Caut un program care sa faca <ceva>

Din ce in cel mai frecvent intalnesc QR code in locul avatarurilor de pe forumuri. Exista vreun program PC care sa scaneze QR Code in imaginea din clipboard (un printscreen sau browser -> click dreapta pe imagine -> copy)?
 
Opera. Nu exista widget-uri pentru asa ceva. Am cautat.

Thx miahi, dar nu este fix ce cautam. Ideal ar fi fost un program fara interfata. La lansare, doar citeste clipboard-ul sau face printscreen si afiseaza direct rezultatul in notepad (sau deschide browserul daca este un link) dupa care executia se termina. No main window, no menus, no image, no open, no save, no history, no copy-paste, no bloatware. Un program fara main loop.
 
Nu stiu daca exista ceea ce caut eu, dar totusi fac o incercare:
Am cateva (mii) de fisiere de pe un sistem de supraveghere video (3 camere x 4 zile de inregistrare) prin care trebuie sa scormonesc cautand "faptasul". Fisierele sunt in format *.rt4, dar le pot converti in *.wmv la nevoie.

Intrebarea este: exista vre-un soft care sa analizeze fisierele video cu o functie de genul "motion detection"? Softul cu care vine DVR-ul are o functie de genul acesta dar e absolut inutila, iar partea mai proasta e ca nu stie sa redea inregistrarile la o viteza > 4x (ceea ce inseamna ~ 3 zile de vizionare continua...).
Am cautat pe Google, dar fara prea mult succes.
Please help! :angel:
 
[Being mostly useless.]

Nu știu de motion detection dar în lipsă de altceva și dacă ai cu ce să le convertești într-un format normal (wmv se califică, probabil), cam orice player ar trebui să ți le poată reda la viteze ridicate, măcar să treci prin ele mai rapid - eventual cu un merge în prealabil (VirtualDub știa de merge dar mi se pare că pentru wmv îți trebuia instalat un plugin adițional).
 
Am gasit in VLC un filtru de "crop" cu care pot urmari o zona anume din clip (o usa), si merge rulat la viteza de ~ 32x. Are si un filtru de motion detection, dar in afara de faptul ca incadreaza intr-un chenar zona cu miscare in timpul playback-ului, nu face nimic altceva (cal putin nu am gasit eu nimic folositor). Intre timp am lasat la convertit in *.wmv ~ 48GB de inregistrari...
 
Între timp nu uita să reconfigurezi DVR-ul cu zona corectă unde să aplice motion detection, că dacă o activezi pe toată imaginea atunci e degeaba. Și trebuie reglată prin probe și sensibilitatea. Io m-am uitat prostit la o înregistrare de ore întregi în curtea unei instituții unde cică era mișcare, da' nu era nici țipenie de om. Până am văzut un șervețel de hârtie plimbat de vânt de colo-colo. Cât ce flutura un pic, iar se declanșa înregistrarea, și-mi umplea mie discul într-o veselie.
 
Îmi tre' un soft cu care să pot să editez nişte poze la grămadă. Mai exact să le deschid un pic la culoare pt. că imprimanta le scoate ceva cam închise.

H4lp? Tanx!
 
Caut un program cu ajutorul caruia sa sincronizez un folder (mare, ce are si subfoldere) pe diferite calculatoare si in diferite locatii (HDD intern - HDD extern cand este conectat). Totul sa se faca automat (deci nu SyncToy).
 
Caut un program cu ajutorul caruia sa sincronizez un folder (mare, ce are si subfoldere) pe diferite calculatoare si in diferite locatii (HDD intern - HDD extern cand este conectat). Totul sa se faca automat (deci nu SyncToy).

Synctoy + Task Scheduler? :smile:

Mai există și varianta Dropbox pentru cloud storage, care oferă criptare șamd.
 
Folderul ce vreau sa-l tin sincronizat are mai mult de 50 GB.
Ideal, programul pe care il caut ar functiona si prin intermediul internetului: cand minim doua masini pe care am folderul "marcat" sunt online, sa inceapa sincronizarea.
Offline: cand conectez HDD-ul extern pe care am folderul de sincronizat la un PC pe care am acelasi folder, sa inceapa sincronizarea.

Pentru moment folosesc Synctoy fara Task Scheduler (folderul ce il sincronizez se afla pe doua PC-uri ce nu sunt conectate in retea si pe un HDD extern ce il conectez doar uneori).


P.S. Programul pe care il caut imi automatizeaza o practica ce nu imi consuma mult timp, nu sunt dispus sa platesc pentru asta (Dropbox Pro 100). Sau nu sunt dispus sa platesc 200$ pe an cat imi cer cei de la Dropbox.
 
Ideal pui mâna și scrii singur ce vrei, 1001 pretenții și zero dorință de a investi nu-ți vor da niciodată soluția. Având în vedere că Synctoy necesită maxim 4 clickuri pentru o sincronizare care include câte directoare vrei tu, pretențiile mi se par absurde, nu vrei să te și gâdile sau să pună de cafea în timp ce sincronizează? De asemenea, Task scheduler sub Windows 7 poate automatiza și alea 4 clickuri cu puțin efort monumental de a da ~15 clickuri pentru configurare.

Dropbox are free ~2.2GB și poți cumpăra Dropbox 50, pentru un total de 52.2GB. Nu ai menționat cât "mai mult de 50GB", dar DB50 mi se pare chiar la un preț rezonabil dacă suferi de lene incurabilă.
 
Sau skydrive care ofera 7Gb free. Dar nu face sincronizare decat pe sistemul pe care e instalat (pc sau mobile), nu cred ca vreun astfel de program se poate instala pe removable device (ma refer la sky drive, google drive - care e o porcarie btw, l-au lansat si e plin de buguri, dropbox etc)
 
De cand am laptop, a aparut o problema... unica. :what: Vreau ca messenger-ul (Miranda IM) sa ruleze si de pe desktop, si de pe laptop, dar cele doua sa fie sincronizate. Pana acum am gasit 3 variante, fiecare cu probleme:
1) Pun fisierul cu baza de date pe server si il accesez prin retea. Problema: la shutdown, Windows-ul inchide reteaua inaintea aplicatiilor si baza de date se intampla sa devina corupta.
2) Instalez doua copii si le sincronizez manual. Problema: ambele PC-uri trebuiesc pornite, conflicte de versiuni, sincronizarea manuala.
3) La fel ca 2), dar cu sincronizare automata. Problema: ambele PC-uri trebuiesc pornite, conflicte de versiuni, messengerul trebuie inchis inainte de a-i schimba fisierul.

Alte solutii?
 
Back
Top