Ce SSD sa imi cumpar?

lai

meh
N-am ce face cu banii si cum am inceput iarasi sa ma joc pe PC ma gandeam sa fac un upgrade prin sistem. Placa video, desi e veche (GTX 460), rezista, CPU-ul inca mai poate (i5 2400), RAM pare a fi destul (8GB) asa ca ramane un SSD.
Nu am de gand sa dau mai multe de 4-500 RON pe el - asa ca daca mai bine raman fara decat sa depasesc suma aia.
Deci, ce sa imi iau? Si ce sa fac cu el? Cred ca va fi folosit ca drive pentru Windows + 1-2 jocuri pe care le joc la momentul ala - asta pare a fi utilizarea logica.

Astept sugestiile lui Neo pentru un SSD de 500 GB cu preturi incepand de la 300 de lire sterline pentru ca altele nu se merita.
 
Cauta cel mai ieftin SSD de 256 pentru ca mai mic nu merita (sic!). Buy it. Rage when it crashes.

That's about it.
 
Îmi place pagina aia, dacă înțelege cineva ce produs e de fapt ăla... Poza e V200, codul e V300, în descriere zice că without adapter, în caracteristici că e with adapter.
 
Cred ca va fi folosit ca drive pentru Windows + 1-2 jocuri pe care le joc la momentul ala - asta pare a fi utilizarea logica.
Exact pentru asta folosesc io un Corsair uitat de vremuri si de numa' 90 jiga din care 50 is liberi.

Ca si performante intre diferite modele si branduri iti las tie placerea sa citesti nspe mii de teste, io pot spune doar ca la ochiometru n-o sa vezi nimic diferit intre ele.
 
Cât timp lai nu vrea să se joace Train Simulator 2014 (50GB în zeci de mii de fișiere), e ok și un SSD mai mic. Plus că e un desktop, mai poți pune un SSD când e cazul; eu am înghesuit 3 SSD-uri într-un laptop de 15" o perioadă de timp.
 
Unde le-ai înghesuit în laptop, în loc de floppy? :smile:

De banii pe care i-ai da pe unul de 256 iei două de 120, faci un RAID1 şi dormi un pic mai liniştit.
 
Păi unul SATA în loc de HDD, încă unul SATA în loc de unitatea optică și un mSATA în interior. 500GB de SSD în total. It was fun, also totally useless, n-aveam ce face cu viteza aia, e mai bine cu mai mult storage, așa că am revenit la 384GB SSD + 750GB HDD 7200rpm.
 
Dacă pică ce? De la etaj? Mă refer la situaţia că-ţi crapă un (1) SSD. Dacă ai mirroring există posibilitatea să mai ai datele pe celălalt.
 
Din câte am citit, SSD-urile din același lot au uneori tendința să pice cam în același timp, așa că e mai sigur cu un mirror cu producători diferiți.
 
Nu o sa tin date importante pe SSD-ul ala - tot ce am important tin prin dropbox/drive, etc. (am reusit sa dau delete la o partitie unde aveam toate pozele facute vreodata - 2 hdd-uri identice, am confuzat in disk manager intre ele - noroc ca majoritatea pozelor erau uploadate pe picasa).
Revenind: bajetii de la IT d'aicea de la mine ma bat la cap sa imi iau totusi unul de 240 GB - am gasit tot la cel.ro asta: http://www.cel.ro/ssd_uri/ssd-corsair-force-series-gs-240gb-sata3-bracket-inclus-l/. Tot mi se pare cam mult. Ma gandesc totusi ca as putea sa imi iau acum unul de 120 si peste cateva luni inca unul de 120. :biggrin:
 
Really offtopic: vezi că dropbox nu e soluție de backup, e soluție de sharing. Eu m-am trezit o dată cu el când îmi zicea "gata, am șters directorul de poze, cam 2GB" fără să-i fi zis eu să facă asta. Mă uit pe web, la foldere nu am găsit opțiune de previous versions, deci nu pare să se poată recupera ceva. N-a fost bai, că am backup la folder-ul de dropbox, da' dacă nu aveam ar fi fost fun, că ar fi trebuit să mă duc în pădure cu un laptop (care nu era încă updatat) ca să nu se conecteze la wifi înainte să apuc să omor dropbox-ul.
 
Really offtopic: n-am intampinat probleme pana acum cu el, dar nici nu l-am folosit foarte intens. Pentru poze am folosit picasa (am un legacy account cu $20.00 pt. 80 GB anual) dar in ultima vreme google cam sucks si, desi e putin mai scump, ma gandeam sa incerc mai serios dropbox-ul (am 50 GB pt. 2 ani oferta de la samsung).
 
Ia unul de 240, doar windoaza omoara 20-35GB, plus ala de 256 nu e chiar de 256 ci de vreo 240, etc.
 
Mi se pare stupid că în clientul oficial de Dropbox n-ai posibilitate de sync one-way, ca în clienţi third-party.
 
Au am un SSD de 120GB si unul de 60GB si asta pentru ca nu am luat de la inceput 256, era prea scump pe vremea aia. Nu prea incap in 120, am aplicatiile pe primul SSD si toate jocurile sunt instalate pe un HDD de 320. Cel de 60 e folosit pentru teste diverse, nu am instalat nimic permanent pe el.

Deci, 240/256 GB, cam orice marca.
 
Intel suge. Intel 320 are un bug care-l face să crape și să arate că are numai spațiu de 8 MB. După ce îl resetezi, vede tot discul din nou, dar datele-s history. Intel minte că ultimul firmware a rezolvat problema, dar ghici cine a pățit-o exact cu acel firmware instalat de peste o lună? Și nu e prima oară când Intel își belește SSD-urile. Never again!
 
Mi-am luat Intelu' pentru ca prietenii imaginari de pe internet asa m-au sfatuit. Cica e fiabil.
Macar bigudiurile sunt bune.
 
Back
Top