CD-urile mai "ciudate" si unitatile DVD-RW noi

Marius '95

troubleShooter
Mi-am cumparat un writer DVD nou luna trecuta: Nec ND-4570A. Recent am observat o problema suparatoare: cand scriu CD-uri audio (sau orice alt tip de CD in modul DAO) mi-l inchide si nu mai pot adauga o a doua sesiune. Rezultatul: cu unitatea asta nu pot face discuri CD+ (CD-Plus, CD-Extra, Enhanced CD, adica discuri cu prima sesiune audio si a doua sesiune cu date).

Sugestii? Solutii? Pareri?

PS: Am schimbat firmware-ul original cu cel de la Mad Dog MD-16X3DVD9-8X8. Asta sa fie cauza? Oricum, o sa-l mai schimb inca o data cand apare update-ul cu Mount Rainier.
 
Păi stai niţel că m-ai încurcat. Dacă vrei să faci CD care să conţină şi date, şi audio, alegi Mixed-Mode CD sau CD-Extra. Voila!
 
Îl stii pe om, dacă el vrea întâi trackuri si apoi date, cine ej tu să îi spui să scrie întâi date si apoi muzică? :biggrin:
 
Neo: ... ti-as raspunde dar consider ca n-are nici un rost.

war4peace: Daca scriu Mixed-Mode atunci Nero (presupun ca la el te referi) pune track-urile audio dupa track-ul cu date. CD-ul nu va putea fi ascultat pe un CD-player. Daca scriu CD-Extra, Nero adauga doua directoare care nu pot fi sterse.
Metoda mea pentru CD-Plus este sa scriu prima sesiune audio cu EAC si sa las discul deschis dupa care scriu a doua sesiune cu date cu Nero si inchid discul.
BTW, cu Nero nu pot scrie nici imagini .CUE+.WAV cu CD-Text.
 
Originally posted by Marius '95
war4peace: Daca scriu Mixed-Mode atunci Nero (presupun ca la el te referi) pune track-urile audio dupa track-ul cu date. CD-ul nu va putea fi ascultat pe un CD-player.
Cine te-a minţit? CD-player-ele 'eftine şi vechi nu înţeleg track-ul 1, dar dacă dai un skip merge restul perfect. Alea foarte vechi şi foarte 'eftine chiar încearcă să ruleze track-ul 1, aşa că am avut şi ocazia să ascult cum "sună" un videoclip :smile:
Cât despre CD-player-ele mai noi şi mai înalte calitativ, ele recunosc track-ul de date şi sar peste el fără probleme.
 
Da? Interesant... Multumesc pt info. Oricum, problema ramane: unitatea asta DVD-RW nu poate scrie un disc DAO si sa-l lase deschis.

PS: Nu stiu de ce dar, de cate ori expun vreo problema pe forumul asta, lumea incepe sa discute despre necesitatea acelui lucru cu problema in loc sa discute despre problema in sine.
 
Nu stiu ce unitate iti scrie tie DAO si iti lasa discul deschis, personal nu am intalnit un asemenea specimen :eek:
Nero dezactiveaza automat casuta in care poti debifa "Finalize CD" cand selectezi DAO. Cel putin la mine si la vreo doua duzini de writere de toate natiile (ASUS, NEC, LG, Benq). Ma rog...

P.S.: tu nu stii de gluma? :rolleyes:
 
Disc at Once înseamnă finalizare CD. Punct. NU poate să ţi-l lase deschis. Pentru asta există T(rack)AO şi S(ession)AO.

Cât despre necesitatea unui anume lucru, dacă el e inutil mi se pare normal să îi discut necesitatea. De aceea oamenii nu stau în cap când se spală pe dinţi. Fiindcă e inutil.
Dar dacă tu ţii neapărat să faci un lucru inutil, deşi o mulţime de oameni îţi spun că e inutil (ba chiar mai mult, că nu se poate), atunci îţi răspund la modul cel mai serios:
Nu am auzit de vreun soft care să scrie un CD DAO şi să lase sesiunea deschisă.
 
Originally posted by war4peace
Nu am auzit de vreun soft care să scrie un CD DAO şi să lase sesiunea deschisă.
Subscriu, nu se poate nici teoretic si nici practic. Marius '95 daca ai reusit sa faci vreodata asa ceva era probabil doar o eroare de "tipar" si de fapt softul nu facea ce pretindea ca face. Parerea mea...
 
Originally posted by Marius '95
cand scriu CD-uri audio (sau orice alt tip de CD in modul DAO) mi-l inchide
Initial am crezut ca e typo, dar tu scrii track-uri audio DAO, nu TAO?
 
Bineinteles ca scriu audio DAO! Daca scriu TAO face pauza intre track-uri. Chiar daca pun pauza respectiva la zero in Nero, tot se aude o mica intrerupere cand ascult CD-ul. Plus ca eu nu scriu CD-uri audio cu Nero. EAC always!

Unitatea mea, cea care scrie DAO si poate lasa CD-ul deschis se numeste Teac CD-W524E, Firmware v1.0E. Vedeti printscreen-urile de mai jos. Prima imagine este Teac-ul DAO, a doua este Teac-ul DAO/96 si a treia este Nec-ul DAO. Dupa cum puteti observa, la Teac, casuta cu Finalize CD poate fi debifata in modul DAO.

Cine a scris vreodata CD-uri cu EAC stie ca exista o optiune "Leave CD open". EAC intotdeauna scrie DAO. Nici nu exista alt mod de scriere la EAC.

Modul de scriere SAO este ceva discutabil. Eu personal n-am intalnit nici un software care sa scrie SAO in afara de CloneCD. Iar la CloneCD nu am ce experimenta. Practic, nu stiu la ce se foloseste si ce poate face acest mod de scriere, si nici diferenta fata de TAO si DAO. Documentatia disponibila pe net este irelevanta/inutila.
 

Attachments

  • a.png
    a.png
    18.2 KB · Views: 210
Scuze ca postez de doua ori la rand dar imaginile sunt prea multe ca sa le reunesc.

Primul printscreen este optiunea EAC de a lasa discul deschis. A doua si a treia sunt din CloneCD unde se vede clar ca scrie DAO si poate lasa discul deschis (daca si unitatea vrea).
 

Attachments

  • b.png
    b.png
    6 KB · Views: 195
Unitatea mea, cea care scrie DAO si poate lasa CD-ul deschis se numeste Teac CD-W524E...
Sigur nu e un glitch in the Matrix?
Ai încercat să mai adaugi date la cd-ul respectiv după scrierea iniţială?
 
Da bineinteles! Am multe CD-Extra facute cu EAC-audio si apoi Nero-date. Uite, cine nu crede sa incerce. Teac-urile din seria asta au fost destul de populare si sunt sigur ca cineva de pe forum are sau poate imprumuta unul.

BTW, am mai cautat pe net. SAO exista doar ca reclama la writere/software. Pe wikipedia nici macar nu se aminteste de SAO. SAO, conform producatorilor de software, este acelasi lucru cu DAO + optiunea de a lasa discul deschis.
 
Off-topic: incredibil cum te lovesti tu de niste probleme de care nici nu stiam ca pot exista. :biggrin:

On-topic, sorry dar nu stiu cum te pot ajuta. Good luck... :frown:
 
Resuscitez topicul.
Am o imagine de CD cu un joc pe el. CD-ul contine track-ul cu date primul si track-urile audio la urma, totul intr-o singura sesiune.
Vreau sa creez un CD-Plus cu track-urile audio in prima sesiune, apoi track-ul cu date intr-o a doua sesiune.

Cum am incercat:
Extras audio WAV si scris cu EAC in mod DAO fara a inchide discul. (Am inteles ca modul asta se numeste DAO/96.)
Apoi am extras track-ul cu date in format TAO (un fel de ISO Mode1/2352) si am incercat sa il adaug pe CD cu Nero - Burn Image. Nero nu coopereaza. Cica block number incorrect, si se blocheaza tot sistemul pana la reset din buton.
Am senzatia ca block number se refera la pozitia fiecarui bloc de date de pe disc. Track-ul cu date fiind acum ultimul pe disc, nu mai are aceleasi adrese. CD-Mage, utilitarul cu care procesez eu de obicei imaginile, are o optiune la extragerea track-ului din imagine, optiune legata de numarul blocurilor - vezi imaginea.

Stie cineva cum pot afla la ce bloc ar trebui sa inceapa sesiunea de date, avand in vedere ca nu-i prima pe disc?
 

Attachments

  • Data Track.png
    Data Track.png
    7.9 KB · Views: 23
Eu aș fi zis că e mai sigur să faci o imagine întâi, și să o arzi pe aia, când e utilizabilă. Nu neapărat că strici CD-uri degeaba, cât pentru faptul că stă mult la scris.

Aici văd că zice de un gap de 11400 sectoare între audio și date.
 
Eu aș fi zis că e mai sigur să faci o imagine întâi, și să o arzi pe aia, când e utilizabilă.

Basically this.

Marius, nu te intereseaza unde se termina un track sau altul. Am intalnit un singur joc de genul (Carmageddon parca) si mergea foarte ok facuta imagine apoi arsa pe un CD. Problema apare cand respectivul disc are o protectie si nu merge treaba. Pentru cazuri de genul am folosit Alcohol 120%, care poate identifica protectiile si le bypasseaza foarte usor.
 
Back
Top