Ce telefon vreau?

Cu plăcere! Merită trecut pe-acolo.
De pește mi-s sătul. Eu căutam un loc să-mi ostoiască dorul de bulgari/scoici/Dalboca. Peștele sunt convins că știu să-l facă OK. :smile:
 
Azi am testat și filmarea 4k pe un drăcușor de cățel (citisem că merge cu soft third party) și rezultatele sunt acceptabile. Văzut și pe TV, unde, în rarele momente când nu bâțâie mâinile, se vede foarte OK. :biggrin:
 
Exact. Avem câte una-două barje la draft-survey săptămânal și-mi mai aerisesc creierii.
 
Am de facut cadou un telefon unui băiat de 12 ani, mare consumator de youtube si pokemon go. Heavy user as zice, in sensul ca telefonul lui e mereu fierbinte și cu bateria goală! :smile:. Deci caut ceva care sa faca foto/video decente, baterie mare, rezistent la orice, cu card SD, procesor si cat mai mult RAM, adaptate jocurilor actuale si viitoare! Preferabil android! :smile: Android ieftin! Exista asa ceva?
 
Intrebarea uzuala: buget? Cat iti permiti sa dai pe cadou? Un Xiaomi Redmi note 3 e numai bun, dar poate e prea scump (~800).
 
Păi ...cam pe aici 600-800-1000-1200- 1500... not!
Am niste mile la lufthansa cu care as putea sa iau de ex. un Moto x play pe nimic, dar parca e prea din sticlă telefonul ala si cred că nu apucă luna intr-o singura bucata...
Redmi note 3 se vinde pe bune in .ro sau e piata gri gen quickmobile? 2GB de RAM sunt f ok pentru mine, dar pentru dracii astia nu mi se pare de ajuns...
 
Exista si varianta cu 3 GB RAM cu ~200 RON mai mult. Se vinde pe bune, se gaseste si la CEL.ro, dar ai grija pentru ca de la CEL l-am luat (pentru tata) plin de adware, a trebuit sa ii schimb eu softul. Usor de facut, dar enervanta situatia. Daca eram putin mai beligerant sau nu stiam sa instalez un amarat de rom ma duceam sa ma cert cu ei.
 
Xiaomi de la CEL vin cu un fel de ROM neoficial dar in engleza si cu Google Play services activat/instalat. Si plin de adware si posibil alte lucruri dubioase.
Se poate instala rapid si usor ROM oficial Xiaomi dar, cel putin anul trecut cand am facut eu instalarea pe un MI4C, nu avea Google Services instalat; iar instalarea asta e putin mai complicata.

Ca scurt feedback, dupa 1 an de folosire a telefonului de catre sotie: hardware sunt excelente pentru pretul lor dar OS-ul (Android macelarit) lasa mult de dorit; de asemenea am vazut ca multe dintre telefoane, Mi4 inclusiv, nu are gorilla glass si implicit ecranul se zgarie foarte usor.
 
Multumesc mult, a mentionat si SCViper problema cu ROM urile telefoanelor de la cel.ro - n-as fi cumpărat de la ei oricum, asa din principiu, dar asta e alta poveste. Si cum am timp si nu ma grabesc, totusi, mai exista alte optiuni decat Xiaomi?
 
În afară de prețul de 450EUR, Fairphone 3 mi se pare un telefon excelent dpdv al "repairability". Nu știu cum stă la alte capitole, dar nu-mi imaginez să fie chiar oribil.
 
Eu as recomanda un Motorola G7 Power, ai baterie de 5000, pret in jur de 800 de lei la Altex, pt un copil de 12 ani at trebui sa fie ok.
 
Back
Top