.
Microsoft?
Logitech?
Conteaza brandul?
Sugestii?
Multumesc!
 
Io am un Philips SPC1000NC, cu obiectiv din sticlă (focus manual) wide angle, senzor CMOS și microfon bunicel încorporat. Are vreo doi ani dacă nu mai bine, și driverele sunt decente.
 
Microsoft LifeCam Cinema

Io am Microsoft LifeCam Cinema. În afară de faptul că acum mi se pare scumpă (nu mai știu ce-a fost în capul meu cînd am cumpărat-o) și că acum aș lua probabil ceva 1080p, sînt foarte mulțumit de ea și stă foarte bine agățată același monitor pe care îl ai și tu, radul.

Îmi place:
  • construcția foarte bună, solidă și deloc inestetică
  • calitatea audio
  • calitatea video și autofocusul atunci cînd e lumină
  • faptul că nu am avut nici o problemă cu ea de vreo doi ani de zile de cînd am luat-o
Nu-mi place:
  • că nu-s 24 fps constant, nici chiar atunci cînd e lumină suficientă/multă
  • autofocusul „se pierde” dacă nu e suficientă lumină
  • prețul
Avînd în vedere prețul, io aș mai pune niște bani și aș cumpăra varianta 1080p.
 
24fps nu vei obține veci pe USB (2), din cauza magistralei. Ăsta era unul din avantajele FireWire, da' care însemna cameră video adevărată etc.
 
Da, multumesc tuturor, pe acolo eram si eu cu alegerile, se pare ca Logitech C910 e creme de la creme in ceea ce priveste aceste deviceuri, insa la noi sare de 440 de lei vs 99.99 USD la ei pe site, deci nu!
In consecinta, am sa iau Microsoft Life Cam Studio, care azi este "la oferta" la emag redusa cu 25 la suta, adica "o pomana" de fix 282 lei, mai eftin si decat la ei pe site.

Multumesc whiskas pt confirmarea cu sistemul de prindere, chiar era o problema pt. mine asta!
 
24fps nu vei obține veci pe USB (2), din cauza magistralei. Ăsta era unul din avantajele FireWire, da' care însemna cameră video adevărată etc.
Erm, nu. USB 2.0 poate sustine (ca b/w, cu tot cu overhead) vreo 30 de astfel de camere (rezolutie minim 720p la fiecare) la 24 de FPS. DSP-urile ieftine si 'proaste' is de vina pentru FPS-urile mici.
 
Deturnez si eu threadul un pic cu o intrebare legata de webcam: Ce webcam sa imi iau avand un buget de 50 maxim 70 RON ?
 
Logitech C270, este la diverse oferte prin Flanco/Media Galaxy, am luat una cu 75-ish RON acum ceva timp.
 
O sa ma lase cu finantele in ruina cheltuiala asta neasteptata dar o sa fie pana la urma Logitech C270. Ar fi frumos daca ar merge si in (L)ubuntu.

Multumesc Neo pt ajutor.
 
Revin cu impresii despre Logitech C270: Imaginea e buna singura chestie mai agasanta e ca trebuie sa vorbesc foarte tare daca vreau sa folosesc microfonul din camera web, Ca urmare prefer o pereche de casti cu microfon pt treaba asta.
 
Încearcă să-i umbli din setări și poziționează corect camera, monitorul și persoana ta în raport cu cele două și umblă-i în configurări în programele folosite. La toate C270 instalate nu am avut probleme cu stat lejer tolănit în scaun la ~1m+ de cameră și folosit microfonul integrat.
 
Am și eu o întrebare: la ce folosiți webcam-urile? Eu am două standalone (primite cadou) + una built-in în laptop și în afară de jucat cu timelapse de 2 ori pe an, cu motoarele câteodată (una din ele e orientabilă) și "monitorizarea perimetrului" nu prea le-am găsit întrebuințare. Oi fi eu mai antisocial.

Una din ele a fost de vânzare pe-aici vreun an și n-a întrebat nimeni nimic de ea, așa că am pus șurubelnița pe ea să-i scot filtrul IR, iar acum nu mai arată prea bine.
 
Io am luat-o ca n-aveam ce face cu vuserele de la garaj. :biggrin:
Si plus de asta acu-mi prinde bine microfonul ei ca n-am asa ceva la castile noi. Mai vorbesc si io la WoT ala cu colegii de pluton.
 
Io? Lucrez în special pe delegaţii, deci să mai văd şi io nevasta. Am pe laptop, da' acas' nu ieşte.
 
Back
Top