Caut un program care sa faca <ceva>

Caut un program care sa monitorizeze numarul de ascultatori ai unui server IceCast/SHOUTcast si sa-i afiseze in system tray.
 
Caut un program care sa descarce continutul unui site web, fisierele linked in pagina de start si recursiv. Acum vreo 15 ani erau populare, dar nu mai tin minte cum se numea nici unul.
 
Exact. Intre timp am incercat Webripper si nu face corect autentificarea. asa ca nu descarca nimic.
 
Ar mai fi HTTrack, care e mai recent. Nu stiu cum/daca se descurca tool-urile astea cu un site ce foloseste Php+MySql de exemplu...
 
Eu mai folosesc din când în când HTTrack, e destul de ok dacă faci un pic de tweaking (ex: majoritatea site-urilor rejectează cereri cu client id-ul pe care-l are HTTrack by default, trebuie să setezi unul de browser normal ca să meargă). Configurarea regulilor de parcurgere a paginilor (ce să downloadeze și ce nu) e foarte puternică, însă ia ceva timp până e corect făcută.

Nu PHP+MySQL pun în fund un astfel de ripper, ci tonele de JS și serviciile 3rd party pe care le folosesc foarte multe site-uri. Eu browsez întotdeauna cu NoScript activat, și sunt unele site-uri care nici măcar nu afișează ceva până nu dai voie la 6-7 scripturi JS de pe domenii diferite.
 
Ei, la mine e simplu - e KM-ul de SAP in care am pus niste pagini simple HTML la care trebuie sa le fac cate un update minor si pana le descarc una cate una prin interfata + folderul de imagini si logo-uri dureaza cam mult; nu se pune problema de JS, ci sa se autentifice in SAP identificandu-se ca unul din putinele browsere acceptate (la SAP nu se pune problema de "suportat", ci chiar si de "acceptat"; ex. Chrome nu e acceptat, da un mesaj din prima "go away", fara modificare de identificare nici o sansa).
 
Teleport Pro sau Teleport Ultra. Diferenţa constă în numărul de pagini pe care le suportă, 65535 maxim sau 1048576. Aveam un prieten care a vrut să dea jos tot Wikipedia, pe vremea dial-up-ului, după 4 zile de dat jos fişiere a renunţat :smile:
 
Ar putea merge si ceva de genul:

Code:
 wget --save-cookies login.txt  --post-data 'user=myusername&password=secret'  http://server.com/login
 wget --load-cookies login.txt  -mkp http://server.com/pages

plus asta (in .wgetrc)
Code:
header = Accept-Language: en-us,en;q=0.5
header = Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5
header = Accept-Encoding: gzip,deflate
header = Accept-Charset: ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7 
header = Keep-Alive: 300
user_agent = Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; rv:16.0) Gecko/16.0 Firefox/16.0
 
Hai că pun şi eu o întrebare.
Caut un video editor simplu, care să ştie să lipească mai multe bucăţi video într-una singură şi să extragă o secvenţă dintr-un fişier video. Ideal ar fi să ştie batch mode.
Am câteva sute de filme "pe două CD-uri", majoritatea vechituri şi rarităţi, şi vreau să unesc bucăţile într-un singur fişier. Cele 2 sau 3 părţi sunt identice ca rezoluţie, dar filme diferite au rezoluţii diferite. Fiecare film este în directorul său separat, deci teoretic batch mode-ul ar trebui să fie folder-based.
Dacă nu ştie batch mode, măcar să suporte CLI, că fac eu un .cmd şi gata.
Nu e neapărată nevoie să fie acelaşi soft, dar tot pentru editare video, să extragă secvenţe dintr-un fişier video. De exemplu, vreau ca din video1 să extrag secvenţa dintre 00:35:05 şi 00:44:12. VirtualDUB face chestia asta dar prost, decalează sunetul îngrozitor, de fapt mârâie când deschid fişierele că nu-i place VBR şi că ar trebui să recodez stream-ul audio în întregime (WTF).
Din nou, batch mode e preferabil, dar ca şi mai sus, suport CLI e suficient.

Cost: Nu e obligatoriu să fie freeware, dar nici 1000 USD nu e OK. Să zicem, până în 50 EUR dacă le face pe amândouă.
 
Boilsoft Video Splitter/Joiner, dar e pe bani. Te avertizez ca split-ul se face la keyframe-uri iar reunirea s-ar putea sa nu mearga cum trebuie, adica sa aiba o mica intrerupere la locul "lipiturii". Mai bine le lasi in doua bucati si faci playlist pentru director.
 
Chiar si citind, tot VirtualDub ar fi si raspunsul meu. E ceea ce folosesc in acelasi scop. Da, exista neajunsuri, dar in general justificate, la filme nu doar rezolutia conteaza daca vrei sa le lipesti.

Daca sunt filme listate pe IMDB cred ca cea mai buna solutie e sa le cauti direct intr-o bucata, eventual la rezolutie mai buna decat ceea ce deja ai.
 
Sunt filme listate pe IMDB, dar repet:
- sunt câteva sute
- sunt rare (gen ciudăţenii coreene, filme ruseşti vechi, filme mute, etc)
- le deţin deja pe CD-uri dau DVD-uri (câte 3 filme pe DVD).

Rezoluţia e mai puţin importantă, formatul e important. DivX înseamnă că pot să le rulez şi pe telefonul mobil, un MKV sau BDRIP mai greu (chestie de putere de procesare).

@Marius: am încercat Boilsoft, greşeşte grav la start time, am luat start time din VLC (să zicem, 1:05:52:000) şi în Boilsoft îmi extrage de pe la 01:05:45, iar sunetul e decalat cu vreo 40 de secunde. Pas. Ca să nu mai zic că îmi dă la download link versiunea 7.01.1 care e de fapt 6.34.
Așa știu și eu să caut pe Google diverse aplicații, din nefericire niciuna nu funcționeayă cum trebuie. Uimitor pentru 2012...

Despre VirtualDUB: nu funcționează cum trebuie.

[!] AVI: Variable bitrate (VBR) audio detected. VBR audio in AVI is
non-standard and you may encounter sync errors up to 13344ms when
attempting to extract WAV files or playing in some players. If this is a
problem, use Full Processing mode is recommended to decompress or
recompress the audio. (This warning can be disabled in Options,
Preferences, AVI. bitrate: 126.0 ± 16.6 kbps)

Ca să nu mai vorbim de faptul că nu deschide fişiere .mp4 sau .mkv... şi că pentru CLI trebuie scripting. Pur şi simplu nu îmi satisface nevoile :frown:
 
@Marius: am încercat Boilsoft, greşeşte grav la start time, am luat start time din VLC (să zicem, 1:05:52:000) şi în Boilsoft îmi extrage de pe la 01:05:45, iar sunetul e decalat cu vreo 40 de secunde.
Faci confuzie intre codec (DivX, XviD, MPEG, H264, VC1) si container (AVI, MKV, MOV). Puterea de procesare necesara depinde in primul rand de rezolutie, si in al doilea rand de codec. Container-ul nu conteaza.

Taierea se face la keyframe-uri, asa cum am spus mai sus. Daca n-ai keyframe la 1:05:52:000, fisierul nu se poate taia acolo si programul taie la keyframe-ul precedent. Nici un alt program n-o sa-ti poata taia filmul in punctul ala fara recomprimare.
Decalajul de sunet are tot motive tehnice: la audio VBR, punctul de taiere poate fi doar estimat si exista si acolo doar anumite puncte unde poate fi taiat fara recomprimare. Daca vrei sa obtii .MKV, problema decalajului este rezolvabila fiindca in .MKV poti defini decalajul.
 
Boilsoft taie cu 7 secunde înainte, Xilisoft Video Cutter taie precis. Nu e de la keyframes, deci. Problema e că Xilisoft Video Cutter face sunetul praf, e scrambled complet, se aud skips, ţiuituri şi fragmente.
VirtualDUB nici măcar nu are .mkv sau .mp4 în list de extensii la Open File dialog. Nici nu ajung eu să fac vreo confuzie, o face el pentru mine.

virtualdubs.png

Şi scuză-mă, dacă fac o tăiere de secvenţă şi sunetul e de acum 40 de secunde, atunci softul să facă bine să nu se laude că ştie şi poate şi drege. Dacă un player redă bine şi un editor video taie prost, degeaba îi căutăm scuze. Prefer să facă tăierea în jumătate de oră şi bine decât în 5 secunde şi prost.
 
Back
Top