Ce telefon vreau?

Sunt şi demonstrate efectele astea? Că din 50 de studii, 25 zic că da, 25 zic că nu. Un fel de Teleenciclopedia...
 
Nu cred că s-ar face studii gen (extreme example incoming) ce se întâmplă dacă-ți bagi capul într-un reactor nuclear, war :smile: Nici blututu` nu e nemaipomenit, am observat frecvent că am dureri de cap când îl folosesc în mod prelungit și nu e din alte cauze respectiva durere. Prin urmare, am virat spre folosit speaker-ul cât de mult posibil :smile:

Una peste alta sunt mai mult decât suficiente cazuri de boli nasoale la copii încât să nu mai fie necesară adăugarea încă unei (chiar și posibile dar improbabile) cauze.
 
Da, nice way to avoid a difficult question. Dar în realitate, ca doctor, nu poţi evita "la mişto" întrebări de genul ăsta.
Eu am întrebat serios, curios şi interesat de o opinie argumentată. Ce mi-ai răspuns tu e "la mişto".
Nu de alta, dar de o căruţă de ani tot mă lovesc de politica asta jurnalistică de a prezenta orice, da' absolut orice, ca fiind un bau-bau, de la apa de la robinet până la mâncarea încălzită la microunde, de la iradierea căp'ţânii cu GSM până la soia ca spermicid (WTF!).
Ajungem dreaq să nu mai ieşim din casă decât în armuri izolate ermetic, de cât bau-bau ni se bagă în cap. Şi când întrebi de dovezi, primeşti răspunsuri "la mişto".
Oh well... cred că iar am deviat de pe traseu, dar noah...
 
W4P, IMHO acum esti biased. De ce nu amintesti nimic de fazele eco / captain planet (daca mor tigrii e dezastru, pica luna, flacari pe cer, copiii pribegesc pe dealuri), etc... DPMDV situatia este fix aceeasi = "politica jurnalistică de a prezenta orice, da' absolut orice, ca fiind un bau-bau".

Revenind ontopic: am constatat ca auto WB-ul e excelent! Da clasa la orice dSLR cand pozezi la bec incandescent. Si nu glumesc de data asta.
 
Dezgropat cu rost: cred ca vreau telefon si sigur habar nu am de care.

Cred ca vreau: cel pe care il folosesc acum are 5 ani in vara. Cum telefoanele nu tin o vesnicie, mai ales ca nu se mai gasesc baterii pentru acest model, trebuie sa incep sa caut. Nu e urgent, bateria inca mai tine vreo saptamana in standby (1200 mAh). Dar chiar daca nu e urgent inca vreau sa stiu ce optiuni am.

Telefon:
- pe cel actual il folosesc in special pe post de agenda cu intalniri; e utilizarea primara, imi tine calendarul la indemana si da alerte inainte de intalniri, pe deasupra are si numerele de telefon si codurile de conferinta. Trebuie un ecran suficient de mare, unul de telefon gen Nokia 6234 e cam mic.
- Apoi, il folosesc ca telefon obisnuit - are BT dar o versiune veche si proasta si nu se intelege cu aproape nici o casca. De fapt, nu s-a conectat niciodata cu nimic, nici macar cu laptopul pentru sincronizare. Deci, as vrea un telefon cu BT functional.
- Are player de muzica - fara casti e vax, dar uneori e util. De pastrat.
- Are GPS si merge iGO sau Google Maps, asta e o chestie utila uneori si ar fi pe lista. A-GPS daca nu merge ca GPS chior nu e bun deloc.
- are WiFi. Merge doar pe retele nesecurizate (WEP nu se pune ca fiind securizata, mai sus nu stie), e un lucru util daca mai incape pe lista
- dimensiune: nu ma deranjeaza. Daca nu incape in buzunar (greu de crezut, aproape toti pantalonii mei au croiala US cu buzunare enorme sau port geaca cu buzunare) sigur nu il pun pe masa cand sunt intr-un loc public, dar as prefera sa mai degraba solid decat mic si gingas.

Nu am plan de date si se pare ca e greu sa pun (complicatii birocratice, don't ask), asa ca tot ce tine de Internet e foarte putin important, in schimb autonomia ca telefon mare e de dorit. Intrucat nu vreau un smartphone destept (nu am chef de asa ceva, m-am jucat cu cateva si autonomia e infernal de mica, semnalul cam prost) nici nu sunt dispus sa dau multi bani. Nu am nici o limita, doar caut un telefon care sa merite banii si daca unul ceva mai scump are un raport valoare/cost bun e in regula. Stiu ca valoarea e o chestie subiectiva, dar aici e o gasca de tipi inteligenti si ne intelegem la un sens convenabil. De pilda, HTC Wildfire care apare pe la 1000 de lei mi se pare ca are cam tot ce vreau eu, dar nu stiu daca merita banii (mi se pare scump pentru un smartphone cu procesor la 533 Mhz), Snap e mai ieftin dar are tastatura care imi e perfect inutila si nu stiu ce OS are, Touch 2 mi se pare un Wildfire mai prost si mai scump (aceeasi rezolutie si procesor, RAM mai putin, pret mai mare), deja de la Legend in sus mi se par prea scumpe pentru ca nu am nevoie de ce stiu sa faca.

Suna confuz, nu? Si pentru mine.
 
Eu am un Sony Ericsson Elm. Sunt foarte mulțumit de el.
  • E indestructibil. L-am scăpat de nenumărate ori pe ciment, o dată chiar de la etajul 3. N-are nimic. Nici nu s-a zgâriat. Cred că e cel mai rezistent telefon non-rugged de pe piață.
  • Are WiFi, merge WPA2 fără probleme.
  • Are GPS, nu l-am folosit niciodată, nu știu cum merge.
  • Face poze bune -- mă rog, mult mai bune decât ce am văzut eu că fac alte telefoane. Am un SLR pe film pentru poze, nu folosesc telefonul.
  • BT, n-am folosit niciodată, probabil merge.
  • Tastatura -- superbă! Best phone keyboard I've ever seen.

Cu toate astea, nu ți-l recomand. Bateria ține de obicei 4 zile, maxim 5 dacă vorbesc mai puțin. Dacă ar ține bateria încă vreo 3-4 zile ar fi telefonul ideal.
 
Nu se incadreaza pentru ca are ecran prea mic. De asemenea nu stiu ce posibilitati de sincronizare are si e facut si de Sony (evil company).
 
Dezgropat cu rost: cred ca vreau telefon si sigur habar nu am de care.
Cam orice HTC stie A-GPS. Daca zici iGO, inseamna Windows Mobile, adica autonomie de 3-4 zile nefolosit sau 1-2 folosit. Daca vrei sa-l iei din banii proprii, arunca un ochi si pe Okazii, n-ai nevoie de ultima aparitie de la HTC cu detectia fetei, glossy sau alte traznai. Cred ca orice Touch Cruise, Diamond sau HD se descurca.

Eu am un Sony Ericsson Elm. Sunt foarte mulțumit de el.
- are OS proprietar, putine aplicatii disponibile;
- GPS-ul e ok dar softul de navigare proprietar (singurul care functioneaza pe el) costa mai mult decat telefonul in sine si foloseste Internetul pentru harti;
- are setari de VoIP dar nu are si client de VoIP;
- mufa de date/incarcare, ca la orice S-E, e oribila.
 
You are starting to piss me off..
 

Attachments

  • igo3.png
    igo3.png
    109 KB · Views: 30
  • igo4.png
    igo4.png
    107.1 KB · Views: 20
  • device.png
    device.png
    34 KB · Views: 23
  • igo1.png
    igo1.png
    58.1 KB · Views: 15
  • igo2.png
    igo2.png
    93.7 KB · Views: 18
Teoretic iOS. iGo pentru Android este mirobolant dar lipsește.

iGO pentru Android are un coleg al meu si merge impecabil pe telefonul lui, deci Android ar fi OS preferat. Deci, o recomandare pentru un anume model sau ma uit prin lista de HTC-uro de pe okazii.ro?

Il iau pe banii proprii, desi nu stiu de ce asta ar face lucrurile sa arate diferit.
 
Moto Defy? La 1000 de lei in magazin (Internity) este best-buy. WVGA de 3.7", CPU si GPU decente, stocare interna suficienta (~1.2GB pt utilizator), water si dust-proof, mititel pt ecranul pe care-l are, autonomia mai buna fata de restul gastii. Are doar Android 2.1, este drept, dar 2.2 este pe drum.

Wildfire? No go! Este QVGA si iGo nu are versiune QVGA iar accelerarea 3D este sublima dar lipseste cu desavarsire. Poate Wildfire S, dar mai este pana apare.
 
Care e treaba cu Android 1.6 versus 2.x? Vad cateva telefoane cu Android 1.6 la preturi incredibil (unul chiar la <500 de lei) si vad un Moto Quench XT3 XT502 la 934 de lei, mult sub Defy; da, e un pic mai slab, dar cat de slab?
 
Back
Top