Ce incarcator si acumulatori sa-mi cumpar?

Am incercat cu baterii alcaline, dar le consuma repede. Termostatul meu comunica cu "baza" la fiecare 10 minute chiar si atunci cand nu are nimic de facut. Daca la 10 minute nu se sincronizeaza sau semnalul este slab, incepe sa piuie (de regula se intampla noaptea - o placere). Baterii cred ca schimb si cate 4 randuri pe iarna si nu e vorba de un leu sau de 50 sau 1000, e vorba ca se intampla cand mi-e lumea mai draga sau cand sunt plecat (ma suna sotia pe roaming la diferenta de fus orar de 10-12 ore "iar piuie centrala, ce sa fac ??") . Banuiam ca niste acumulatori buni mi-ar putea rezolva problema, de aici si sursa "cramponarii" mele. Am inteles ca nu, am notat bateriile long life cu zinc, multumesc mult, revin cu teste! :smile:
 
Daca iti consuma bateriile intr-o luna atunci e foarte slab. Frate-miu are Computerm Q7 (exact ala din poze, vad ca a aparut si varianta mai noua, sezon 2014 probabil :biggrin: ) si l-a tinut mai bine de 1an bateriile si aproape 1 an acumulatorii. Apoi s-a intors la baterii ca tin mai mult si n-are chef sa ii tot incarce. Are acelasi mod de functionare, emite semnal la interval regulat ca sa porneasca/opreasca centrala, dar nu tipa cand se termina bateriile. Scoate piuitoarea din el ca e useless, parerea mea, sau ia unul care nu te trezeste noaptea.
 
LifeHacker:

The Best Rechargeable Batteries : http://co-op.kinja.com/the-best-rechargeable-batteries-1649860135/ shaneroberts

și:
Three Best Sets of Rechargeable Batteries : http://co-op.kinja.com/three-best-sets-of-rechargeable-batteries-1649438969

și comentarii de aici:
What are the Best Rechargeable Batteries? : http://co-op.kinja.com/what-are-the-best-rechargeable-batteries-1648519006

(așa sunt articolele LH - întreabă "ce recomandați" apoi "din cele 5, care e cea mai bună", apoi arată "aceasta a fost votată ca #1)
 
Astfel de articole sunt excelente pentru a atrage vizitatori pe site și pentru venituri din afiliere Amazon. Însă nu spun nimic de fapt, e doar un concurs online de popularitate, unde câștigă brand names și nu bateriile care sunt într-adevăr mai bune. Un nume mai bun: "Care ați crezut voi că-s cele mai bune baterii". Plus că n-ai vreun control dacă votanții chiar au folosit astfel de acumulatori; e ca aia cu poll-urile de fiabilitate a mașinilor, unde >90% din ăia care au spus că au Ferrari (și au votat că e foarte fiabilă) nu au avut de fapt un Ferrari.

Din păcate nu prea mai sunt proiecte de tipul The Great Battery Shootout, și nici acele teste nu spuneau tot. Da, capacitatea Powerex e excelentă, dar nu cred că a ajuns vreun acumulator de-al meu la mai mult de 50 de încărcări făra diverse probleme (mort complet, tensiune prea mare la încărcare, etc) - și am avut >5 seturi.
 
Și că în timpul rebranding-ului au mai căpătat niște capacitate în plus. E interesant zvonul ăsta, dacă citești mai mult afli că de fapt doar alea negre (versiune mai veche) sunt eneloop, dacă citești și mai mult afli că doar alea albe sunt eneloop, probabil nici Amazon nu știe prea bine :smile:.
 
Este oarecum normal - este în avantajul lor să mențină chestia asta ascunsă. Lumea cumpără că-s ieftine și dacă există vreo șansă să fie Eneloop inside, all for the better. That and contracts :smile:
 
Mi-am luat 8 acumulatori AA si 8 acumulatori AAA, Amazon Basics. Ca sa le fac break-in, injumatatesc amperajul si valoarea o pun pe Maha C9000? Parca asa retinusem din tutorial ca tb lucrat.
 
La NiMH nu ajută foarte mult, dar nici nu poate să strice (depinde și cum/cât i-au ținut prin depozit, dacă-s complet descărcate etc). Eu folosesc 1/3 încărcare 1/4 descărcare, dar asta e așa, după ureche :smile:. Ideea e să nu se încălzească prea rău.
 
La MH C 9000 in break in trebuie setata doar capacitatea acumulatorilor, iar de restul se ocupa incarcatorul.
In modul refresh/analyse trebuie sa setezi separat tensiunea de incarcare si cea de descarcare.
 
Eu intrebam ca nu mai facusem niciodata break-in si evident Radu a avut dreptate. Am setat amperajul lor si atat. (min 750mAh pt AAA, cel putin 1000 cicluri -asa scrie pe ei; made in Japan).
Miahi -am retinut. 1/3 incarcare si 1/4 descarcare.
 
Știe cineva de vreun test de acumulatori li-ion pe partea de mod de încărcare? Există în folclor tot felul de reguli, de tipul "trebuie încărcat când e descărcat X%, nu mai devreme" sau "se strică dacă îl pui de 10 ori la încărcat pe zi" sau "se strică dacă stă acumulatorul în laptop tot timpul", dar a văzut cineva vreun test cât de cât legat de asta? Da, teoretic sunt consumabile, practic sunt din ce în ce mai multe aparate care nu au acumulator ușor de schimbat și poate să conteze.

Mă bate gândul să iau 2-3 acumulatori la fel, noi, să le pun sarcini controlabile, și să îi bag la un test pe termen lung cu pattern-uri de încărcare diferite, să vedem ce se întâmplă. Ceva de genul:
acumulator 1: încărcat 100% -> descărcat până la 5% -> încărcat 100%...
acumulator 2: încărcat 100% -> descărcat până la 50% -> încărcat până la 80% -> descărcat până la 30% -> încărcat până la 60% -> descărcat până la 10% -> încărcat 80%...

Și asta cu monitorizarea tensiunii, curentului și temperaturii în timp real, calcul de capacitate, etc.

Partea de control e simplu de făcut. Întrebarea ar fi unde găsesc niște acumulatori originali și ieftini. Până acum am folosit Nokia BL-5C pentru diverse jucării, să încerc tot cu astea? Nu vreau chestii chinezești pentru că e mai complicată comparația - am pățit să fie diferențe de gramaj de >10% între 2 acumulatori chinezești "la fel".
 
Back
Top