Caut un program care sa faca <ceva>

Voi cu ce faceti DVD-Video dupa ce va intoarceti din vacanta?

Premiere Elements 10 sau Premiere Elements CS6, în funcție de scula cu care am tras și dacă-i nevoie de mai mult sau mai puțin de intervenit. Compresie mkv, 1080p.

@Adi - nu știu cu ce tragi tu dar eu în ~5-6 luni de tras sporadic cu GoPro Hero 3 Black Edition am deja 300GB de footage :smile:
 
Update: am pus agentul și pe PC-ul cu Windows, și într-adevăr pot să văd mult mai multe detalii decât sub Linux, de la temperaturile core-urilor și procesorului overall, la turațiile ventilatoarelor, starea actualizărilor Windows. Pot inclusiv să definesc alerte pe orice fel de parametru de performanță, umplere a discurilor, oprire, timp de răspuns la PING și altele, pentru ca să mă notifice prin PUSH pe aplicația de control de pe mobil. Pretty sweet actually. Și cireașa de pe tort: remote wakeup la o atingere de buton (desigur, având routerul și PC-ul configurat pentru asta), în loc să intru pe dslreports.com/wakeup și să tastez IP/MAC.

Deci PC Monitor este absolut genial dar politica lor de pricing este aberantă :smile: Dacă mă apuc să configurez și mașini virtuale, sar lejer de cap-ul lor de 5 sisteme free.

@miahi - acum studiez linkies, mulțumesc mult pentru ajutor. Poți pune un screenshot cu un dashboard care să arate de exemplu încărcarea mai multor sisteme pe partea de CPU? Thanks!
 
Sunt in vacanta, n-am la indemana un astfel de dashboard; by default el iti arata pe fiecare device cpu, memorie, disc, iar tu poti sa iti definesti grafice custom cu ce vrei tu - orice e accesibil prin snmp. Atentie la istoric, baza de date in care isi tine datele nu e perfecta, daca ii pui granularitate mare s-ar putea sa te trezesti ca dureaza mult generarea graficelor pe perioade lungi.
 
Am testat. Rezultatul e satisfacator, dar modul cum ajunge acolo nu e. I-am dat sa faca un DVD din MPEG-uri gata redimensionate si comprimate corespunzator standardului. Desi n-a mai facut nici o compresie, a copiat datele dintr-un fisier in altul de vreo 4 ori, totul pe acelasi hard si in acelasi director! A carait hardul 50 de minute!
Exista ceva mai direct? MPG -> VOB+IFO si generat meniuri fara tzspe copieri?
 
Am testat mai multe programe de authoring si toate fac la fel. Nu conteaza cum codezi tu fisierele video, ca sa ajunga la VOB-uri se reface toata munca de la zero. :frown: Poate un DVDplayer mai nou si care sa stie sa redea direct AVI ar fi the right way.
 
Gata. Gasit. DVDStyler. Asta copiaza datele doar de doua ori, iar fisierele le pune in directoare separate, intodeauna cu acelasi nume, deci pot fi mutate pe alte discuri cu o jonctiune NTFS. :wink:
Maine testez in player discul rezultat, dar nu cred ca vor fi probleme.
 
Serverul DLNA de pe care vad filme pe TV recomprima unele fisiere cu ffmpeg. Ffmpeg este executat prin linia de comanda. Vreau sa interpun un script/batch/etc. intre server si ffmpeg prin care sa adaug/modific unii parametri... :drac:
Deci caut un program executabil care sa apeleze un .BAT cu parametrii pe care i-a primit in linia de comanda.
 
Cateodata mi se intampla sa citesc pe cate un site un articol interesant pe care sa vreau sa-l salvez. Pot sa salvez pagina + imagini, desigur, dar mi-ar place un program care sa arate structura html salvata, sa ma lase sa selectez o anumita portiune a ei si sa faca un fel de "crop" prin care sa pastreze portiunea selectata si sa taie restul. Programul ar trebui sa fie suficient de inteligent incat sa mentina stilurile (CSS), imaginile, scripturile, etc. continute de acea selectie dar sa stearga din .css, .js, head, etc. acele bucati care nu se regasesc in selectie.
Exista vreun program care sa faca asta?
 
Internet Explorer (copy) -> Microsoft Word (paste) și eventual save as PDF. Suita Microsoft are o funcție interesantă de a păstra formatarea la textul copiat.
 
Imi necesita un mic linux + soft aplicatie (daca ar boota de pe o disketa ar fi ideal) care sa-mi transforme un calculator vechi intr-un print-server wifi cu multiple porturi: USB-uri + paralel + serial. Exista asa ceva "de-a gata"?
 
Check this one. Nu cred că poți să înghesui ceva pe o disketă, totuși, dar un mic stick USB merge :smile: Cea mai mică distro atm este Puppy Linux și are 161MB. Dacă nu-ți convine cel din primul link poți încerca o recompilare de kernel la un Puppy Linux și vezi de acolo.
 
Screw USB, mai ales dacă e un PC vechi ce nu știe să booteze de pe el. Înfigi în placa de bază un adaptor CF-IDE cu un CF de 2-4 GB, instalezi pe el, done.
 
Nu, dar sunt nostalgic dupa vremurile in care pe o simpla disketa iti intra atat sistemul de operare cat si cateva zeci de softuri de aplicatie. :drool: Oricum eu zic sa nu incercati sa intelegeti un om care lucreaza inca pe CRT-uri, are in dormitor 3 imprimante masive (si inca cateva la boxa) si cultiva ridichi in balcon. :biggrin:
 
LOL Marius face mișto de cineva care-i și mai anacronic decât el, I lived to see that day :biggrin::biggrin::biggrin:

@Quark - eu eram foarte serios. Am și eu trei sisteme cu PIII (unul care este chiar în uz activ și două obținute de la colegul Puterfixer care urmează să ia și ele drumul încoace spre UK), diskete and stuff, am și o unitate Zip (prin bunăvoința colegului AdrianB1 :smile:) și mă joc relativ frecvent cu ele, deși sistemul principal are 12 nuclee și 32GB RAM, nimic nu se compară cu sunetul unui floppy în seek. Da, am și un floppy USB pe care l-am găsit la total bargain 5GBP or so, nou nouț :biggrin: E bună ideea pui lufi cu CFul, dar considerând numărul limitat de scrieri/citiri posibile pe un CF nu știu dacă m-aș încumeta. Un HDD micuț ar merge fără probleme totuși.
 
Inteleg ce vrea sa zica, dar software care sa faca lucrurile alea si sa mai si incapa pe floppy nu cred ca exista.
 
Caut program cu care sa fac backup.

Cerinte obligatorii:
- sa nu necesite instalare, aka. "portabil", dar portabil de la mama lui, nu cu loader
- sa nu necesite drepturi de administrator pe calculatorul de unde va face backup
- sa nu necesite NET, Javra sau alte tampenii
- full backup, differential backup, incremental backup
- compresie
- operatie de backup cu setari particularizate direct din linia de comanda (cu sau fara GUI)

Cerinte preferabile:
- delta backup
- compresie buna, sa detecteze redenumirile de fisiere si sa nu le comprime din nou la un backup incremental
- criptare
- GUI cu file manager/browser pentru fisierele din backup-uri
- restore selectiv a unui singur fisier sau director de la o anumita data in situatia backup-urilor incrementale

Multumesc.
 
Back
Top