Ce telefon vreau?

Problema nu e neaparat de lag-ul interfetei... ci de cat de incet iti randeaza paginile web. 600 MHz/ARM11 sux big-time (a fost lansat acum 5 ani). Abia daca te poti da pe net cu un Cortex A8 la 1 GHz.
 
Am HTC Desire (1GHz). Nu pot spune că fac foarte mult browsing pe un telefon cu ecran de 3.7, dar, când mă dau pe net, mi se pare că se mişcă onorabil. Oricum, la banii ăia, nu pot avea pretenţii. Să meargă VoIP-ul (folosesc ocazional), mailz, RSS reader, poate ceva chat şi twitter. A, şi GPS.
 
Scorpion >> A8. Ma rog, daca nu te intereseaza browsing-ul, presupun ca e chiar foarte OK la banii aia.
 
I-am luat prietenei un AllView Alldro P5 Quad, pe considerentele că 1) înlocuiește cele două telefoane pe care le căra cu ea (e dual sim dual stand-by), și 2) va putea naviga pe net mai bine decât cu feature phone-ul Samsung Star 3 - inclusiv mail și whatsapp.

Aveam ceva îndoieli privind calitatea unui produs chinezesc făcut pentru o firmă din România. Dar, după ce am despachetat telefonul și l-am butonat un pic, sunt plăcut surprins de calitatea finisajului și funcționarea overall. Singura chestie ce mă cam deranjează e tema vizuală aplicată peste Android, în care toate iconițele sunt băgate în niște cerculețe, dar văd că se poate schimba. Bateria ține foarte bine, ecranul e MARE, nu am întâmpinat vreo împiedicare în butonat.

Acum aștept să apară fratele mai mare, P6 Quad, care are ecran un piiiiic mai mare dar AMOLED, însă înlocuind butoanele touch din partea de jos cu o bară de butoane permanentă pe ecran.
 
Allview alea sunt chiar interesante și Quad-ul mi se pare chiar foarte fain tbh pentru prețul care-l are. Mă gândesc că oricum toate telefoanele sunt made in China, deci maare diferență n-are cum să fie :smile:
 
Am citit in comentarii pe emag ca P5 Quad accepta cartela de la RDS pentru date. Ai idee daca e valabil si pentru Vodafone, Orange etc.?
As vrea sa pastrez abonamentul de voce separat de cel de date, iar acest telefon pare cea mai buna solutie pentru asta.
 
N-am net mobil de la RDS. Telefonul folosește SIM1 pentru voce și date, și SIM2 doar pentru voce. Pentru apeluri poți defini una din cartele ca implicită, sau să te întrebe de fiecare dată când vrei să suni pe cineva prin care cartelă să inițieze apelul. În varianta asta, ai putea pune cartela RDS ca SIM1 și cea de voce ca SIM2, și definești SIM2 ca default outgoing call.

Atenție însă că dual stand-by înseamnă că, în timpul unei convorbiri cu una din cartele, cealaltă e scoasă din rețea. În cazul meu, cu voce și date pe o singură cartelă (Vodafone), pot vorbi la telefon cu un handsfree și între timp să mă dau pe net. În cazul tău, asta nu va fi posibil.
 
Din ce am priceput, serviciul de date activ pe o cartelă nu interferează cu posibilitatea de a fi apelat pe a doua cartelă, însă un apel vocal activ de pe o cartelă oprește accesul la net pe cealaltă.

Cât timp o cartelă are atât serviciu de voce cât și de date, ele pot funcționa concomitent (apel în derulare + acces la net). Dar dacă ai o cartelă doar pentru net și una doar pentru voce, cât timp vorbești nu vei putea naviga.
 
E timpul să caut telefon pt. nevastă. Caut un telefon simplu, la care să ţină bateria. Ceva de calitate şi cât mai rezistent, eventual dacă are şi cameră să pozeze mâţe din când în când, cu atât mai bine. Vreo recomandare, vă rog?

Mulţumesc.

PS1: Preferabil de la QuickMobile sau Germanos, astea-s la îndemână.
PS2: De asemenea, aş vrea cu alimentare din micro-USB.
PS3: nu Evolve Gladiator RG300, cum mi-a recomandat cineva pe CG. :smile:
 
1. Pentru ca magazinul e un criteriu. Suntem in 2013, exista si livrare acasa prin Internet daca vrei, nu iei o paine ca sa iti fie mai comod buticul de langa scara blocului.
2. Pentru ca in afara de iPhone nu cred ca exista telefoane noi fara alimentare prin microUSB.

Pentru ce vrei tu orice Samsung sau Nokia low end, din alea de se dau gratuit la abonamente sau pe puncte, e suficient. Nu cred ca cineva de aici are o experienta vasta cu mai multe telefoane low end ca sa recomande unul din ele si oricum calitatea in zona aia e dat cu zarul.
 
1. Magazinul preferabil, dar nu obligatoriu. Dar vai.
2. Nu știam că toți suntem atotștiutori. Altfel mai puneam întrebarea?
 
Cred ca ma duc dracu cat de curand. Sunt 1 miliard de review-uri pe net, 1 miliard de magazine online care aproape ca-ti fac si o felatie daca cumperi de la ei, dar pentru nu_stiu_care_motiv unii prefera sa intrebe pe forumuri ce telefon de 1 ron sa-si cumpere, sa astepte 10 zile raspunsuri, apoi sa filtreze din ele, apoi sa citeasca review-uri despre cele alese.
Cred ca sunt defect :biggrin:
 
Tu nu vezi că-i ia 1 an să-și cumpere mașină de spălat? :biggrin:

De asemenea, de când este "preferabil" să cumperi de la Germanos? N-au dat încă faliment? :smile:
 
Eu am ratat momentul când Germanos s-a reprofilat de la vândut baterii și acumulatori la telefonie mobilă. Cu neatenția asta, acuși aflu că Ana Pan deschide showroom Koenigsegg :drool:
 
Dar vai, mă scuzaţi că GSM-ul e fix zero pt. mine şi am pus o întrebare. Nu se va mai repeta.
 
Back
Top