Marius '95
troubleShooter
Sotia, psiholog, face sedintele online prin Skype. Skype urmeaza sa dispara. Trebuie inlocuitor. Care-i ala?
Cerinte absolut obligatorii:
- Video, audio si text, bidirectional.
- Prezenta online doar cat aplicatia/clientul este deschis. Este absolut exclusa o aplicatie care ruleaza pe fundal, permanent conectata.
- Apelare directa, cu/din agenda. Nu setat conferinte, trimis tokenuri/invitatii pe mail la fiecare sedinta, etc. etc.
- Sa existe clienti decenti pentru Windows 10, 11, Android, alea de la Apple (cum s-or numi sistemele lor de operare).
- Share screen.
- Stabilitate maxima.
- Fara limita de timp (optional cu abonament platit)
- Fara publicitate, intpopup-uri, etc (optional cu abonament platit, dar trebuie sa includa toti participantii)
Features f. f. preferabile:
- Privacy, E2EE.
- Conferinte in 3 participanti.
- Transfer fisiere.
- Sa nu aiba optiunea de inregistrare, sau sa fie dezactivabila.
Ce mi-ar place mie, dar ei ii este indiferent:
- Nu Teams
- Nu dependent de Java
- Fara subtitrari automate, stenograme, minute, AI., etc.
- Conexiune directa (P2P) intre participanti, daca este posibil, cu un port documentat care nu se modifica si pentru care sa pot face setarile in firewall.
- Server self-hosted, posibil web-based (nu-mi este clar daca e preferabil unui client separat).
Features inutile:
- apelare retele de telefonie clasica
- mesaje care se sterg, emoji, etc.
- background-uri cu bling-bling si alte efecte
Ce am studiat pana acum:
- Whatsapp = Toata lumea il are. Nu-mi este clar cat costa pentru utilizare business si ce limitari are - pagina respectiva este o abureala de marketing din care nu reiese nimic clar.
- Google Meet Business Starter = Pare in regula, daaar... e Google.
- Zoom = Trebuiesc trimise invitatii pentru fiecare sedinta. Deci nu.
- Teams = Idem Zoom, din ce am vazut. Am auzit ca ar putea avea si agenda, posibil aceeasi agenda ca Skype (import sau o muta ei cumva) si apeluri directe din agenda, dar nu-mi e clar.
- SIP, cu asterisk pe router si niste clienti oarecare = Asterisk este f. dificil de instalat si setat. Nici n-am ajuns sa ma documentez despre clienti - Ekiga pare decent.
- Jami = Suna interesant la prima vedere. Urmeaza sa ma documentez mai amanuntit, dar posibil sa fie la fel de greu de setat, sau poate mai greu decat asterisk.
Multumesc.
Cerinte absolut obligatorii:
- Video, audio si text, bidirectional.
- Prezenta online doar cat aplicatia/clientul este deschis. Este absolut exclusa o aplicatie care ruleaza pe fundal, permanent conectata.
- Apelare directa, cu/din agenda. Nu setat conferinte, trimis tokenuri/invitatii pe mail la fiecare sedinta, etc. etc.
- Sa existe clienti decenti pentru Windows 10, 11, Android, alea de la Apple (cum s-or numi sistemele lor de operare).
- Share screen.
- Stabilitate maxima.
- Fara limita de timp (optional cu abonament platit)
- Fara publicitate, intpopup-uri, etc (optional cu abonament platit, dar trebuie sa includa toti participantii)
Features f. f. preferabile:
- Privacy, E2EE.
- Conferinte in 3 participanti.
- Transfer fisiere.
- Sa nu aiba optiunea de inregistrare, sau sa fie dezactivabila.
Ce mi-ar place mie, dar ei ii este indiferent:
- Nu Teams
- Nu dependent de Java
- Fara subtitrari automate, stenograme, minute, AI., etc.
- Conexiune directa (P2P) intre participanti, daca este posibil, cu un port documentat care nu se modifica si pentru care sa pot face setarile in firewall.
- Server self-hosted, posibil web-based (nu-mi este clar daca e preferabil unui client separat).
Features inutile:
- apelare retele de telefonie clasica
- mesaje care se sterg, emoji, etc.
- background-uri cu bling-bling si alte efecte
Ce am studiat pana acum:
- Whatsapp = Toata lumea il are. Nu-mi este clar cat costa pentru utilizare business si ce limitari are - pagina respectiva este o abureala de marketing din care nu reiese nimic clar.
- Google Meet Business Starter = Pare in regula, daaar... e Google.
- Zoom = Trebuiesc trimise invitatii pentru fiecare sedinta. Deci nu.
- Teams = Idem Zoom, din ce am vazut. Am auzit ca ar putea avea si agenda, posibil aceeasi agenda ca Skype (import sau o muta ei cumva) si apeluri directe din agenda, dar nu-mi e clar.
- SIP, cu asterisk pe router si niste clienti oarecare = Asterisk este f. dificil de instalat si setat. Nici n-am ajuns sa ma documentez despre clienti - Ekiga pare decent.
- Jami = Suna interesant la prima vedere. Urmeaza sa ma documentez mai amanuntit, dar posibil sa fie la fel de greu de setat, sau poate mai greu decat asterisk.
Multumesc.
Last edited: