Ce telefon vreau?

Prefer sa il incarc zilnic, mie imi place Sense. :smile:
Si in plus, mi s-a luat de custom ROMs si altele de cand cu Omnia II si rahatul ala de WM6.5.3. Sorry.
 
Suna bine, dar tot destul de greu de gasit si lansat tot in 2009. Nu exista nimic similar lansat cu un an mai tarziu? Asa am sanse mai bune peste 2-3 ani sa gasesc baterie de schimb.
 
..mi s-a luat de custom ROMs si altele de cand cu Omnia II si rahatul ala de WM6.5.3. Sorry.

Can you elaborate with regard to the problem(s)?
Sunt detinator recent de Omnia, SH, primul model, adica SGH-i900 8GB, dotat (momentan) cu WM6.1 (cica) standard (adicatelea,asa cum l-am luat de la vanzator).
 
Pe Omnia II inca nu am gasit un ROM care sa nu imi faca probleme, fie dupa 2-3 zile telefonul devine atat de lent incat este inutilizabil fie partea de phone se dezactiveaza singura si te trezesti ca ai telefonul inchis si tu nu stii fie fie fie. Am incercat custom ROM full, lite, cu copii de HTC Sense sau TouchFlo, cu GUI-uri 3rd party (SPB Mobile Shell - asta mi s-a parut foarte OK totusi), toate au bube.
Trebuie sa imi fac timp sa pun acum ultimul ROM, oficial, non-custom, sper sa fie OK asa. Cateodata ma enerveaza atat de tare incat imi vine sa revin la N73, OmniaII (WM6.5 + ts rezistiv) nu sufera comparatie cu Desire (Android + ts capacitiv).
 
Meh. Ericsson Elm-ul meu e cam tot ce vreau de la un telefon dpdv. hardware, dar suge software. Masiv.

Ce vreau:
  • Să țină mult bateria
  • Să fie foarte bună tastatura, scriu multe SMS-uri, exclus OSD-uri.
  • Să reziste la căzături și la apă (nu waterproof, dar nu să nu strice dacă plouă un pic pe el).
  • Să încapă oricât de multe mesaje pe el.
  • Să aibă sensibilitate radio mare, să meargă în zonele cu semnal slab
Nice to have, dar nu obligatoriu:
  • Ecran Color
  • Internet, 3G, WiFi
Complet irelevant:
  • „Cameră” foto
  • Music player
  • Să pot instala pe el soft adițional
în principiu o să-l folosesc până moare, deci vreau să țină cât mai mult. vreau echivalentul unui ThinkPad într-ale telefoanelor, ce recomandați?

Mulțumesc,
 
Si eu ma uitat la ceva similar, dar eventual si cu Android pe el (ca sa nu mai am problema "software sucks"), dar concluzia a fost sa mai astept ca poate apare ceva.
 
Pai de pilda pentru N70 nu aveam nici un fel de software, pentru Windows Mobile 5 am ceva software (dar nimic cu adevarat util), pentru Android ai software in primele 5 minute pentru aproape tot ce ai nevoie. O fi doar o impresie, dar e puternica :smile:
 
Mai exact, ce intelegi tu prin "software sucks"?

Software-ul începe să aibă din ce în ce mai mult lag o dată cu creșterea numărului de mesaje (și nu am decât câteva sute de mesaje). Efectul se simte de la 20+ mesaje.

Ergonomia software-ului e foarte slabă, dar cu asta m-am obișnuit repede. Are tot felul de glitchuri. De exemplu folosește caractere extended pentru SMS-uri astfel încât trimite de 2 ori mai multe SMS-uri, când mesajul pe care-l scrii ajunge să fie împărțit în 2 SMS-uri, are un glitch care dureaza o secundă unde scrie SMS2, de parca asta m-ar ajuta cu ceva, timp în care telefonul e non-responsive etc.
 
Are tot felul de glitchuri. De exemplu folosește caractere extended pentru SMS-uri astfel încât trimite de 2 ori mai multe SMS-uri, când mesajul pe care-l scrii ajunge să fie împărțit în 2 SMS-uri...

Daca incluzi diacritice in sms, dimensiunea maxima a sms-ului scade la jumatate. Nu e telefon related, e UTF related
 
Nu e UTF related, dar este într-adevăr encoding related. Pe telefoane Nokia trimit SMS-uri de aproximativ 140 de caractere (nu 160) cu diacritice fără probleme. Pe Ericsson doar de 80. UTF-7 ocupă mai mult spațiu doar pentru caractere non-ASCII, pentru cele ASCII nu ocupă decât 7 bit.

Nokia știe UTF-7, Ericsson nu. Nu mă deranjează că trimit mai mult SMS-uri, și așa sunt practic gratis, mă deranjează glitchul care apare când mesajul este împărțit în mai multe bucăți :smile:.
 
Pt. că Nokia C2-00 încă se lasă aşteptat, revin cu o altă întrebare.
Telefon nu prea complicat, să ştie dual-sim, MP3 şi mufă de 3.5mm, să ştie de internet şi cam atât. Mă gândesc că până în 500 de lei.
În rest, nu mă interesează cameră, culori pe ecran, touchscreen, nimic.
 
Samsung ... nu-stiu-cum, sa il intreb pe frate-meu ca el e mare utilizator de dual-SIM; stie Internet sigur, cred ca are si mufa, nu stiu cat costa. Pe maine, ca nu e online sa il intreb acum.
 
Last edited:
Pre-mulţam.
Am uitat să menţionez, şi bateria e importantă. Momentam am un Samsung 3310, care în folosinţă normală de 1-2 apeluri pe zi, se opreşte în maxim 26 de ore, stă la încărcat zilnic.
 
Frate-meu vorbeste vreo ora pe zi si nu il incarca zilnic. Si nici nu stiu vreun telefon care sa nu il tina bateria macar 5-6 zile daca vorbesti doar de 2 ori pe zi cateva minute, asa ca nu stiu ce vrei sa spui mai sus - ca e bateria moarta in telefonul tau si nu vrei sa o schimbi?
 
Back
Top