Ce incarcator si acumulatori sa-mi cumpar?

DoXeR

Membru Senior
Salutare.

Sunt in cautarea unui incarcator si a unor acumulatori AAA. Nu prea ma pricep si nu stiu ce sa cumpar.
Ma intereseaza un incarcator pentru 4 AA/AAA.

Buget pentru incarcator: 100 lei.

Multumesc.
 
Energizer sau Sony (care este mai ieftin dar are şi mai puţini acumulatori şi de capacitate puţin mai mică).
 
Am văzut acum 2-3 luni nişte Duracell la Carrefour, parcă, la preţ mai bun ca Energizer. Nu ştiu cum sunt, eu de obicei folosesc Energizer, dar e o firmă destul de mare ca să nu îmi fac probleme de calitate.
 
Am vreo 16 acumulatori Energizer si Duracell. 2300mAh respectiv 2050mAh. Merg la fel de bine. Orice alegi e ok.
 
La 100lei mi-au atras atentia aceste doua modele: Hahnel Powerstation Ventra si Maha MH-C401FS, ultimul fiind din categoria "bateries not included". Voi cu ce ati vota?
Intreb pentru ca cel pe care l-am folosit pana acum (Memorex) a decedat si e timpul si pentru ceva mai serios/sanatos.
 
Happy Maha MH-C401FS user here! E bestial (pot sa detaliez la cerere). Ce as avea sa-i reprosez totusi:

- Transformatorul de retea (care e separat) este destul de masiv / greu, poate mergea o sursa in comutatie in locul lui.

- Daca pui acumulatori de mare capacitate pe incarcare rapida ii cam incalzeste in ciuda algoritmului "inteligent" de incarcare.

Oricum e cel mai bun charger care mi-a trecut pana acum prin mana.
 
Acela cred ca nu are traf clasic in interior ci tot sursa in comutatie. Sau cel putin din poze nu pare cu adevarat imens. :biggrin:
Uite si aici ca sa-ti faci o idee.
 
Originally posted by Quark
Happy Maha MH-C401FS user here! ...
/me slaps Quark around a bit with a large trout...
Ti-ai luat si nu mi-ai zis...
Mie mi-l aduce mosu' dar n-am rezistat tentatiei de a-l pune in probe. Verdict - absolut superb. Face tot ce face si fratele mai mare si mai nou (MH-C800S) in afara de descarcare, dar acest lucru se poate face in afara ei. Si ce face, face BINE. E un MUST.
 
Poti detalia putin...

Nu face descarcare in sensul ca daca pui acumulatori cu oaresce vlaga in ei nu incarca, stramba din nas, le da afara? Sau daca nu am idee despre starea de incarcare a unor acumulatori nu pot sa aflu nimic... Azi tre sa imi iau un astfel de dispozitiv si vreau sa ma lamuresc. Fostul facea si descarcare si a costat 60 lei cu tot cu 4*2100, Memorex il chema, fie-i tarana usoara.
 
Le incarca, fii linistit. Doar nu are
SISTEM DE (RE)CONDITIONARE A ACUMULATORILOR in constructia incarcatorului. Acest sistem consta in incarcare, descarcare completa si apoi reincarcare a acumulatorilor pentru o reimprospatare maxima.
La prima vedere (am si eu incarcator din acela cum ziceai... RIP) pare ca baga in acumulatori aproape de doua ori atata energie ca cel de-l bagai in perete. Asta dupa numarul de poze trase cu o incarcare completa la niste Sanyo de 1700 mAh.
L.E. Hai si un review.
 
Ce-mi recomandați să aleg intre MAHA MH-C9000, Maha MH-C800S și Maha MH-C801D?

In principal am nevoie sa-mi incarc acumulatorii (probabil destul de obositi) folositi intensiv in controllerele de Xbox și Wii.
Mă tenteaza primul model, insă am ramas cu impresia că e greu de folosit, vreau ceva de genul plug and play ,reconditionat, descărcat/analizat cand e cazul, și nu am chef sa citesc tone de documentație ca să invăt să-l folosesc.
 
Tocmai am făcut aceeași comparație weekendul trecut și mi-am cumpărat primul model. Nu e deloc greu de folosit, „manualul” e o foaie de hârtie față-verso. Când bagi un acumulator poți să alegi între cele 5 moduri, dar dacă nu faci nimic o ia implicit pe încărcare obișnuită după 30 de secunde. Dar e singurul cu care poți face niște cicli de descărcare-încărcare și să măsoare capacitatea fiecărui acumulator. Singura chestie agasantă e că ecranul mare LCD e iluminat puternic alb tot timpul cât merge și-mi face nocturnă :smile: Dar îl recomand.

Al doilea pare să știe și descărcare-încărcare pe lângă funcția clasică de încărcare, iar al treilea mi se pare că e cel mai prostovan - poți să alegi doar între încărcare obișnuită (rapidă) și încărcare lentă.

Dacă tot iei unul, vezi de oferta cu acumulatori Powerex, sunt excelenți pentru flash-uri și alte gadget-uri mari consumatoare de curent.
 
Ok multumesc, mai am o intrebare despre MH-C9000. E chiar atat de mare și din topor, cât se intelege din unele comentarii de acolo? Nu că ar ar avea vreo importanță, sunt doar curios.
 
Personal ti-l recomand pe ASTA. Incarca fix la fel de constiincios ca "verii" lui mult mai scumpi (si n-am de gand sa-i explic lu' Neo ca functia de discharge e frectie la picior de lemn :biggrin: ). Folosesc asa ceva de ani de zile, satisfactie 100%.
 
Cel recomandat de Q este cel mai compact încărcător inteligent cu 4 circuite independente și timp de încărcare mediu (2 ore); i l-am luat mamei acum vreun an, este excelent. Merită cele de 8 doar dacă lucrezi cu atât de mulți acumulatori și trebuie să-i încarci repede.

Q, poți să elaborezi un pic pe funcția de descărcare? Mă gândeam să chinui niște acumulatori mai vechi cu niște cicli de încărcare-descărcare și să văd ce se întâmplă...

C9000-ul este MARE, adică îmi acoperă complet o palmă deschisă și chiar atârnă în afară.
 
"This memory effect thing is mostly an urban myth. Memory only affects one very specific kind of battery: sintered-plate nickel-cadmium designs. Pocket-plate nickel-cadmium batteries are free of the effect, as-well-as, all nickel metal-hydride (NiMh) designs." :wink:
 
Citind aici, am ajuns la concluzia ca nu tb. sa imi arunc acumulatorii SANYO 2100mAh, luati odata cu incarcatorul cu acelasi nume. M-am enervat pt. ca in telecomanda tv-ului (nu mai vb de aparat foto, ca nu pornea) se terminau foarte repede.
Si o intrebare: de ce intr-o sapuniera -OLYMPUS FE47- cand bagi baterii DURACELL scoase din tipla, ti le arata pe jumatate goale ? Intreb pt. ca in ciuda avertizarii, pot sa fac cateva sute de poze (sa zic 200, nu am calculat exact) pana cedeaza. De aceea am si renuntat la acumulatorii de mai sus - stateau la incarcat si 24ore si tot nu erau gata.
 
O fi defect circuitul care masoara tensiunea in baterii. Poti sa masori bateriile cu un voltmetru si ai macat idee daca e ceva in ele sau nu, din pacate nu stiu pe dinafara valorile pentru baterii ci doar pentru acumulatori:
- 1.4V - incarcat proaspat
- 1.30-1.35V - incarcat in ultimele 2-4 saptamani
- sub 1.2V - trebuie reincarcat
 
Pentru ca, probabil, este calibrat pentru baterii normale C-Zn care dau 1.5V, in timp ce acumulatorii Ni-orice dau 1.2V.
 
Back
Top