Ce telefon vreau?

BlackBerry au facut aceeasi "greseala" pe care a facut-o IMB cu OS/2: mai nou se pot rula aplicatii Android pe BB10. In cazul asta de ce sa se mai complice dezvoltatorii sa porteze aplicatiile pe BlackBerry? IBM a permis rularea aplicatiilor Windows pe OS/2 si nimeni nu s-a mai chinuit sa scrie aplicatii native OS/2 ducand la decesul platformei.

Confunzi, OS/2 a ieșit așa de la început, BB a făcut asta ca o mișcare disperată de a rămâne în business cumva. Dacă ar înceta să mai scoată clone (proaste) de iPhone sau Samsung Galaxy și-ar scoate telefoane cu tastatură (Torch de exemplu este absolut demențial ca telefon), poate ies din rahat.
 
Confunzi, OS/2 a ieșit așa de la început, BB a făcut asta ca o mișcare disperată de a rămâne în business cumva.

O fi fost asa la prima versiune, dar la versiunile ulterioare folosea Windows-ul instalat deja pe HDD-ul utilizatorului.
 
BB sunt in rahat orice ar face, iar un telefon cu tastatura mica si inghesuita si ecran patrat e la fel de util ca un sut in oua.
 
Din pacate nu am acces la acel personal assitant - Cortana - nu merge pe versiunile EU de HTC 8X , insa din ce am citi in review uri, lumea este foarte multumita, comparativ cu Siri si Google Now.

Daca pui US la region apoi restart ar trebui sa iti apara. Mie imi merge asa. Quiet Hours FTW! :biggrin:
 
Nu merge din pacate, trebuie indeplinite 2 conditii: US region si in plus trebuie selectata si limba English US.
Din pacate toate HTC 8X livrate in Europa nu au in rom English US. Interesant e ca au UK, Aus, South africa etc, insa US nu.
 
...un telefon cu tastatura mica si inghesuita si ecran patrat e la fel de util ca un sut in oua.

:haha:
M-ai făcut să râd, deși doar ce am fost nevoit să-mi folosesc o perioadă bătrânul meu Nokia E71 și nu-s decât pe jumătate de acord cu afirmația. Paradoxal, dar scriu mult mai repede și corect pe mica tastatură, decât pe virtuala Androidului, însă, da, ecranul e cam mic pentru ochii mei. nu mai spun de Symbian, care are limitele lui.
 
Pentru cei dependenti de mail tot o solutie din-asta e mai buna, eu am lasat-o mai moale cu mail-urile lungi de pe mobil plus ca am renuntat la acces mobil la mail-ul de la munca, altfel as fi luat un E72 sau un BB cu tastatura fizica.
 
BB sunt in rahat orice ar face, iar un telefon cu tastatura mica si inghesuita si ecran patrat e la fel de util ca un sut in oua.

Desigur, este mult mai cul să ai o paletă de ping-pong ca telefon care nici măcar în buzunar nu încape cum trebuie. BB are tastaturi absolut excelente, ai o problemă gravă dacă tu crezi contrariul. Da, este oarecum înghesuită, dar ffs e full QWERTY. Mai bine tastezi pe un rahat de tastatură virtuală care ocupă între 1/2 (portrait) și 3/4 (landscape) dintr-un ecran (și respectivul ecran devine mai mic decât unul de BB în condițiile respective, fyi) și zero feedback, nu? Și să nu-mi spui de haptic feedback că ne șucărim, mă refer la feedback gen "tasta asta este Q, nu R". Și da, știu că poți da resize la tastatură, dar deja devine extrem de înghesuită, mult mai înghesuită decât una de BB.
 
Probabil depinde de degete si de obisnuinta, dar eu intr-un an de folosit BB nu sunt in stare sa scriu mai mult de 2-3 cuvinte pe el ca sa raspund la un email; daca am de scris un paragraf intreg trec pe iPhone sau, de obicei, pe iPad.

Si faptul ca pentru BB trebuie sa scrii cod separat de orice altceva doar pentru ca are un ecran mic si patrat e un inconvenient real. Nu vorbesc de aplicatii native, ci de aplicatii care se doresc multi-platforma.
 
Păi poate de acolo vine și problema cu lipsa de aplicații. Pe de altă parte, mereu lumea uită că este vorba de telefoane. Ca idee, deși este absolut plin de jocuri pe AppStore/Google Play, nu am cumpărat nimic pentru telefon. Am cumpărat FTL și XCom pentru iPad și mă joc ocazional și Hearthstone (iPad). Dar țin minte cât mi-a plăcut Snake pe Nokia 5110 și nu pricep cum nu se pot face jocuri fun pe telefoane. Iar Angry Birds sau Flappy Bird merge portat fără probleme pe BB dacă dimensiunile ecranului ar fi singura problemă (nu este). De asemenea, confunzi problema reală pentru care se scrie cod separat și nu, nu este vina pătrățimii sau dimensiunilor ecranului, ci a ecosistemului scârbos. Aplicații? Serios, (mbine, tu porți ochelari :biggrin:) e-mail-ul îl citesc fără probleme pe BB, ba chiar e mai mișto să folosesc trackpad-ul optic (altă chestie absolut genială la BB) în loc să trag dungi de grăsime pe ecran (oricât te-ai spăla pe mâini, tot o să lași amprente, urme, smudges). Este unul din motivele pentru care nu înghit touchscreens capacitive și duc lipsa Stylusului.

iPhone-ul are o tastatură decentă, dar eu personal scriu mai bine pe BB Bold 9900 decât pe iPhone. iPad-ul iese din discuție, ai aproape tastatură full size (deși mâncă și aia din ecran din greu).
 
Nu e vorba de jocuri sau de citit un email. E vorba ca am avut de facut niste proiecte in care cereri de aprobare venite pe email cu 2-3 butoane au avut nevoie de varianta diferita doar pentru BB pentru ca butoanele nu incapeau pe ecran ca la alte telefoane, niste tabele simple cu 4 coloane nu incapeau, iar cu butonul ala de mini-joystick nu stiai niciodata pe ce buton esti cu cursorul. In primul proiect codul scris pentru BB era aproape egal cu cel scris pentru toate celelalte platforme la un loc. Wtf?

Si chiar si acum pentru BB e nevoie de design separat, cod separat, user interaction separat. Poti folosi cu minime modificari (gen rezolutia pozelor pentru Retina) acelasi ecran pe Android si iPhone, cu mici adaptari pentru Windows Phone 8 (pentru ca niste cretini de la Microsoft s-au grabit cu implementarea si media queries nu merg peste tot si CSS styles nu sunt implementate in unele locuri, in 7.5 mergeau), dar pentru BB trebuie sa faci munca separat. Din cauza asta in ultimele saptamani sunt in discutii cu cei din grupul de Mobile Apps sa scot BB din proiectele mele si sunt pe calea cea buna, ca si companie am renuntat la BB in conditiile in care aveam peste 10.000 de bucati (peste insemnand semnificativ mai mult, dar tot cu 5 cifre) acum 1-2 ani si acum le inlocuim cu iPhones (pentru ca securitatea la nivel corporate pentru Android sux big time, nu pentru ca iPhone ar fi bune sau ieftine).
 
În funcție de cum erau făcute respectivele butoane, este mai degrabă vina clientului de mail de pe BB, care uneori este de-a dreptul imbecil. Butonul ăla de mini-joystick/trackpad-ul optic este genial în aplicațiile codate cu >2 neuroni. Serios, BB sux pentru că voi n-ați putut implementa 2-3 butoane în e-mail a.î. să fie corect afișate, drept pentru care ați casat >10k terminale? Wow, just wow. You dudes really hate BB :biggrin:
 
Nu ma, omu ti-a explicat ca sux si ti-a dat UN exemplu ca sa intelegi ca nu vorbeste din google search "why bb sucks". Daca iti place BB pentru ca e o idiotenie de sms box cu tastatura qwerty - ia-ti. Dar tot suge :biggrin:
 
Păi el a dat un exemplu ca să pricep, eu am dat mai multe ca să priceapă el. Tu rămâi la WP, dar eu sunt ~ sătul de telefoane care-s doar ecran și cu bateria imposibil de schimbat... :frown:
 
Aveam un Samsung S2 vechi de vreo 2.5 ani pe care dupa ce nu l-am mai folosit eu l-am dat cuiva sa il foloseasca. Acum vreo 2 zile cand l-a pus la incarcat ecranul s-a facut foarte albastru si parea sa fie singura nuanta de culoare care mai functiona. Nu stiu daca e ceva de reparat la el si daca mai merita incercat, asa ca ma gandesc la alt telefon.

Cam ce exista pe piata similar cu un S2? "Similar" inseamna macar la fel ca specificatii, dar la pret cat mai mic si calitate decenta, nu Allview sau alte chestii desenate pe genunchi la Bragadiru.
 
Aveam un Samsung S2 vechi de vreo 2.5 ani pe care dupa ce nu l-am mai folosit eu l-am dat cuiva sa il foloseasca. Acum vreo 2 zile cand l-a pus la incarcat ecranul s-a facut foarte albastru si parea sa fie singura nuanta de culoare care mai functiona. Nu stiu daca e ceva de reparat la el si daca mai merita incercat, asa ca ma gandesc la alt telefon.

Cam ce exista pe piata similar cu un S2? "Similar" inseamna macar la fel ca specificatii, dar la pret cat mai mic si calitate decenta, nu Allview sau alte chestii desenate pe genunchi la Bragadiru.
Moto G 4G, 2nd Gen nu are 4G deloc și are ecran mai mare cu aceleași specs.
 
Moto G 2nd gen e pe Amazon la 2/3 din pretul de eMag, dar momentan nu am pe nimeni care sa il aduca. Din specificatii e comparabil cu S3, chiar o idee mai bun pentru ca are 4.4 si fara Samsung UI, ceea ce il face sensibil mai bun decat ce caut eu.
 
Back
Top