Ce incarcator si acumulatori sa-mi cumpar?

Ştiu că i-au cumpărat Panasonic, dar alţii nu fac aşa ceva? Mă refer la tehnologie, evident. Mă interesează să ştiu după ce mă uit pe-aici, că dacă-i comand online, plătesc drumul cât marfa. Că pe-aici nu găsesc Eneloop.
 
Ar fi bine să fie aşa, că sunt şi ieftini. Chestia e că am o pereche şi am observat că se comportă cam la fel cu eneloopii, în condiţiile în care folosesc gamepadul sau mouseul wireless sporadic.
 
Cei mai ieftini acumulatori cu performante bune si fabricati in Japonia sunt la Ikea, produsul se numeste Ladda. Cei albi sunt LSD normali, cei maro sunt LSD de curent mic. Pare sa provina din aceeasi fabrica a fostului Sanyo.

Iti recomand site-ul asta: http://lygte-info.dk/
 
Din păcate n-avem Ikea pe-aici. :smile: Eu caut ceva pe principul ce-i în mână, nu-i... de pe online. :wink: Am explicat mai sus de ce.
 
Clar nu merita nici transportul. Dar daca ai drum prin B poti sa-ti faci stocul de la Ikea.
Altex/Media Galaxy aveau Eneloop pe vremurile cand am cumparat eu.
 
Nu mai au. În schimb am dat de niște Varta Ready2Use în Carrefour. Conform listei din linkul lui miahi, ar fi low self-discharge.
 
Last edited:
Da, sunt low-discharge, am si eu un pachet sub forma 6LR6, pachet de 6 celule.
Nu am ce sa le reprosez, isi fac treaba. Dar specificatiile sunt mai putine ca la Eneloop, ceea ce duce la banuieli de performanta inferioara.
 
Am nevoie de acumulatori 18650 și încărcator, aveți ceva sugestii? Mi-ar placea ceva cu protecție atat la acumulatori cat și la incărcator, să pot dormi linistit noaptea.
 
Eu am pe listă încărcătorul ăsta, dar vezi că e limitat la curent (dacă bagi mai mult de 2 acumulatori în același timp, scade curentul de încărcare). La acumulatori e mai dubios, ia ceva brand name, ce găsești de la frații chinezi sunt tâmpenii (împarte la 3 capacitatea, mai ales la ce e peste 3000mAh, și majoritatea nu au protecție). Protecția de pe acumulatori e folosită la descărcare, în multe cazuri doar încărcătorul oferă protecție la încărcare. Eu folosesc și acumulatori fără protecție, recuperați din baterii de laptop, dar cu grijă, adică în circuite de consum foarte mic. În asta bag chestii cu protecție, că trage o groază de curent.

Ah, și cumpără din surse mai de încredere, că sunt tone de fake-uri la brand-uri premium (ex: nitecore).
 
Teoretic 18650 este celula fără circuit de protecție; celula cu circuit este 19670.

Io am luat de la chinezi celule neprotejate și un încărcător oarecum ieftin. Celulele sunt niște porcării iar chargerul l-am găsit disecat într-un review care arăta ce bombă cu ceas e fiindcă face încărcare în impulsuri și fufu Li-Ion-ul. Dar nu a meritat să-mi bat capul (și portofelul) cu ceva mai fancy de atât, pentru un far de biclă.
 
Multumesc mult, tot la acelasi Nitecore mă uitam și eu, trebuie să văd dacă cei din .ro vând produse pe bune sau fake uri. Din comentarii reiese că unuii cumpăratori si-au verificat SN ul pe situl Nitecore si a rezultat ca produsul este original. Dacă nu, iau de pe amazon și gata.

La acumulatori nu mi-e clar, văd că 18650 sunt cu și fără protecție, insa probabil că practica a luat-o dincolo de teorie. :smile:
Am sa iau Panasonic, sper sa nu fie powasonic, mulțumesc mult din nou!
 
Vezi că pe amazon, ce e doar fulfilled by amazon poate fi orice. Ideea lor de fulfilled este că un magazin online trimite la un depozit amazon un produs pe care îl cataloghează (cineva, care se pricepe sau nu, sau doar pe baza a ce scrie în hârtii) ca fiind la fel ca X, Y și Z vândute de alții, și când tu comanzi de la X (care vinde produsul real și are review-uri ok) poți primi (în funcție de locațiile depozitelor, stocuri etc) produsul pe care l-a trimis la alt depozit micul întreprinzător Y, care vinde fake-uri. Iar tot ce poți să faci e să-l trimiți înapoi. Se pare că sunt probleme din ce în ce mai mari cu asta, iar pe amazon îl doare în fund, și nu le pasă ce vând, chiar dacă ei au mai mult de muncă cu retururile.

Erau niște discuții interesante între un magazin și amazon:
"hei, noi suntem magazinul X și vindem produsul Y pe amazon, am văzut acum că magazinul Z are același produs la voi la vânzare cu $50 mai ieftin, e fake"
"ah, păi nu știm dacă e fake sau nu, nu putem interveni"
"păi noi suntem ăia care producem Y, și nu vindem la reselleri, e clar fake"
"nu putem interveni"
 
Da, știu, și in plus am impresia ca amazon uk nu trimite acumulatori in .ro. Am incercat in trecut sa iau de la ei și this item does not ship to Romania.



Am un amic care a vrut sa vinda niste brichete din China pe amazon.us și l-au reclamat aia de la Zippo peste tot că daca nu retrage produsul, il dau in judecata. (Zippo are forma brichetei marca inregistrată, iar chinezismele semănau cu ale lor). La final l-a amemințat și amazonu că neam de neamul lui nu o să mai facă business pe amazon dacă nu se conformează si se mai intampla vreodată, iar in final nu a avut ce face si le-a retras. Deci probabil că mecanisme există, insă nu stă nimeni pentru fiecare batirie...
 
Last edited:
Am nevoie de acumulatori 18650 și încărcator, aveți ceva sugestii? Mi-ar placea ceva cu protecție atat la acumulatori cat și la incărcator, să pot dormi linistit noaptea.
Pentru ce îți trebuie? Dacă pentru țigare electronică unde ai chef de sub-ohm vaping, există cam doar o singură soluție, anume Sony VTC4. Nitecore sunt excelente ca încărcătoare, eu am Nitecore i4 (varianta veche, nu cea din link).

Dacă ai nevoie pentru lanternă, ia ceva de capacitate cât mai mare, dar nu este la fel de important să fie bateriile de mai sus.

Also, alea cu protecție fac supernova când fac bum, cele fără protecție doar curg. Alegerea este a ta :smile:
 
Oricum o dai, acumulatorii cu Litiu-orice fac urat, pot sa explodeze si sa arda cu flacara deschisa daca sunt indeplinite niste conditii.
Eu recomand, asa cum am mai spus, incarcatoarele hobby, care sunt mai performante, dar au si un pret. Masoara tensiunea de obicei cu 3-4 zecimale.
 
Back
Top