Caut un program care sa faca <ceva>

Dacă aveai DOS făceai un ASSIGN la folderul /temp/ către LPT1 gen, și nu mai aveai problema asta :biggrin:
 
Mai bine catre nul: :biggrin: Problema e ca m-am saturat de softurile care lasa gunoaie in urma, sa nu mai zic de cele care dupa dezinstalare lasa dezastru pe HDD si in registry. Traim vremuri grele...
 
Caut un program care sa simuleze apasari de taste conform cu textul dintr-un fisier .txt, inclusiv tab-uri si Enter-uri.
Se doreste copy-paste intr-o aplicatie care nu suporta copy-paste.

PS: Programul trebuie sa fie portabil, pentru ca nu am drepturi de administrator in acel PC.
 
Orice aplicatie are acces la clipboard, dar daca ai un formular cu mai multe campuri... click-click pana te saturi!

M-am uitat pe aplicatiile alea. Nu par sa poata citi textul dintr-un fisier...
 
Pai nu pot sa citeasca textul din fisier, dar poti sa bagi acolo orice text cu copy/paste, text pe care aplicatia il va insera cand apesi un hotkey prestabilit. Am facut test cu notepad - merge cu spatii, puncte, sfarsit de rand, etc.
 
Spre rusinea mea intreb: exista un soft care sa faca lossless jpeg rotation automat si sa salveze poza rotita, pe baza datelor din exif-uri? Ar trebui sa rotesc manual cateva jdemii de poze si e destul de greu... :smile:
 
Hei, merci. Asa-i cand intai intrebi si dupa aia google. :biggrin: Am gasit / luat / folosit / placut Jpeg Lossless Rotator. Nu stiu daca e in lista de mai sus. Isi face treaba, nu exceleaza ca viteza dar e ok. Si e free.
Job done. :smile:
 
Irfan nu stie sa roteasca automat. Cel putin eu n-am gasit optiunea in batch conversion. :frown:

Daca ar fi sa rafinam putin cautarea, ar fi ca sa gasim cel mai rapid soft care face lucrarea.
 
Sper sa nu lipeasca postul asta la cel anterior... Deci.

Imi necesita un program de sine statator care sa converteasca un VCF in altceva (preferabil XLS sau CSV sau altceva similar, importabil in excel). Am cautat, am testat, am rejectat cateva, deci daca ati lucrat cu asa ceva (si e functional), pls. share.
 
Last edited:
Imi aduc aminte ca la vechiul telefon LG aveam o aplicatie proprie (de PC) care putea salva agenda in VCF sau CSV si sigur ca putea si sa converteasca agenda dintr-un format in altul. Dar nu m-a ajutat la nimic, deoarece telefonul cu windows nu a acceptat formatul CSV, chiar daca l-a recunoscut, adica nu a stiut sa aranjeze nume - tel - etc dupa cum le salvase aplicatia de la LG. Deci daca pentru asta iti trebuia, probabil nu va merge nici la tine... insa poate-ti da idei pe unde sa mai cauti.
 
Pai cred ca cel mai simplu e sa importi VCF ul in goagl si dupa aia sa- l exporti in ce vrei tu!?
 
Intreb fara sa google: exista un benchmark care sa ruleze pe orice (telefon / tableta / desktop-laptop) si care sa arate puterea bruta de calcul (integers si floating-point) a respectivului sistem? Sa pot compara direct puterea de calcul a unei tablete cu a unui desktop (de ex.).
 
Puterea bruta nu e a telefonului, e a CPU; pentru a afla performanta mai e nevoie sa stii si arhitectura (bus de memorie, IO, interconexiuni), modul de rulare a aplicatiilor (compilate nativ, interpretate, sandboxed) si alte chestii care fac ca masuratul de Int si Fp sa fie la fel de util ca masuratul cu rigla ca sa afli cati copii o sa ai. Raspunsul simplu e: pana la 1300 daca esti postas in SUA.
 
Cu ce program de backup automat as putea feri de ransomware calculatoarele familiei?
Acum folosesc Cobian Backup pe sistemele personale, dar mi-ar trebui ceva mai "smart" pentru familie.

1) Imi trebuie un program care sa fie suficient de destept incat sa opreasca backup-urile (sau macar sa nu stearga/suprascrie backup-urile vechi) atunci cand un procent semnificativ (definibil) de fisiere apar modificate in sistem.
2) Daca aleg metoda stick-ului USB intern (in interiorul carcasei), acelasi program ar trebui sa fie suficient de destept incat sa dea eject cand a terminat backup-ul.
3) Presupunand ca backup-ul ruleaza la pornirea sistemului, eject-ul stick-ului USB ar fi suficient pentru a preveni coruperea backup-urilor?
4) Exista vreo metoda mai buna de a preveni distrugerea backup-urilor simultan cu restul fisierelor, alta decat eject-ul stick-ului? DVD cu UDF scris incremental nu merge. Cineva l-ar da afara la un moment dat sau ar uita un disc gol inauntru la pornire. Unitati de banda la preturi decente mai exista? Imi trebuie ceva bun de instalat si de uitat ca exista...

Mentionez ca backup prin retea nu este aplicabil la unul dintre calculatoarele la care ma gandesc sa aplic backup-urile automate. N-are un corespondent "safe" pe care sa salveze backup-uri.
De asemenea, am in vedere si doua laptop-uri. Exista vreun program care stie sa faca backup atunci cand o anumita retea wireless (sau share in retea) devine disponibil/a?
 
Back
Top