Ce incarcator si acumulatori sa-mi cumpar?

ursamajor faci doua seturi si le folosesti pe rand. Tot acolo ajungi ca durata de functionare.
Grija mare la descarcare, cam toate celulele se supara daca scad sub 3V. De aia se folosesc circuitele de egalizare, au grija atat de incarcare cat si de descarcare.
Industrial le imperecheaza dupa rezistenta interna, ca doar au de unde alege. La tine acasa nu ai luxul asta.
O alta varianta este un acumulator pentru modelism, care e deja impachetat si are conexiunile facute intre celule. Dar deh, mai scoti niste banuti pentru un incarcator.
 
Pe la ce hypermarket de-ăsta existent și prin BR (Carrefour - ăștia n-au, Selgros, Dedeman, Brico, Altex, Flanco, Auchan GL etc.) aș putea căuta niște accu Li-ion 18650 rezonabili? Au vreunii așa ceva? Sau rămâne să caut online?
PS: oare se feresc de ei din pricina problemelor ce le-ar putea crea?
 
Pentru ce îți trebuie, în primul rând?

Dacă vrei să fie capabili de curent mare de descărcare (cum sunt cei folosiți în țigările electronice), pericolul de a fi contrafăcute și să bufnească crește exponențial cu 1. România și 2. BR supermarket.


Dacă vrei pentru lanternă, poți pune orice disponibil :D
 
Chiar pentru lanternă. Vreau să am măcar unul, dacă nu doi, de rezervă. ;) Mai mult de 1-1,2 A nu trage drăcia mea cu XM-L T6, deși aș vrea, dar s-ar consuma mult mai repede accu.
 
Ideal online, dar posibil să găsești totuși și altfel. Magazinul Dioda mai există?
 
Magazinul Dioda mai există?
Magazinul era al unei pușlamale, care, atunci când l-a desființat, a intrat în politică. A candidat pe la consilieri locali. Nu știu dacă și cu succes, cert e că a rămas cățel de curte pe-acolo. Și-a dat seama că e mult mai profitabil decât munca cinstită.
În schimb avem Dumarex, cam tot pe același profil, parcă ceva mai bine aprovizionat decât era Dioda. Chestia e că domeniul electronic e din ce în ce mai puțin accesibil pentru amatorii care, și ei, sunt din ce în ce mai rari. Deținătorul și-a dat seama de astea și vinde mai multe decât doar componente electronice acolo. Dar tot n-au Li-ion 18650. :hihi:
 
Partea buna e ca INR e capabil de curenti mai mari ca IMR.
Samsung are si unii care sunt 3.8-4.3V, au Q la coada. Nu sunt capabili de curenti extremi, dar fiindca tensiunea e un pic mai mare merg bine in lanterne.
 
Păi, să vedem, că mi-am comandat una de-asta. :) Să vedem dacă "lumenează" mai bine decât băbuța mea cu XM-L T6, care are ~4-500 de lumeni. Asta văd că nu trage mai mult de 1,2 A, deși LED-ul ar putea. Să fie driverul prost? :D
 
Păi, să vedem, că mi-am comandat una de-asta. :smile: Să vedem dacă "lumenează" mai bine decât băbuța mea cu XM-L T6, care are ~4-500 de lumeni. Asta văd că nu trage mai mult de 1,2 A, deși LED-ul ar putea. Să fie driverul prost? :biggrin:
Driverul are grija ca tensiunea sa nu fie mai mare decat suporta LED-ul, altfel se ambaleaza termic si ... intuneric.
Sigur, driverul in sine are si el o cadere de tensiune si o disipatie termica ca nimic nu e perfect, dar el in sine nu poate forta LED-ul sa consume mai mult fara sa depaseasca parametrii normali de functionare.
 
burebista,
Eu nu-s așa sigur dacă Cree-urile alea XHP50 sunt originale la chinezoi. :wink:
Te orbesc și 500 de lumeni, chiar și 250.
 
Becuri cu 18650 nu sunt? Am o magazie unde n-am tras curent deocamdata si ma gandeam să pun un bec cu acumulator. Nu stiu in schimb cum ar rezista la frig, banuiesc ca nu le place frigul chiar daca sunt INR, IFR, ICR, LCO, ETC.
 
Becuri cu 18650 nu sunt? Am o magazie unde n-am tras curent deocamdata si ma gandeam să pun un bec cu acumulator. Nu stiu in schimb cum ar rezista la frig, banuiesc ca nu le place frigul chiar daca sunt INR, IFR, ICR, LCO, ETC.
Exista 18650 special facute pentru temperaturi mici: https://www.nitecorestore.com/NITECORE-NL1829LTP-18650-Battery-p/bat-nite-18650-nl1829ltp.htm
Acum depinde de tine daca merita sa dai banii pe asa ceva.
La temperatura scazuta le scade curentul furnizat, ceea ce in cazul unei lampi oarecare nu e chiar o problema majora.
 
Back
Top