Ce telefon vreau?

Am un coleg care a flash-uit vreo 2 saptamani la rand un S2, nu-si dadea seama de ce nu merge vpn-ul decat pe unele rom-uri, asa ca a incercat tone de rom-uri custom. Se auzea sunetul de boot din sfert in sfert de ora :smile:. Pana la urma s-a dovedit ca 90% din rom-uri foloseau by default apn-ul de wap, care taie porturi :smile:.
 
Ce fel de VPN? Nu mai ştiu dacă m-am lamentat pe-aici că nu mă pot conecta la un APN care-ar trebui să-mi dea acces în reţeaua internă a prăvăliei unde prestez.
 
Ce fel de VPN? Nu mai ştiu dacă m-am lamentat pe-aici că nu mă pot conecta la un APN care-ar trebui să-mi dea acces în reţeaua internă a prăvăliei unde prestez.
Huh? Cum sa-ti dea providerul de telefonie mobila acces in reteaua interna?
 
In cazul lui era un simplu openvpn pus pe un calculator de acasa. Apn-ul wap de la orange nu te lasa sa te conectezi pe porturi si protocoale diferite de wap si http.

Jaffar, providerii pot oferi servicii de vpn - bagi cablul sau sim-ul si te conectezi direct la vpn, pentru tine tunelul e invizibil. Ex: POS-uri, ATM-uri sau firme care externalizeaza tot, pentru ca e mai usor sa scoti un SLA de la un provider decat sa iti faci echipa de operational - care freaca menta daca totul merge bine, vezi colegul de mai sus.

Pentru debug-ul de apn ar trebui sa te ajute provider-ul.
 
Nu prea-mi fac iluzii că vor avea chef cei de la Vodafone să investigheze. Poate dac-ar fi vorba de ceva şef, dar pentru negrişori nu-şi bat ei capul. Oricum problema e la Android; acelaşi SIM în alt telefon merge ok.
 
Daca e client corporate o sa vezi ca isi bat capul pentru oricine (ca doar nu le zici tu ca esti ultimul negrisor).
 
Am PAP, CHAP si PAP or CHAP. N-a mers cu nici o variantă. Oricum e ceva hibaş cu Androidu` ăsta. Aveam două APN-uri de internet cu fix aceleaşi setări. Când selectam unul, se conecta, când îl selectam pe celălalt, nu se mai conecta...
 
radul, eu tocmai HTC-uri am avut si am experimentat ce mi-a trecut prin cap cu ele.


Ok multumesc mult, daca nu-mi spuneai chiar nu ma bagam.
In week end l-am rezolvat, totul ok, l-am rootat, i-am pus un custom rom, acum ce fac? :smile:
 
Un telefon de cel mult 400 lei, cerinta principala ar fi sa tina bateria cateva zile (4-5-6). E pentru maica-mea, deci cerinte prea mari nu sunt, vorbeste cam o ora pe zi maxim.
Am gasit din ce ati spus voi Samsung C3322 dar ala e dual sim si nu-i necesar.
 
Şi cât 5 minute ţine bateria? :biggrin:

Eu tocmai am făcut prostia (din nou!) de a cumpăra un Samsung. Ch@t 322 Duos. Fix după ce l-am cumpărat a început să nu-mi placă, dar momentan m-am adaptat şi pare în regulă. Dar bateria tot prea puţin ţine.
Intenţionam să iau un Huawei G6150 Dual-Sim, da' nu erau pe stoc în Cluj.
 
Eu tocmai am făcut prostia (din nou!) de a cumpăra un Samsung. Ch@t 322 Duos.
Și eu am un Dual Sim de la Samsung - S6102.

Ca părți bune - prețul lui, economiile de preț prin faptul că ai Dual SIM și ceva funcții de pe smartphone-uri mai scumpe (ai Android 2.3, cred că merge ceva update; aplicații care rezultă de aici).
Ca părți de îmbunătățit - se mișcă greu, uneori nu citește cardul microSD (cu care a venit + altul, cumpărat, tot Samsung), memoria internă insuficientă (nu poți instala o aplicație exclusiv pe cardul extern, și acel "puțin" care se instalează cardul intern limitează la câteva zeci (10? 20? Pe acolo) de aplicații în total. A! Și nu e Dual SIM activ, ci stand-by.
 
Un sfat vă rog. Caut un telefon cu următoarele cerinţe:

Obligatoriu:
* Wireless (care să meargă, nu cum am auzit pe la unele că trece pe 3G când vrea muşchii lui).
* Sync calendar şi email cu Exchange (preferabil realtime, n-am idee dacă asta implică neapărat multitasking).
* Să ţină bateria decent (2-3 zile).

Preferabil:
* Nokia.
* Tastatură QWERTY.
* Preţ nu foarte mare (1000 RON limita maximă dar aş prefera mai degrabă ~700).

Din câte-mi dau seama candidaţii de bază ar fi Nokia E5 şi E6. Ca preţ m-aş orienta spre E5, dar n-am idee dacă merge ok cu Exchange. E6 e cam scump, în rest nimic de comentat. S-ar mai găsi şi E72 dar e oferit la acelaşi preţ ca E6 ceea ce e stupid având în vedere cei 2 ani de diferenţă de tehnologie.

Păreri? Nokia E-uri pe acasă pe care vreţi să le daţi?
 
Probabil pentru că am spus Exchange. Dar n-aş vrea Blackberry.

Am menţionat gama business Nokia pentru că-s obişnuit cu ele. Cred că nu m-ar deranja nici un smartphone, din câte ştiu Android ştie Exchange. Dar nu mă pricep la smartfoane. Şi mă îngrijorează durata de viaţă a bateriei la ele, în special la cele mai ieftine, mi se pare inadmisibil să trebuiască să-l încarci zilnic.
 
Blackberry Bold 9900, experiențe 1st hand cu el - bateria ține lejer 2 zile, tot ce vrei tu, tastatură full QWERTY care este mult peste Nokia. Problema este să-l găsești în prețul ăla.

În altă ordine de idei, telefoanele din ziua de azi se încarcă zilnic. Call it progress :biggrin:
 
Back
Top