Dezgropat cu rost: cred ca vreau telefon si sigur habar nu am de care.
Cred ca vreau: cel pe care il folosesc acum are 5 ani in vara. Cum telefoanele nu tin o vesnicie, mai ales ca nu se mai gasesc baterii pentru acest model, trebuie sa incep sa caut. Nu e urgent, bateria inca mai tine vreo saptamana in standby (1200 mAh). Dar chiar daca nu e urgent inca vreau sa stiu ce optiuni am.
Telefon:
- pe cel actual il folosesc in special pe post de agenda cu intalniri; e utilizarea primara, imi tine calendarul la indemana si da alerte inainte de intalniri, pe deasupra are si numerele de telefon si codurile de conferinta. Trebuie un ecran suficient de mare, unul de telefon gen Nokia 6234 e cam mic.
- Apoi, il folosesc ca telefon obisnuit - are BT dar o versiune veche si proasta si nu se intelege cu aproape nici o casca. De fapt, nu s-a conectat niciodata cu nimic, nici macar cu laptopul pentru sincronizare. Deci, as vrea un telefon cu BT functional.
- Are player de muzica - fara casti e vax, dar uneori e util. De pastrat.
- Are GPS si merge iGO sau Google Maps, asta e o chestie utila uneori si ar fi pe lista. A-GPS daca nu merge ca GPS chior nu e bun deloc.
- are WiFi. Merge doar pe retele nesecurizate (WEP nu se pune ca fiind securizata, mai sus nu stie), e un lucru util daca mai incape pe lista
- dimensiune: nu ma deranjeaza. Daca nu incape in buzunar (greu de crezut, aproape toti pantalonii mei au croiala US cu buzunare enorme sau port geaca cu buzunare) sigur nu il pun pe masa cand sunt intr-un loc public, dar as prefera sa mai degraba solid decat mic si gingas.
Nu am plan de date si se pare ca e greu sa pun (complicatii birocratice, don't ask), asa ca tot ce tine de Internet e foarte putin important, in schimb autonomia ca telefon mare e de dorit. Intrucat nu vreau un smartphone destept (nu am chef de asa ceva, m-am jucat cu cateva si autonomia e infernal de mica, semnalul cam prost) nici nu sunt dispus sa dau multi bani. Nu am nici o limita, doar caut un telefon care sa merite banii si daca unul ceva mai scump are un raport valoare/cost bun e in regula. Stiu ca valoarea e o chestie subiectiva, dar aici e o gasca de tipi inteligenti si ne intelegem la un sens convenabil. De pilda, HTC Wildfire care apare pe la 1000 de lei mi se pare ca are cam tot ce vreau eu, dar nu stiu daca merita banii (mi se pare scump pentru un smartphone cu procesor la 533 Mhz), Snap e mai ieftin dar are tastatura care imi e perfect inutila si nu stiu ce OS are, Touch 2 mi se pare un Wildfire mai prost si mai scump (aceeasi rezolutie si procesor, RAM mai putin, pret mai mare), deja de la Legend in sus mi se par prea scumpe pentru ca nu am nevoie de ce stiu sa faca.
Suna confuz, nu? Si pentru mine.