Ce incarcator si acumulatori sa-mi cumpar?

Ok, dă-mi o sugestie. Preferabil alta decât încărcătorul de 8 accu la 300 lei de la maha.
 
Pt adevarul istoric, mi se pare corect sa mentionez ca acumulatorii care nu mergeau in aparatul foto aveau doar 200-250mA incarcati, vazut pe Maha C9000. Nu mi-a venit sa cred ca erau asa descarcati, drept urmare i-am aruncat. Cred ca la un moment dat i-am bagat in telecomanda televizorului si asta nu le-a facut bine pe termen lung.
Acum nici in mouse-ul wireless nu mai bag acumulatori, ca se duc repede, sub o luna. O baterie standard ma tine +3luni. (sau mai mult, si uit cand le schimb).
 
Ca o completare aici (că tot mi-am luat 3 seturi noi, unul de Powerex 2700 și două de Eneloop). Maha C-9000 în break-in mode poate salva acumulatori care nu mai "țineau" încărcarea cum trebuie, dar nu întotdeauna. Un set vechi de Powerex 2700 este RIP după ce am folosit un încărcător chipurile "inteligent" (cel de la Maha, btw...), dar de când am C-9000-ul nu mi-a mai crăpat niciun set, ba chiar am recuperat doi GP 2100mAh pe care-i credeam goners și care acum sunt fericiți să dea curent unui Gameboy Color :smile:

Am completat "colecția" de jucării cu un Maha C800S, pe care-l folosesc în "soft" mode (încărcare lentă). Ar fi interesant de comparat funcția de restore pe care o are C800S cu cea de la C-9000, având în vedere că C800S nu suportă setarea curentului de încărcare sau a capacității totale a acumulatorilor.

Miahi, ceva mai multe detalii despre cum ai făcut măsurătorile în 2011?


LE: ca o paranteză, țin mereu la mine un set de Energizer Lithium AA, iar în domeniul AAA prefer să nu folosesc acumulatori deloc, ci doar Energizer Lithium (de exemplu în label printer sau presenters USB).
LE2: În bliț (SB-700) folosesc în ordine un set de Sanyo 2700mAh (care rezistă admirabil timpului, dar îi încarc doar în break-in mode de obicei cu C-9000), apoi seturile de Maha 2700 și Eneloop-urile sunt în primul rând de rezervă. La cele din urmă nu am apucat să fac încă un ciclu de break-in (durează vreo 3 zile), ci doar un ciclu de încărcare cu C800S.
LE3: un set = 4 bucăți.
 
Eu am înlocuit toate seturile de Powerex 2700. Da, țin la consumatori, foarte buni la blitz-uri, dar nu și în timp, după care încărcătorul nu mai are chef să-i încarce (intră în eroare "HIGH" la încărcare, pentru că imediat cum îi bagi ajung la peste 2V).

Am făcut măsurătorile cu C9000. L-am desfăcut și am scos 2 fire de la unul din acumulatori, la care am conectat aparatul de măsură, care loghează măsurătorile în PC. Pe urmă încărcat + descărcat cu logging.
 
Eu am înlocuit toate seturile de Powerex 2700.
Cu ce, daca nu e secret?

Eu am mai luat Duracell in ultimii 2 ani ca puteam sa cumpar la un pret bun, dar sunt vreo 4 modele AA pe care le cam cumperi la nimereala, ca nu exista specificatii pe nicaieri. Sunt NiMH clasici de 1300 (???) si de 2450, mai sunt "stay charged 6 months" si "stay charged 12 months" de capacitate mai mica (2150, parca) si la orice comanda online era un soi de loterie, primeam ceva aproape aleator. Cei "stay charged 12 months" sunt OK, parca pe celule Sanyo si stau incarcati cel putin 3 luni, dar am reusit sa ii ratacesc prin casa prin diverse aparate.
 
În principal cu eneloop sau echivalente (nu mai știu cum le zice la cele de la Sony, dar am și din alea vreo 2 seturi). Pentru blitz-uri am luat variantele de 2500mAh (ceva de genul ăsta, dar pare să nu fie exact același model, nici nu-mi aduc aminte să fi dat așa mult pe ei) și sunt ok până acum.
 
Eu am renuntat definitiv la accu, dupa ce am constatat ca gasesc oricand in Doraly AA si AAA Varta alkaline (bax de 24 buc.) la pret de seminte de dovleac (vreo 20 RON/bax). And I am happy. :smile:
 
Eu alcaline schimbam la Ikea (2 vechi => una nouă), nu știu dacă mai există oferta.
 
Pentru termostatul (wireless) de ambient de la centrala, imi recomandati niste acumulatori AAA? Ma trezeste alarma de la centrala noaptea ca nu mai comunica cu cronotermostatul, din cauza ca se termina aia prea repede. Exista acumulatori AAA la 1,5 V sau doar utilizarea bateriilor e unica solutie in acest caz ?
 
De obicei termostatele astea vor 1.5V, nu neapărat că se termină prea repede acumulatorii cât scad sub tensiunea pe care o vrea termostatul (la început au 1.3-1.4V, dar 80% din încărcare dau doar 1.2). Al meu nici nu se inițializează corect dacă-i pun acumulatori, apar ciudățenii pe ecran și nu comunică.
 
Pentru cât consumă un termostat, de ce nu pui niște baterii long life (zinc, nu alcaline) și le mai schimbi poate la anu'? La așa consum mic, descărcarea internă a acumulatorului e mai mare decât utilitatea...
 
Eu am renuntat definitiv la accu, dupa ce am constatat ca gasesc oricand in Doraly AA si AAA Varta alkaline (bax de 24 buc.) la pret de seminte de dovleac (vreo 20 RON/bax). And I am happy. :smile:

Sub 1 leu / bucata. Chiar nu vad de ce s-ar mai crampona cineva sa bage accu.
 
Pentru cazul in care ramai cu stoc zero si daca ai cativa acumulatori in reincarci, daca nu ii ai poate e inchis la Doraly sau e departe (vreo 30 km de la mine, merita un drum doar daca iau multe baxuri).
 
Back
Top