Caut un program care sa faca <ceva>

Un inlocuitor bun de Picasa exista?

Ce sa faca: catalogare si previzualizare usoara de fotografii, cateva zeci de mii.
Ce nu face Picasa bine: catalogul se face automat pe partitia sistem si ajunge mare, cativa GB, iar daca nu prea e spatiu acolo sux; de asemenea incearca si esueaza jalnic sa faca indexarea fetelor din fotografii, dureaza enorm de mult si o face prost (nu recunoaste aceeasi persoana la interval de cativa ani, gen nepotii mei care cresc mult in perioada asta) si umple discul si cu un catalog inutilizabil de mutre.
 
Aș fi interesat și eu de opțiuni bune în acest sens. Picasa e foarte ok pentru manipulare rapidă (și chiar decentă) de imagini, inclusiv imagini în format RAW, dar are și niște mizerii de-astea de care nu poți scăpa. Poate ar avea sens să propunem programe bune pentru catalogat și previzualizat imagini, și separat programe bune pentru editări rapide (dacă opțiunile lipsesc din prima categorie).

[edit] Ok, alternativele par a fi Zoner Photo Studio (free, cu o versiune cu mai multe funcționalități contra cost, 99$), și Microsoft Photo Gallery din Windows Essentials 2012 (free, e alternativa Microsoft la Picasa lui Google, un pic mai sărăcuță în funcții).

Îmi place Zoner că nu pare să indexeze de nebun tot discul și nu face chestii pe care nu i le-ai cerut tu. Versiunea Pro ar fi interesantă pentru partea de editare integrată, dacă n-ai deja altceva, dar poate la un preț mai mic.

Am exclus din listă XnView care e doar un viewer de imagini. Foarte rapid, foarte popular, foarte mic, dar totuși un viewer și atât.

Ah, contra cost ar mai fi Ashampoo Photo Commander, acum e la promoție - 24$ în loc de 60$.
 
Caut un program care sa nu necesite instalare (pt laptop de serviciu) si care sa inchida automat alte programe specificate de mine ce sunt lansate automat pe acel laptop. Acele alte programe sunt auto-updatere si popup-uri cu reclame ale firmei. Ar fi util daca specificarea programelor ce trebuie inchise automat s-ar putea face si cu wildcard.
 
Vrea cont cu adresa de email si parola; pentru ce, la o aplicatie locala? Sa si-o traga singuri.
Recomand Blur / dnt.abine.com (Do Not Track), un plugin pentru browser cu rol de password manager + form autofill + (mai important) generator de alias-uri pentru adresa de mail (mask my email). La acest moment am aproape 100 de adrese e-mail, fiecare asociat unui anume site, și care funcționează ca forwarder-uri spre adresa de e-mail reală; dacă începe să vină spam, pot 1) să identific care domeniu mi-a vândut adresa de mail sau a început să trimită spam, și 2) să opresc forwarding-ul și nu mai primesc nici un mail (deși adresa respectivă pe post de login pe site poate funcționa bine mersi).
 
Nu caut un workaround, am o adresa de mail mai veche pe care o folosesc pentru chestii de genul asta si o pot da, dar mi se pare o tampenie inceputa undeva cu Google account si imitata de fiecare bordel de cartier sa vrea sa iti faci cont la ei, chiar daca nu intentionezi sa il folosesti vreodata la ceva. Am cateva zeci de aplicatii instalate pe calculator, daca fiecare din ele ar vrea cate un cont iti imaginezi ce varza ar iesi, de ce aplicatia asta e mai cu moț?

Microsoft vrea cont; aveam contul de MSDN, merge si pentru Skype, e doar iritant dar trec peste; Steam vrea cont si inteleg de ce; Gmail vrea cont si inteleg asta, dar vrea cont in Chrome (merge si fara), in Maps (ok, ca editor inteleg de ce), in Youtube; Opera vrea cont daca vrei sincronizare, perfect rezonabil. Da, unele din astea au motive solide, unele asa si asa, dar unele bat campii aproape la fel de rau ca @... si nu ma prind de ce, in afara unei vorbe vechi care spune ca prostia e infinita.

Si merge si prost aplicatia, back button face actiuni aleatoare, iar navigatia in catalog e mai proasta ca noaptea.
 
Fair point, no challenge, doar ofeream un workaround pentru această tendință mizerabilă de a avea cont (și adresă de mail) prin toate părțile.
 
Zau ca nu inteleg modul de folosire...
Fac batch cu bucla infinita, procesor 100%, doar ca sa actioneze de 2-3 ori pe zi cand mai apare un auto-update?
 
Batch cu parametrii pe care-i vrei tu, rulat de un Scheduled Task. Sau ce alt trigger crezi că ar trebui să declanșeze programul pe care-l vrei tu?
 
Zau ca nu inteleg modul de folosire...
Fac batch cu bucla infinita, procesor 100%, doar ca sa actioneze de 2-3 ori pe zi cand mai apare un auto-update?
Nici eu nu inteleg ce vrei tu sa faca; ai vreun program care face auto-update fara sa te intrebe? M-as mira.
 
Un debugger sub Win, cu un GUI frumos (gen OLLY) dar pentru aplicatii pe 16 bit exista? Am incercat Turbodebugger dar nu merge sub XP. Din cate am citit nici Softice nu merge ca lumea. Am auzit de IDA Pro dar am reject pentru ca kit de instalare de 125MB. Altele? :frown:
 
Se da un router care ruleaza un linux si un desktop care ruleaza windows. Caut un program care sa citeasca prin retea utilizarea procesorului, eventual si memoria libera, din linux si sa il afiseze in timp real in windows sub forma de grafic, systray icon cu cifra sau alt indicator, etc.

A) Ideal ar fi un program care dockabil pe o margine a desktopului ca un gadget windows 7 si care sa citeasca output-ul "top" de pe router prin SSH/telnet.

B) Am auzit ca prin SMTP s-ar putea face ceva similar, dar n-am folosit niciodada SMTP si nu stiu cat de "in timp real" este, cat procesor mananca pe router si ce frecventa a update-urilor are.
 
Cred ca te referi la SNMP, care este in timp real, diferenta de microsecunde. Incarcarea procesorului depinde de cate valori citesti, SNMP se bazeaza pe interogare (din partea PC-ului Windows) si raspuns din partea linuxului, dar tine cont ca SNMP nu este un proces critic si kernelul il poate ignora sau intarzia in cazuri extreme.
 
SNMP face treaba ok, nu consuma resulse dar nu am gasit niciodata un client rezonabil, micut si gen gadget cum vrei tu; am gasit chestii enterprise scrise infiorator, cu UX de rahat, in general oamenii pe acasa nu au nevoie de asa ceva si nu prea exista software pentru tracking in timp real.
 
Back
Top