Ce telefon vreau?

Moto G. Sau ia orice telefon până în ~1000, pune CyanogenMod pe el and live happily ever after. Cel mai mare avantaj la telefoanele cu Android e că nu trebuie să depinzi de toanele producătorului la software.
 
+1 Moto G

Daca nu ai nevoie de un telefon de top, Moto G clar. Am luat unul pentru sotie, varianta single SIM de 16Gb. Ruleaza Android 4.4.2 si imi place la nebunie. Responsive, bateria e decenta, camera putea fi ceva mai buna, dar la ~1000Ron e un telefon foarte ok.
 
Last edited:
Budget model si daca nu vrei paleta de ping-pong mai este si HTC One Mini. Folosesc de vreo 6 luni, foarte multumit pana acum, mai are el bube dar nimic care sa te scoata din minti.
 
Moto G sau One - la VDF HTC One e 419E, sub 1900 lei. Am un One de vreo 6-7 luni si nu a avut nici o problema, in afara de sigla BeatsAudio de pe spate care a disparut destul de rapid.
 
Da, multumesc, atat HTC One mini cat si Moto G sunt optiuni foarte interesante, dar am ceva rezerve sa cumpar un tel cu android sub 2GB RAM (de aceea si lista de mai sus). Mi-ar placea amandoua, ca sunt un pic mai mici si evident ieftine, insa ma tem ca cu tot cyanogenmod se dau peste cap la chestii absolut simple. Reperul meu este Nexus 7 2013 (da, compar mere cu pere) insa cam asta e genul de experienta android pe care o caut si la un telefon. Si in plus m-am plictisit de xda, (a fost interesant o vreme), vreau ceva in care sa pun cartela si sa mearga.

LE icsfails merci pt pontul cu VDF, nu m-am uitat la ei pe site, acum am vazut ca si la Orange e acelasi pret.
 
Last edited:
+Moto G si de la mine, tot telefonu' sotiei. Mi se pare "best buy". Daca vrei ceva mai scump: Nexus 5 - ma joc cu el de vreo luna (ce bine e fara bloatware si interfate ciudate) . G2-ul sau One-ul mi se pare putin prea mari. Spun asta dupa ce am folosit cateva luni un Note 2. :smile:
 
Mi-ar placea amandoua, ca sunt un pic mai mici si evident ieftine, insa ma tem ca cu tot cyanogenmod se dau peste cap la chestii absolut simple.

Nu cred că un quad core cu 1 GB RAM o să aibă probleme, fie cu CM fie cu Google vanilla Android. Sunt cam aceleaşi specificaţii ca la Nexus 7 2012, căruia încă nu am să-i reproşez nimic la performanţă.

Ca soluţie intermediară ar fi S4 Mini care e dual core de 1.2 GHz şi 1.5 GB RAM, dar e mai scump (cam pe la 1000 de lei). Eu personal consider că compensează cu ecranul AMOLED, GLONASS, dimensiunile mai omeneşti.

(Rant: Am folosit vreun an telefon cu 512 MB RAM şi single core de 1 GHz, cu CyanogenMod pe el (Jelly Bean) şi a fost acceptabil, dacă avea dual core îl mai foloseam şi acum. Strict ca telefon mi se pare că 512 RAM şi 2x1 GHz e sweet spot la raport cost/performanţe. Nu degeaba sunt aşa de populare Lumia 520/525. Evident, depinde şi ce vrei de la un telefon, asta e valabil dacă-l foloseşti în principal pentru organizare/comunicare/orientare. Dacă vrei jocuri, filme şi entertainment la greu e altceva, eu consider că pentru aia sunt tabletele.)
 
Eu am un S4 Mini și se mișcă ok, ține și bateria tone dacă nu-l ții tot timpul conectat la net. Nu prea l-am folosit ca smartphone ca să zic ce poate pentru că mi-e mult mai îndemână Note 3. Ce nu îmi place: carcasa e săpun, a trebuit să-i pun husă ca să nu alunece din mână; ecranul de lock default e prost, în 50% din cazuri când scot telefonul din buzunar să văd cine sună, deja am răspuns sau rejectat.
 
ZTE Grand X In al meu, e o chinezărie veritabilă, dar "Intel inside", cu un arhisuficient 4,3" pentru mine, chiar dacă timpul a lucrat asupra ochilor mei. Nu țin un telefon mai mult de un an, dar ăsta încă nu mi-a dat motive să-l schimb. Se mișcă foarte bine, că se vorbea de GPS, se conectează în secunde la sateliți, iGo e perfect pe el. Bateria, și ea, ține destul, peste ce aud despre acest subiect de la alții.

O poză făcută cu el unui fotograf mai aparte...
 

Attachments

  • pisu.jpg
    pisu.jpg
    175 KB · Views: 51
Mai nou, i-am luat fiică-mii (de premiul I) un Windows Phone, best buy-u' lor, Nokia Lumia 520. Sincer să fiu sunt și eu încântat de el. Se mișcă muuuult, da' muuult mai bine decât Androidu' meu și e excelent pentru userul obișnuit. Pentru cei ce nu root-ează (nu știu câți or fi pe-aici) sau puțulesc OS-ul, un WP e o opțiune foarte bună. Zic și io.
 
Am Lumia 920 de vreo jumatate de an. WP se misca cursiv si pe cel mai slab hardware. Foarte incantat de el de asemenea, fara lag-ul specific android, fara mizeria din market, e o alegere ok.
Daca vrei, instaleaza din market "Preview for Developers" si-ti faci upgrade la WP8.1 dev. preview. Sau daca ai rabdare o sa apara oficial in cateva zile.
 
Am Lumia 920 de vreo jumatate de an. WP se misca cursiv si pe cel mai slab hardware. Foarte incantat de el de asemenea, fara lag-ul specific android, fara mizeria din market, e o alegere ok.
Daca vrei, instaleaza din market "Preview for Developers" si-ti faci upgrade la WP8.1 dev. preview. Sau daca ai rabdare o sa apara oficial in cateva zile.
 
Mai nou, i-am luat fiică-mii (de premiul I) un Windows Phone, best buy-u' lor, Nokia Lumia 520. Sincer să fiu sunt și eu încântat de el. Se mișcă muuuult, da' muuult mai bine decât Androidu' meu și e excelent pentru userul obișnuit. Pentru cei ce nu root-ează (nu știu câți or fi pe-aici) sau puțulesc OS-ul, un WP e o opțiune foarte bună. Zic și io.

Heh, tot aud de WP și doar lucruri bune, deci trebuie să fie ceva ciudat :biggrin:

Androizii au lag pe telefoanele low-end de obicei, atât de mult că de la un punct le fac inutilizabile. De asemenea, Samsung au TouchWiz, HTC au Sense, ambele sunt mizerii, care, pe lângă bloatware-ul pe care-l mai pun producătorii, cocoșează orice terminal în afară de flagships (vine acum Miahi să ne explice cum la Note 3 n-are probleme de genul :biggrin:).

Eu am Nexus 4 (Android curat, de la Google direct) de când s-a lansat și n-am avut niciodată probleme cu lag sau încetiniri, deși la specs față de flagships actuale este mult întrecut, se ține încă foarte tare. Și am fix 274 de apps instalate :smile:

Nu zic nu, foarte probabil ca WP să fie un SO foarte bun, dar din păcate dacă discutăm de smartphones, este nevoie de mult mai mult, nu doar de un SO bun. Android a crescut exploziv în vânzări și din cauza market-ului, care pentru a prinde din urmă AppStore al lui Apple a relaxat condițiile aprobării aplicațiilor, astfel, dacă vrei să scrii o aplicație pentru Android, o scrii și-o bagi pe Google Play, direct. Apple și-a păstrat metodologia la AppStore, rezultatul este că deși Android Market a crescut imens, standardele de calitate sunt mult în urma Apple.

Un alt sistem de operare nou, Sailfish OS, care este tot Linux based, poate folosi aplicații Android direct. De ce oare?

Să nu uităm Blackberry, care deși au terminale excepționale sunt cu un picior în groapă. De ce? Păi n-au aplicații mai deloc. Pentru un smartphone este absolut penibil.

Din nou, depinde de ce ai nevoie. Sunt convins că pentru Jaffaj WP este suficient, din păcate îi face double posting :biggrin:
 
Neo, tocmai faptul ca fiecare baga in market ce aplicatie vrea duce la problemele de securitate care au tot fost si sunt pe Android.
Ai vazut vreodata market-ul de la Microsoft ca sa califici WP-ul non smartphone?
Ce nevoi zici ca ai pe care nu ti le satisface WP?
 
Fiecare baga ce vrea? Probleme de securitate? Aliens? Hai cu exemple:tongue:

Iti zic io ce nevoie nu imi satisface WP, un biet vpn:biggrin:
 
Crypto Key theft
Earlier this month, F-Secure revealed that 99 percent of the mobile malware discovered since February targets Android. The company noted that it was possible for Android malware to reach the official Google Play store, with large numbers of users downloading malicious apps before Google could remove them from the marketplace.

Stiu, sursele nu sunt de incredere, utilizatorii sunt verze, etc. :biggrin:
Ultimul malware de care am auzit e ibanking, care a fost si pe google play si apoi retras.
Si am VPN nativ pe WP, IKEv2 only :biggrin:. Pentru restul exista provideri, gen juniper pulse vpn, etc.
 
O scos ceva patch pt vpn? Discutia asta nu o gatam repede ca am mai avut-o, o continuam pa irc unde pot sa te si injur :biggrin:
 
Neo, tocmai faptul ca fiecare baga in market ce aplicatie vrea duce la problemele de securitate care au tot fost si sunt pe Android.
Ai vazut vreodata market-ul de la Microsoft ca sa califici WP-ul non smartphone?
Ce nevoi zici ca ai pe care nu ti le satisface WP?

Despre securitate.

Am văzut marketul de la Microshit, it's shit :biggrin: Nu zic că nu este smartphone, zic că-i smartphone mai slab ca Blackberry, care Blackberry este în groapă grav cu apps.
 
BlackBerry au facut aceeasi "greseala" pe care a facut-o IMB cu OS/2: mai nou se pot rula aplicatii Android pe BB10. In cazul asta de ce sa se mai complice dezvoltatorii sa porteze aplicatiile pe BlackBerry? IBM a permis rularea aplicatiilor Windows pe OS/2 si nimeni nu s-a mai chinuit sa scrie aplicatii native OS/2 ducand la decesul platformei.
 
De cand am facut update la al 2-lea build de WP 8.1 am observat o imbunatatire remarcabila a duratei de viata a bateriei, astfel incat acum, in ciuda limitarilor, WP ul este telefonul meu principal. Inca modul de afisare a contactelor este ciudat , inca sunt limitari la doar 2 numere de telefon mobil in agenda, inca ma seaca ca trebui sa fac 2 miscari ca sa raspund sau sa resping un apel -dar supravietuiesc! Din pacate nu am acces la acel personal assitant - Cortana - nu merge pe versiunile EU de HTC 8X , insa din ce am citi in review uri, lumea este foarte multumita, comparativ cu Siri si Google Now.

Intre timp a aparut si al 3-lea build WP 8.1, pe care l-am instalat, semn ca lucrile se misca in directia cea buna si ca Microsoft este in sfarsit decis sa finiseze WP ul. Cred ca dupa aceea, aplicatiile vor veni de la sine.

Intre timp am primit cado un S4 si in ciuda plasticului ieftin este un telefon superb, complet ,I-am instalat un rom Nexus si sunt foarte incantat ca si utilizare in general, dar la final parca tot WP ul il iau primul cand plec din casa (desi am constatat ca-mi lipsesc mult unele aplicatii - de ex. swiftkey.)
 
Back
Top