Ce incarcator si acumulatori sa-mi cumpar?

Mă gândeam că o sursă mai curată de 220V ar putea ajuta sursa pentru C9000, dacă mă înșel mea culpa.
 
Un UPS "normal" nu e o sursă mai "curată" decât dacă sudezi lângă el, pentru că pornește doar dacă e chiar nasoală treaba (de obicei minim 25V +/- față de normal pe o perioadă de minim zecimi de secundă). Asta ca să nu consume mult când sunt în standby. În rest se consideră că aparatele sunt conforme diferitelor norme și acceptă zgomot și spikes scurte de tensiune (până la milisecunde) fără să moară în chinuri.
 
UPS-urile care se numesc "online" si refac sinusoida prin invertor sa zicem ca sunt nesimtit de scumpe. Si dimensiunile lor nu prea le recomanda pentru o casa a unui muritor de rand.
 
Deci el zice asa in manual (la refresh & analyze):

"Applies a 16-hour 0.1C charge (0.1 times the capacity of the
battery), rest of one hour, followed by a 0.2C discharge, rest again,
and finally a 16-hour 0.1C recharge again."

Coroborat cu (tot din manual):

"Charging at a rate below 0.33C is not recommended.
Charging too slow may prevent the charger from terminating correctly."

Eu inteleg asa: incarcarea in modul refresh & analyze e dumb, adica nu se bazeaza pe ceva gen minus delta-V, ci pur si simplu forteaza incarcarea la 0.1C timp de 16 ore. Asta inseamna ca daca nu ar interveni nimic, bateriile s-ar incarca pana la 1.6C? Sau la un moment-dat se incing si intervine protectia termica? :confused:

Raman la parerea mea ca modul asta (refresh & analyze) e manure. :biggrin:
 
Se intelege ca charge nu este egal cu refresh and analyze. Si da, R&A este dumb, nu are minus delta V sau altceva pentru ca nu poate detecta o variatie atat de mica.
Nu, nu se vor incarca pana la 1.6C pentru ca ai pierderi de tot felul. Si daca prin absurd nu ai avea, energia aia se poate disipa termic inauntrul acumulatorului.
Nu e manure, dar pur si simplu functioneaza doar in anumite situatii.
 
Acumulatori eneloop masurati de Maha ul meu C9000 ca fiind unul de 1524mAh si celalalt 765mAh, amandoi high. Fortati intr-un incarcator dumb, acum sunt bine merci! Bupa break in Maha ul meu, amandoi au acum fix 1446mAh.
Deci ce incarcator sa-mi cumpar, ca m-am lamurit cu Maha ul meu.
 
Ai incercat sa-i pui alt alimentator? Trebuie sa ai prin casa un ceva care sa dea 12V@1.5..2A, wtf... De la un HDD extern, de la un router, etc...
 
Erm sincer nu aș fi aruncat încărcătorul (kinda throwing the baby out with the bath water), dar mno.


 
Un încărcător bun puteți recomanda? Ceva până în 150-200 lei, preferabil prima cifră?
 
Ceva ce se poate cumpăra din magazine fizice din țară (am uitat să precizez)? :smile: De la chinezi din China n-aș mai cumpăra, că mi-e silă de stat la coadă la vamă. În cel mai rău caz de pe ebay Europe, ultima comandă mi-a venit la of. poștal de cartier, chiar dacă era tot de la un chinez (franțuzit). :kul:
 
Nici vorbă. Aici tot ce-i China vine la OP cu vamă. Chiar și o pereche de cercei tinichea i-au venit fiică-mii acolo. Cozi de stai cu orele pentru ce? Niște imbecili care-și bat joc de oameni.
 
Liitokala gasesti pe Amazon si e livrare din UE. Fara vama. Aici chiar cu transport gratuit, nu am cum sa verific in Ro.
 
Back
Top