Ce placă video?

De la GTX 260 la GTX 1060 e un "mic" salt de performanta, dar restul sistemului conteaza si eu. Oricum la ce preturi au azi placile video nu cred ca merita nimic peste 1050 TI, mai ales daca zici ca nu te joci pe PC... desi nu inteleg de ce vrei ceva sa duca jocurile actuale daca te joci pe consola. :biggrin: Si sa le duca in ce rezolutie si cam ce setari, mai conteaza...
 
Cred ca ma lasa placa video! Azi mi-a crapat de vreo 3 ori si reporneste doar ocazional in safe mode. Daca se raceste bine o ia din nou, dar toata povestea dureaza vreo juma de ora pana incepe sa faca iar figuri. Nu stiu exact ce model e... nVidia 260 ceva. Am s-o desprafuiesc, sa-i verific sistemul de racire si o mai tin in teste vreo 2 zile. In caz ca e pe moarte, am nevoie de placa video!

Nu ma joc pe PC, sunt consolar convins, daaar daca tot sar cu banul as vrea ceva care sa "duca" jocurile actuale fara niciun sughit, intr-un buget de max 2000 de lei. Daca se poate semnificativ mai ieftin, cu atat mai bine.

M-am gandit la GTX 1060, GTX1070, GTX 1070 Ti.
De AMD sa nu aud! :smile:
Nu vreau OC !
Mi-ar placea sa-i pot pune o racire custom - nu mai stiu daca se poate asa ceva in zilele noastre.
Vreau ceva sa ma tina macar 5 ani, deci fiabilitatea brandului (daca mai exista asa ceva) e importanta! Ulltima placa video am cumparat-o in 23 Iunie 2011, am dat pe ea 984 lei si a fost o placa ASUS nVidia GeForce GTX560TI, 1024MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E [(emag istoric comezi e ++++) (pe care am si dat-o cadou si m-am pricopsit la schimb cu actuala)].

Sugestii? Multumesc!
După cum a spus și Cosmin_C, restul sistemului contează și el. Dacă placa aia este 260 ceva, nu știu ce să spun. Dacă ai un procesor gen 2600k mai merge, dar mă rog.

Știu că ai spus că nu AMD, dar RX580 este mai bine construită decât 1060 și are performanțe ceva mai bune cu ultimele drivere și este mai ieftină. Dacă vrei musai NVIDIA, ia un GTX 1070Ti, dar nu o să meargă tot maxed out. Depinde și la ce rezoluție te uiți, pentru 1080p este arhisuficient 1070Ti. 1060 suferă de prea multe prostii.

Răcire custom - ia direct ceva gen Gigabyte Windforce, nu are rost să-ți bați capul. Eu stau cu Accelero IV Extreme în cutie de vreo 2 luni pentru că nu am timp să-l montez :smile:


Cum "crapă" placa video? Iei BSOD nu nvdll ceva? Apar artefacte pe ecran? Posibil să nu fie decât plină de praf sau vreun condensator umflat în sursă (dacă sursa e la fel de veche ca placa video mai degrabă aia ar fi... sursa problemelor :smile:
 
Da, artefacte, dupa aia BSOD, video error smth.
Restul sistemului? i5-2400 SandyBridge la 3100MHz, 32GBRAM, SSD intel, placa de baza Intel DP67BA, sursa un monstru, Corsair CMPSU-650TX V2 650W - toate la fel de vechi din 2011.

Vreau sa duca jocurile actuale in mod onorabil pentru ca mai am prin jurul meu unii care cârăie ar juca ceva pe PC. (De regula nimeni in afara de mine nu se atinge de acel desktop, dar acum cu multiplatformele incepe sa devina interesant si daca tot cumpar macar sa iau ceva calumea) Si poate cu ocazia asta incep sa ma gandesc si eu la un upgrade la restul componentelor, desi pana acum nu am simtit nevoia.
 
Multumesc mult amandurora! Poate ma gandesc sa mai schimb ceva prin carcasa aia, deci nu ar trebui sa fie strict legata de acel sistem. Pentru inceput da, in 6 luni nu se stie...Poate prind iar gust de joaca pe PC (desi nu cred...)!
Deocamdata am desprafuit placa veche, sa vedem cum se comporta.
 
Io nu pricep cum să nu te joci pe PC în loc de consolă. De Factorio ai auzit? :biggrin:

Da, știu că au exclusivități, dar 144Hz...


 
Singurul lucru care-mi lipseste pe consola sunt jocurile de strategie si (LE: simulatoarele de orice fel - ahh ce as juca un IL2/ Microsoft flight Simulator sau un Silent hunter) in rest sa nu mai aud de PC, de tastaura si mouse. Prefer canapeaua, TV ul de 55" si controllerul de departe! Da, stiu, exista solutii pentru orice am mentionat, insa PC de gaming in sufragerie sau dormitor n-am sa pun niciodata! Iar camera dedicata pt gaming/audio/video e inca departe, poate la pensie, pana atunci sunt alte lucruri de facut.
 
Last edited:
Caută Factorio pe Steam, sunt sigur că funcționează cu placa pe care o ai acum :biggrin:

De acord până la un punct. RTS/TBS/FPS mie mi se par groaznic de jucat pe console.



Bravo cu dormitorul, dar eu am banat și TVul din dormitor. Dormitorul este pentru dormit și alte activități :biggrin:
 
Depinde și la ce rezoluție te uiți, pentru 1080p este arhisuficient 1070Ti. 1060 suferă de prea multe prostii.

Eu m-am luat dupa astia si pentru monitorul FHD al plodului am zis ca nu e cazul sa sar mai sus de RX570 4Gb. Zis si facut, best bang for the bucks. Dar cum radul nu vrea AMD ....
 
These cards all work out pretty well for 1440p gameplay, but you may want to dial down settings to level out the lowest performing areas.
Deja devin ridicoli, dar mă rog.
 
Daca-i BF, bal sa fie, asa ca e pe vine o RX580 8Gb. Sper citiva ani de acum incolo sa ma lase plozii in pace.
Altfel, vad ca baietii de aici si-au actualizat tabelul cu alde 2080-uri si Vega.
 
Saltul de la 570 la 580 nu este deloc mare, imho este o cheltuială degeaba. Dacă vrei ceva mai bun, Vega 64 sau 1080. Doar în ultimul caz or să te lase câțiva ani, altfel la anul iar trebuie să iei ceva :biggrin:
 
Depinde de:
- configurația actuală;
- ce te joci;
- rezoluția la care te joci.
 
Nu e pentru mine. Configuratia "clasica" va include procesorul de care am intrebat pe celalalt topic + 16Gb ram, rezolutia 1920x1080, iar la jocuri World of Tanks, MS Flight SImulator, Mafia III, GTA V. Si eventual ce a mai aparut anul asta.
 
1080p - ia un 1070 (plus minus Ti) și nu va avea probleme cu nimic recent. Merg și chestii VR fără probleme. World of Tanks este mai mult dependent de procesor (clock efectiv, nu număr de nuclee), MS Flight Simulator și el (scalează cu nucleele), Mafia III are ceva chestii grafice și la fel și GTA V. 1060 este ok dar nu pentru detalii maxime, iar dacă nu vrei detalii maxime de ce nu consolă :biggrin: (glumesc).

Monitorul ce este? Un 1070(Ti) poate duce multe jocuri în 1080p 144Hz, 1060 nu prea. Deci la un upgrade ulterior la un monitor mai capabil nu mai trebuie schimbată și placa video :smile:
 
  • Like
Reactions: LNT
În WoT aveam 100+fps pe un 1060 cu detaliile la maxim și rezoluție FHD, cu un procesor i7k din generația 2. Nu cred că vei avea probleme cu ceva mai nou.
 
Așa e, și eu pe fullHD merg cu detalii la maximum cam la tot ce joc eu (fps-uri) la 75 Hz și nu-s probleme de framerate.
144 Hz pe jocuri de strategie, îmi vine să zâmbesc. :smile: Dacă nu joci shootere serioase online, 144 Hz sunt aproape moft.
 
Back
Top