Ce telefon vreau?

Nu le-am încercat foarte mult. M-am obişnuit cu v4 şi doar pe ăla îl folosesc. Probabil că pe hardware de Asha 302 să nu mai aibă probleme. Pe modele mai vechi se simţea lipsa memoriei, după 2-3 taburi crăpa.
 
Asha 302 nu are 512 ci doar 128 MB RAM. E drept că e oricum mai bine decât featurephones de acum 2-3 ani care aveau doar 32.

Iar eu nu folosesc Opera Mini 5+ pentru că nu vreau. Le-au schimbat complet faţă de v4.
 
N95-ul meu are 64 MiB RAM și rulează de rupe Opera Mini 5+... :smile:
Bine, dacă nu vrei, nu vrei. :tongue:
 
@Neo, nu ştiu cât de surprins ar trebui să fii. Cum zicea şi whiskas mai devreme, un S40 chiar şi cu 64 MB merge de rupe. Şi chiar şi cu modele mai vechi cu 32 îţi faci treaba.

Sunt încă foarte mulţi oameni care nu simt nevoia de smartphone şi pentru care S40 pe un hardware decent este arhisuficient. Piaţa de featurephone e încă puternică şi mă bucur că Nokia sunt conştienţi de asta. Seria Asha mi se pare foarte bine gândită.
 
Io mi-am luat un d-ăsta că l-am găsit la ofertă (99 €). În afară de ecranul cam mic și de bateria nu neapărat încăpătoare, mi se pare excelent, mai ales raportat la preț. Mai mult, rulează oficial Android 4.0.4 și are un suport destul de bun din partea comunității (cred că CyanogenMod va oferi suport stabil pentru Android 4.1).
 
@Neo, nu ştiu cât de surprins ar trebui să fii. Cum zicea şi whiskas mai devreme, un S40 chiar şi cu 64 MB merge de rupe. Şi chiar şi cu modele mai vechi cu 32 îţi faci treaba.

Sunt încă foarte mulţi oameni care nu simt nevoia de smartphone şi pentru care S40 pe un hardware decent este arhisuficient. Piaţa de featurephone e încă puternică şi mă bucur că Nokia sunt conştienţi de asta. Seria Asha mi se pare foarte bine gândită.

Feature phones sunt prea mari și prea scumpe pentru ce oferă, period. Asha 305 pare să fi avut prețul între 80ish și 130ish EUR după gsmarena, ceea ce mie mi se pare foarte mult când în ~ aceiași bani iei dual sim cu Android care este mai mult decât decent, sau vezi ce-a luat whiskas acolo.

Nu știu cum merge S40 ăla de rupe, dar cred că depinde de standarde. Iar piața de feature phone este în moarte clinică, nu știu unde o fi puterea aia :smile:
 
[...]Asha 305 pare să fi avut prețul între 80ish și 130ish EUR după gsmarena, ceea ce mie mi se pare foarte mult când în ~ aceiași bani iei dual sim cu Android care este mai mult decât decent [...]
Exemple te rog. Am un Samsung Chat 322 de care încerc să scap.

Cerinţe:
- Dual-SIM.
- jack 3.5mm (da, ne întoarcem la ideea de la care a pornit topicu' ăsta :biggrin:).
- internet: CG, XF, Yahoo/Gmail/Hotmail, situaţii de genu'. Fără pretenţii, dar să se descurce.
- preferabil fără touchscreen.
- nu mă interesează camera, Facebook, etc.
- probabil am uitat ceva, o să revin dacă e cazu'.
 
@Adi K: defineşte "bun pe internet".

@Neo: defineşte "Android decent la 100 euro". Pentru mine aspectul cu bateria care nu ţine nici măcar 24h, de exemplu, este show-stopper, iar ceea ce oferă un smartphone mi-e 95% inutil. De ce e atât de incredibil că unii nu simţim nevoia să umblăm cu PC-ul în buzunar?

Că veni vorba de moarte clinică, cam pe când prevezi că vor sista operatorii prezenţi în România suportul pentru featurephones? Numai Nokia zice că a vândut 1,5 miliarde de telefoane cu S40 de-a lungul timpului şi estimează că sunt în uz sute de milioane.
 
Combinaţia de mufă 3.5" şi Dual-SIM îţi limitează din start opţiunile. Uite ce-am obţinut pe GSM Arena pentru GSM 900/1800, HSDPA 2100, dual, mufă 3.5", available după 2010 şi talk time cât mai mare posibil (10+ ore). O listă scurtă dintre care când o să le cauţi la preţ probabil LG-urile or să fie cele mai accesibile. Dar L3 Optimus E405 are ecran chiar prea penibil şi diferenţa de preţ până la Optimus L5 sau unele dintre modelele alea de Galaxy Duos e foarte mică. Pe Optimus L5 şi Galaxy S6802 le-am văzut pe la 800 de lei.
 
Toate cu touchscreen. Seeeerios! :goofy: Şi la 200 de euro e vorba de alţi bani, 80-130 parcă mai mergea.
 
Android e făcut pentru touchscreen. Pur și simplu n-are sens să faci un device cu Android fără touchscreen, adică strict cu butoane. Există soluții cu touch + butoane, dar butoanele reduc ecranul (vezi Cha Cha) sau fac telefonul mai gros (vezi Xperia mini pro). Dacă vrei telefon pentru vorbit la telefon ia cel mai ieftin Nokia dual sim. Vorbesc serios, eu folosesc Galaxy Note 90% pentru dat pe net, pentru vorbit la telefon am cel mai ieftin Nokia găsit (nici nu știu modelul, e ceva de 1 EUR).
 
Tocmai asta-i problema, că nu prea există ce vrea el. Când bagi în Phone Finder combinaţia 3G + dual + dumbofon rezultă doar foarte puţine modele. Aparent utilizatorii de dual sim n-au [ne]voie să folosească 3G. OK, Huawei U5510 ăla nu pare naşpa, dar nu ştiu de unde o să-l ia.

Ş-acu' serios vorbind, uite şi nişte sugestii: Motorola Fire XT311, Samsung S6102 Galaxy Y Duos. Preţuri decente. Posibil şi Sony Xperia Tipo Dual, dar e apărut abia de vreo lună şi încă nu se ştie ce-i de capul lui (2 comentarii aici).
 
Back
Top