Ce incarcator si acumulatori sa-mi cumpar?

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Din păcate e complicat de încărcat un 18650 cu un încărcător hobby, pentru că nu ai adaptoare pentru așa ceva (adică după ce dai 400 de lei pe încărcător, nici nu poți face mai nimic cu el imediat), mai ales pentru încărcat mai multe (chiar dacă suport pentru mai multe ar fi, prin circuitele de egalizare). Poți să faci un adaptor, dar e mult de muncă.

chargerul l-am găsit disecat într-un review care arăta ce bombă cu ceas e fiindcă face încărcare în impulsuri și fufu Li-Ion-ul
Majoritatea încărcătoarelor cu curent de încărcare reglabil sunt PWM (în impulsuri), nu se chinuie cu surse de curent reglabil, că-s mai complicat de folosit și mai scumpe.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Ai si tu dreptate intr-un fel, nu sunt chiar "bagi acumulatorul, apesi butonul, scoti acumulatorul incarcat". Ba chiar daca stau sa ma gandesc bine modurile manuale te lasa sa gresesti grav daca nu stii ce faci.
Cat despre PWM, la NiMH sau NiCd nu e asa mare problema, dar la Litiu-ceva se schimba treaba.

Apropos, am gasit asta foarte ieftin, 23ron. Pare decent, nu l-am avut in mana personal.
 
Last edited:

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Pai intrebam ca are ceva vanzari si rating pozitiv si cu toate astea nu vinde cu cutie originala. Nici nu mi-am imaginat ca trebuie sa caut la F64.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Hulu dacă vrei îți iau de pe amazon, ăsta al meu nu a explodat nimic şi eu il folosesc la trei perechi de sony vtc4 cu care vapez pe la 140w. Ți-l pun la pachet cu restul :smile:


 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Maha ul MH (C 9000) meu se comporta ciudat. Pentru acealsi acumulator, dupa break in si dupa refresh imi raporteaza capacitati diferite, cu diferente de la cer la pamant. Am incercat si cu acumulatori noi, de ex un acumulator de 2000 mAh e raportat dupa break in ca avand 900 mAh, iar dupa refresh and analyze are 1950 mAh. Am testat cu acumulatori si mai vechi si mai noi, aceeasi poveste.
E de aruncat? Il am din 2010.
 
Last edited:

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
La break in setezi doar capacitatea, nu ai control manual asupra ratei de descarcare! La refresh and analyze, am folosit aceeasi rata de descarcare pt acumulatori de capacitate similara (de ex pentru un acumulator de 2000 mAh - am folosit 500mAh rata de descarcare). Rezultatele sunt aceleasi - pentru 2 acumulatori diferiti, dar cu capacitati similare, dupa break in arata ffff prost.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Nu e de aruncat, e de donat. :hihi:
Eu nu inteleg de ce iti pierzi timpul cu break in. Eu folosesc refresh & analyze dar numai cand n-am ce face. In prospect scrie ca daca folosesti incarcare la mai putin de 0.3C, aparatul nu mai controleaza exact cand sa opreasca incarcarea. Iar la break in parca incarca la un curent f.f. mic...
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Fac break in mereu la acumulatori noi, insa in general nu folosesc functia deloc. Acum s-a intamplat ca imi refac stocurile de acumulatori, pentru ca tot Maha asta imi zice ca acumulatorii mei sunt high :smile: si-s numai buni de aruncat. (ceea ce ma intristeaza cumplit, oare cati acumulatori am aruncat pe motiv de maha care nu functioneaza corespunzator? )
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Eu fac break in în loc de refresh and analyse odată la câțiva ani. În rest, soft charge cu C800. Break in oferă mereu capacitatea realistă la ce-i dau (la Eneloops de obicei mai mult decât este specificat de producător).


 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Acumulatorii "high" (cu rezistenta interna mare) nu merg pentru aparat foto, dar pot inca sa fie folositi la aparate cu consum mic si constant, gen lanterna.
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Problema mea nu e daca mai pot fi folositi sau nu, ci daca sunt intr-adevar high si daca aparatul meu ii raporteaza corect.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Daca ar fi sa se strice ceva la Maha, ala e adaptorul de retea. Incearca sa folosesti altul.
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Stiu ca au existat in trecut ceva probleme de firmware, o fi crapat ceva pe acolo.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Problema mea nu e daca mai pot fi folositi sau nu, ci daca sunt intr-adevar high si daca aparatul meu ii raporteaza corect.
Dacă C9000 zice high, acumulatorul e bun de gunoi.

Edit: încearcă să-i dai curent cât mai curat, eg trece-l prin UPS.


 
Top Bottom