Ce incarcator si acumulatori sa-mi cumpar?

Din păcate e complicat de încărcat un 18650 cu un încărcător hobby, pentru că nu ai adaptoare pentru așa ceva (adică după ce dai 400 de lei pe încărcător, nici nu poți face mai nimic cu el imediat), mai ales pentru încărcat mai multe (chiar dacă suport pentru mai multe ar fi, prin circuitele de egalizare). Poți să faci un adaptor, dar e mult de muncă.

chargerul l-am găsit disecat într-un review care arăta ce bombă cu ceas e fiindcă face încărcare în impulsuri și fufu Li-Ion-ul
Majoritatea încărcătoarelor cu curent de încărcare reglabil sunt PWM (în impulsuri), nu se chinuie cu surse de curent reglabil, că-s mai complicat de folosit și mai scumpe.
 
Acu' aici se vorbește că-s multe fake-uri și primul lucru pe care-l faci e să te duci pe paradisul fake-urilor :smile:.

Iei de la f64, și-l dai înapoi dacă ți se pare că nu e. Există tot felul de experiențe ale altora să te ghidezi.
 
Pai intrebam ca are ceva vanzari si rating pozitiv si cu toate astea nu vinde cu cutie originala. Nici nu mi-am imaginat ca trebuie sa caut la F64.
 
Hulu dacă vrei îți iau de pe amazon, ăsta al meu nu a explodat nimic şi eu il folosesc la trei perechi de sony vtc4 cu care vapez pe la 140w. Ți-l pun la pachet cu restul :smile:


 
Maha ul MH (C 9000) meu se comporta ciudat. Pentru acealsi acumulator, dupa break in si dupa refresh imi raporteaza capacitati diferite, cu diferente de la cer la pamant. Am incercat si cu acumulatori noi, de ex un acumulator de 2000 mAh e raportat dupa break in ca avand 900 mAh, iar dupa refresh and analyze are 1950 mAh. Am testat cu acumulatori si mai vechi si mai noi, aceeasi poveste.
E de aruncat? Il am din 2010.
 
Last edited:
La break in setezi doar capacitatea, nu ai control manual asupra ratei de descarcare! La refresh and analyze, am folosit aceeasi rata de descarcare pt acumulatori de capacitate similara (de ex pentru un acumulator de 2000 mAh - am folosit 500mAh rata de descarcare). Rezultatele sunt aceleasi - pentru 2 acumulatori diferiti, dar cu capacitati similare, dupa break in arata ffff prost.
 
Nu e de aruncat, e de donat. :hihi:
Eu nu inteleg de ce iti pierzi timpul cu break in. Eu folosesc refresh & analyze dar numai cand n-am ce face. In prospect scrie ca daca folosesti incarcare la mai putin de 0.3C, aparatul nu mai controleaza exact cand sa opreasca incarcarea. Iar la break in parca incarca la un curent f.f. mic...
 
Fac break in mereu la acumulatori noi, insa in general nu folosesc functia deloc. Acum s-a intamplat ca imi refac stocurile de acumulatori, pentru ca tot Maha asta imi zice ca acumulatorii mei sunt high :smile: si-s numai buni de aruncat. (ceea ce ma intristeaza cumplit, oare cati acumulatori am aruncat pe motiv de maha care nu functioneaza corespunzator? )
 
Eu fac break in în loc de refresh and analyse odată la câțiva ani. În rest, soft charge cu C800. Break in oferă mereu capacitatea realistă la ce-i dau (la Eneloops de obicei mai mult decât este specificat de producător).


 
Acumulatorii "high" (cu rezistenta interna mare) nu merg pentru aparat foto, dar pot inca sa fie folositi la aparate cu consum mic si constant, gen lanterna.
 
Problema mea nu e daca mai pot fi folositi sau nu, ci daca sunt intr-adevar high si daca aparatul meu ii raporteaza corect.
 
Daca ar fi sa se strice ceva la Maha, ala e adaptorul de retea. Incearca sa folosesti altul.
 
Problema mea nu e daca mai pot fi folositi sau nu, ci daca sunt intr-adevar high si daca aparatul meu ii raporteaza corect.

Dacă C9000 zice high, acumulatorul e bun de gunoi.

Edit: încearcă să-i dai curent cât mai curat, eg trece-l prin UPS.


 
Back
Top