Ce placă video?

Problema placii tale o are si a mea. Fix aceeasi si nici macar nu e racita pasiv :frown: Merge impecabil pe un monitor indiferent de rezolutie, are accese dese de crapaciune acuta cu al doilea monitor, unul fiind 1680x1050 si al doilea 1920x1080. Dar cred ca iau un 7700 saptamana asta, e si un pic mai rece si un pic mai ieftina, performanta nu e suficient de diferita fiind pe al treilea loc in lista.
 
Buy NVIDIA and stop wasting time on ATi. Am luat un 7970 și l-am trimis înapoi după 4 zile, luat la BSODuri de nu știam ce-i cu mine (google atikmpag.dll error, dar cine dracu știa de chestia asta dinainte). Am comandat GTX680 în ziua lansării, EVGA, la prima vedere pare turbină dar este chiar foarte silent, comparabilă cu Gigabyte-ul 560Ti SOC dinainte cu răcire modificată, a luat 3 monitoare din prima (ATi are nevoie de adaptoare active display port -> DVI pentru asta).

Nu mai dau bani pe ATi nici bătut cu biciul. Ever.
 
E un monstru de 400W cu 2 procesoare și SLI built-in, crede-mă că nu vrei aia. Mai ales că e mult mai lentă decât un 1060 de 100W și cu mult mai multe probleme (din cauza dual gpu).
 
Va fi folosita la 1600x1200@90Hz, adica aproape full-HD, dar nu vad importanta memoriei pentru rezolutia ecranului! Full-HD ocupa 8 MB.
Tot ce-i peste 1000 mi se pare exagerat de mult. Chiar si 800 mi se pare mult, dar e mai tolerabil. Actuala GTS 250 a costat 200 RON cand am luat-o.

PS: Trebuie sa aiba iesire analogica (D-Sub, DVI-A). Aia de la pcgarage n-are.
 
Last edited:
Păi dacă stai să calculezi așa, 32MB RAM video ar fi suficient pentru 4k, iar ăia care au 1GB sunt complet tâmpiți. Presupun că vrei placă pentru jocuri, că altfel n-ai vrea una de 400W :smile:. Iar ieșiri analogice nu prea mai sunt, lumea a renunțat la problemele alea.

Hai s-o luăm din celălalt capăt: ce te nemulțumește la ce ai acum?
 
Deci nu-s chiar 8MB...

Cu cât e mai mare o textură, cu atât are nevoie de mai multă procesare, nu doar de memorie efectivă de stocare. La rezoluții mari se folosesc și texturi mai mari, că ai unde le afișa => nevoie de memorie + gpu.

Caută un GTX 770 sau 780, e de ~10x mai bună decât ce ai acum și de ~2 ori mai bună decât radeonul ăla super dubios. Cred că e ultima generație care are VGA.
 
Unul din DVI-uri este și analogic, te tip DVI-I, dar cred că-s șanse ca alea să fie plăci minate.
 
Cred ca ma lasa placa video! Azi mi-a crapat de vreo 3 ori si reporneste doar ocazional in safe mode. Daca se raceste bine o ia din nou, dar toata povestea dureaza vreo juma de ora pana incepe sa faca iar figuri. Nu stiu exact ce model e... nVidia 260 ceva. Am s-o desprafuiesc, sa-i verific sistemul de racire si o mai tin in teste vreo 2 zile. In caz ca e pe moarte, am nevoie de placa video!

Nu ma joc pe PC, sunt consolar convins, daaar daca tot sar cu banul as vrea ceva care sa "duca" jocurile actuale fara niciun sughit, intr-un buget de max 2000 de lei. Daca se poate semnificativ mai ieftin, cu atat mai bine.

M-am gandit la GTX 1060, GTX1070, GTX 1070 Ti.
De AMD sa nu aud! :smile:
Nu vreau OC !
Mi-ar placea sa-i pot pune o racire custom - nu mai stiu daca se poate asa ceva in zilele noastre.
Vreau ceva sa ma tina macar 5 ani, deci fiabilitatea brandului (daca mai exista asa ceva) e importanta! Ulltima placa video am cumparat-o in 23 Iunie 2011, am dat pe ea 984 lei si a fost o placa ASUS nVidia GeForce GTX560TI, 1024MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E [(emag istoric comezi e ++++) (pe care am si dat-o cadou si m-am pricopsit la schimb cu actuala)].

Sugestii? Multumesc!
 
Back
Top