Caut un program care sa faca <ceva>

Multumesc. Opennms nu a vrut sa mearga pe vista, probabil ca am luat ultimul .jar, unstable :biggrin: . Incerc sa ma joc putin cu The dude.

Ideea e cam asta: am un numar de servere, linux/windows, si un numar de routere cu ip-uri fixe de internet, evident din clase diferite, la care m-ar interesa sa stiu, prin mail, cand le-a cazut conexiunea la internet. Nu ma intereseaza monitorizari complexe. Ma gandeam ca exista vreun programel care sa dea periodic un ping la o adresa si daca primeste "request time out" sa ma instiinteze prin mail.
 
S-a mai discutat un pic şi aici, vezi dacă te ajută. Eu de când am descoperit The Dude nu am mai avut nevoie de altceva (ştie monitorizare şi pe SNMP, are şi interfaţă web, tot felul de grafice...)
 
Last edited by a moderator:
Poate e overkill sau poate doar unealta perfectă (sigur nu e :biggrin: ), HP SIM face monitorizarea staţiilor şi serverelor - ping, SNMP, WIM - şi e gratuit. L-am folosit o vreme şi mi-a plăcut pentru că poate monitoriza o întreagă reţea cu desktop-uri (& laptopuri), routere, imprimante, NAS-uri şi tot ce mai e prin reţea şi are o adresă de IP şi face autodescovery la toate astea.
 
Eu folosesc multiping şi Friendly Pinger; nu-s freeware, dar în afară de NAG Screens, nu prezintă probleme...
 
In caz ca mai cauta cineva, am gasit in linkul dat de miahi PRTG Network Monitor pe care il folosesc acum, free pentru 10 senzori, merge pe XP si Vista, interfata web etc.

PS. The Dude dadea request time out la ping-uri pe Vista, poate mai trebuia ceva setat, nu imi dau seama de ce.
 
Am nevoie de un program sau un script care sa ia un fisier flac/ape + cue si sa genereze fisiere flac/ape individuale pentru fiecare track.

Merci.
 
Caut ceva care să facă din mai multe foldere unul singur. Problema s-ar rezolva cu copy - paste, numai că sunt câteva sute de foldere care au 1-2-3 fișiere fiecare, iar munca nu se justifică. Am tot gugăluit, dar poate cineva a mai folosit așa ceva. Evident tre` să fie cât mai freeware, adică să nu ciopârțească fișiere sau numele acestora sau să bage în description sau extensie suplimentară "for.this.message.to.dissapear.buy.program".

Merci :smile:


P.S.: să fie compatibil și cu Vista :biggrin:

LE: I up the stakes. Încă un program care să creeze e-books (în genul mobipocket creator), dar care să fie capabil de batch crap, în sensul amu selectezi jde cărți format .doc, .pdf, .txt, .wtf, .etc, apoi dai create și ies .pbc sau ce selectezi pe-acolo. Iegzistă?
 
Caut ceva care să facă din mai multe foldere unul singur. Problema s-ar rezolva cu copy - paste, numai că sunt câteva sute de foldere care au 1-2-3 fișiere fiecare, iar munca nu se justifică.

Total Commander. Mergi în folderul principal, care conţine toate acele subfoldere. Alt+F7, *.*, Feed to Listbox, select all, copy to destination. Enjoy :smile:
 
Am o lista de fisiere salvata .txt. Pe fiecare linie este adresa completa a unui fisier de pe hard.
Caut un program care sa deschida lista si, pentru fiecare fisier din lista, sa execute o comanda pe care o primeste ca parametru la executie.
Adica rulez asta:
Executa.exe "C:\Temp\Lista.txt" "C:\Program Files\Executabil.exe" /a %fisier% /b /c
Si obtin comenzile:
"C:\Program Files\Executabil.exe" /a "C:\Data\Fisier1.abc" /b /c
"C:\Program Files\Executabil.exe" /a "C:\Data\Fisier2.abc" /b /c
"C:\Program Files\Executabil.exe" /a "C:\Data\Fisier3.abc" /b /c
...


PS: Nume lungi required! :wink:
 
Search and replace, rename as .bat?
Alternativ, search and replace fără command line parameters, în loc de parametri pui în .bat %1 %2 %3...etc, şi rulezi fişierul .bat ca fisier.bat /a %fisier% /b /c
 
Nu-i ergonomic cu Search and replace.
Vreau sa pot comprima/decomprima fisiere audio la o apasare de buton in Total Commander. El creaza lista conform cu ce selectionez eu si poate apela un program extern cu parametri precum %L (numele fisierului cu lista), %T (adresa din celalat panel, destinatia fisierelor).

Pana acum am folosit spre exemplu LAME.exe -parametri "%P%N" (adresa sursei + numele fisierului de sub cursor cu extensie) "%T%M" (adresa destinatiei+numele fisierului de sub cursor+.mp3) dar asta nu comprima decat fisierul de sub cursor, nu toate fisierele selectate.
As mai putea face o comanda FOR pentru toate fisierele .wav din directorul sursa dar poate nu vreau sa comprim tot...
 
Se pare ca FOR din XP este un pic mai destept decat cel din Win98.

Solutia in XP a fost urmatoarea:

for.bat
@ECHO OFF
SET EXE=FOR /F "delims=" %%i IN (%1) DO

:loop
SHIFT
IF "%1"=="" GOTO end
SET EXE=%EXE% %1
GOTO loop

:end
%EXE%
PAUSE


Buton in Total Commander
Comanda: U:\1\for.bat
Parametri: %F U:\1\Media\LAME\lame.exe -q 0 -v -V 4 --id3v1-only --replaygain-accurate --clipdetect "%P%%i" "%T%%i.mp3"

O sa caut un inlocuitor pentru FOR (sau pentru COMMAND.COM) in Win98.
 
Back
Top