Ce incarcator si acumulatori sa-mi cumpar?

Doar de curiozitate, nu ca ar conta, pana acum n-am observat diferente majore intre branduri.

Maha Powerex = Imedion ?
Maha > Imedion?
Sau viceversa?

In functie de ce am aruncat pana acum (in locurile special amenajate, evident) as zice ca : GP<Sanyo< Eneloop < Sony < Maha.
 
Imedion sunt facuti tot de Maha, ca si Powerex.
Diferenta este ca Imedion sunt acumulatori cu rata de descarcare muuuuuult mai mica. Si ma refer la descarcarea cand nu sunt folositi.

Deci sunt doua produse destul de diferite:
Powerex-ul sunt buni pentru fotografi cum spunea si Neo mai devreme: folosire intensa.
Imedion sunt buni pentru ceasul din bucatarie si/sau folosiri ocazionale.
 
La 4-5 RON nu cred să găsești nimic la noi. Pentru genul ăsta de consumabile se practică adaosuri cam nesimțite și nu mă refer doar la F64 aici.
Și încărcătorul recomandat de Quark are o vechime destul de mare, iar prețul a rămas sus, chiar foarte sus. Nu prea există concurență, nu e o cerere așa mare și adaosurile cred că sunt de minim 25-30%.

Am folosit cu succes acumulatori GP și Duracell, rezistente în timp, mai funcționează și după cîțiva ani de utilizare, deși nu pot spune că i-am folosit intensiv sau pentru cine știe ce aparate lacome după energie. Am mai avut și Lenmar dar o pereche a murit prematur și nu-i pot recomanda.
 
Am rezolvat problema, iau Duracell la <<10 lei, dar dureaza ceva mai mult livrarea. Nu am gasit din alea care se descarca lent (Pre Charged), dar in lipsa de altceva sunt bune si astea, mai ales ca alea sunt de 2100 si sunt mai scumpe.
 
Mai multe info doar pe PM, nu e nimic ilegal dar nici nu se gasesc oficial in magazine la pretul respectiv.
 
Ref. la ce s-a discutat in ultimele posturi despre acumulatori: eu am cel mai nenorocit dSLR cand vine vorba de acumulatori (*ist DL). Am fost practic obligat sa arunc TOTI accu pe care ii folosisem inainte (Kodak / GP / noname / etc...) si sa caut ceva mai bun. Cu niste Kodak luati de la Unirea de la parter si incarcati ok, aparatul porneste, peste trei secunde zice battery low si se inchide. :biggrin: Dupa multe cautari am luat niste Powerex cu care mi-am facut treaba o vreme buna. Totusi am gasit odata in Metro niste Duracell verzi, de 2500mAh care, la un pret mult mai mic decat Powerex... le dau clasa! Adica ma tin de cel putin patru ori mai mult. In mod evident powerecsii au trecut in Canonul nevestei si la mine nu mai folosesc decat acei Duracell. Am avut noroc cu ei ca m-am miscat repede ai am cumparat 4 seturi x 4 bucati. :biggrin:
 
De ce niste Powerex noi de 2700 mAh, făcut break in ca la carte, au imediat dupa un ciclu de incărcare doar 2200 mAh?
 
De ce niste Powerex noi de 2700 mAh, făcut break in ca la carte, au imediat dupa un ciclu de incărcare doar 2200 mAh?

Dupa stiinta mea nu exista nicio metoda prin care poti masura capacitatea reala a unui acumulator incarcat, fara sa-l pui in sarcina si sa-l descarci pana la epuizare. A, ca gigeii de la marketing au impus proiectantilor sa gaseasca o metoda (gen dat in bobi) care sa estimeze capacitatea acumulatorilor, ca sa dea bine in prospect si sa le cumpere unii produsul la un pret umflat, asta e altceva. :goofy:
 
oho, că mi-am adus aminte.
Am nevoie de 8 acumulatori buni. Prefer să dau mai mult pe unul şi să mă ţină, decât să fie ieftini şi să încep să arunc la ei după 6 luni.
O chestie ciudată: am 2 acumulatori "Sacura" (meh) şi unul din ei e marcat ca defect când îl bag într-un încărcător, dar se încarcă bine mersi când îl bag în alt încărcător.
Anyway, mi se pare ciudat ca 4 baterii obişnuite Duracell să ţină mult mai mult decât 4 acumulatori de 2700 mAh încărcaţi full.
So please... acumulatori care să ţină cel puţin un an?
 
Poate m-am exprimat eu gresit: Duracell despre care am povestit sunt tot acumulatori, nu baterii.
 
Anyway, mi se pare ciudat ca 4 baterii obişnuite Duracell să ţină mult mai mult decât 4 acumulatori de 2700 mAh încărcaţi full.
Unde ai citit "baterii"? Sunt acumulatori de 2450 mAh, nu mi se pare nici mie normal sa tina de 4 ori mai mult decat acumulatorii de 2700 mAh dar nu cred ca e vorba de capacitate ci de o ciudatenie a aparatului de pozat mofturos. Daca merge cu Duracell vreo 100 de poze si cu Powerex doar 25 si Powerex inca mai sunt 70% incarcati, sa zicem, inseamna ca Duracell au mers de 4 ori mai mult in acel aparat, nu ca au capacitate de 4 ori mai mare. De'ale Pen'tacs-ului, vorba cuiva.

So please... acumulatori care să ţină cel puţin un an?
Ultralast (testat personal), Duracell, Powerex, Maha etc. Dar un an nu e un termen corect de masurare a duratei de viata a unui acumulator, depinde de numarul de cicli de incarcare, daca ii incarci si descarci zilnic probabil nu o sa te tina nimic, daca o faci saptamanal te tin toti cei enumerati, daca o faci lunar o sa mearga chiar orice acumulator.
 
Powerecșii mei de 2700 mAh i-am pus la formatare inițială cu chargerul minune de la Maha/Powerex. Iar după vreo două zile de încărcat-descărcat-măsurat mi-a zis că au capacitate de... 3500. Cul. :nuts:
 
Dudes, vorbeam de bateriile de la MINE şi acumulatorii de la MINE :smile: - nu ai lui Quark :smile:
Cum folosesc eu acumulatorii:
4 stau în aparat at all times. Sunt folosiţi aproape zilnic pentru 10-15 poze. Când arată aparatul Battery Low, atunci sunt puşi la încărcat.
Ceilalţi 4 sunt încărcaţi full în charger, apoi stau pe un raft până când se golesc cei din aparat.

Am observat că de multe ori acumulatorii de "rezervă" ţin mult mai puţin decât ar trebui (adică în 2-3 săptămâni se descarcă mai bine de jumate).
Nu ştiu dacă e indicat să-i las în charger (după ce se încarcă, charger-ul îi trece în aşa-numitul "trickle mode").
 
Eu ii las pe cei descarcati asa cum sunt pana cu o zi sau doua inainte de a avea nevoie de ei. La camera foto am trecut pe Li-Ion si sunt foarte fericit asa, am si acumulator de rezerva care sta incarcat (mi se pare ca sta incarcat mai mult decat cei NiMH), problem solved.
 
Păi şi cum ştii când ai nevoie de ei?
În fiecare seară fac 15-20 de poze, right? Şi la un moment dat îmi spune "battery low". Nu e ca la telefonul mobil, să te ţină 1 zi după aia, ar fi timp suficient. Ăsta mai face 2-3 poze şi gata. Şi se fac poze la... produse perisabile, nu poţi zice "las' că le pozez mâine" :smile:
 
Tocmai ca nu exista o solutie simpla: acumulatorii NiMH se descarca initial destul de repede, apoi ceva mai incet dar tot nu stau incarcati orice le-ai face. Daca ii incarci si ii tii ca poate ai nevoie de ei o sa te trezesti ca peste 2 saptamani o sa mai aibe doar 70% capacitate si inseamna ca 1/3 din viata lor se duce de rapa fara nici un rost. De-aia am trecut la foto pe Li-Ion, pentru ca nu am alta idee mai buna.
 
Cel mai bun mod de păstrare a acumulatorilor e să fie descărcați, și să-i pui la încărcat înainte să știi că ți-i trebuie (mă duc la munte/o nuntă/în concediu etc.). Pentru urgențe, ține și 4 baterii alcaline; de câteva ori m-au scos din cacao, chiar dacă în alte dăți nu știam de ce le car degeaba.
 
Back
Top