Caut un program care sa faca <ceva>

Nu, nu era un CD cu utilitare printre care si defrag. Era un CD facut special pentru programul defrag de pe el. De fapt, era un program de defragmentare care nu rula decat de pe CD.

Gata. Am draci. Calculatorul defragmenteaza de 2 ore o partitie de 180 GB si a facut 2%!
Stie cineva vreun program de defragmentare pentru NTFS care merge mai repede decat copierea datelor si formatarea partitiei??
 
Last edited:
Pe SSD-urile tale, sunt convins. La mine fragmentarea ajusese la 88.9% si aveam 5 MB/s la citire.

S-a rezolvat prin copiere, formatare si iarasi copiere. 3 ore. Damn NTFS!
 
MyDefrag il stiu de vreo 3 ani de cand se numea JKdefrag, e mic, nu-i nevoie sa fie instalat. Se poare rula si din command prompt daca te pasioneaza. Ce nu stiu, cat de repede ti-ar fi defragmentat tie partitia in cauza.

L.E. Pff, acu vazu chioru ca a scis si IceCube despre el.
L.E.2 Acu vazui ca individu ala e idiot, versiunea numita JKdefrag o gasesti si sub forma de Zip, versiunea MyDefrag e doar exe, care se instaleaza.
 
Pe SSD-urile tale, sunt convins. La mine fragmentarea ajusese la 88.9% si aveam 5 MB/s la citire.

S-a rezolvat prin copiere, formatare si iarasi copiere. 3 ore. Damn NTFS!

Nu e damn NTFS, e problemă de user dacă utilizarea ajunge la peste 70%. Dacă utilizarea nu ajunge niciodată la 70%, nu apar probleme. Also, Windows 6.x defragmentează în background periodic.

MyDefrag il stiu de vreo 3 ani de cand se numea JKdefrag [...]

Programele de Windows sunt doar un wrapper pentru API-ul de defragmentare Windows, deci merg exact la fel de bine sau prost. Dacă vrei ceva mai performant e nevoie de ceva bootabil, dar chiar și unele din alea folosesc tot API-ul de Windows.
 
Or fi cum zici tu, nu stiu ce diferente is intre ele, stiu doar ca pe vremea lu' Win98 te apuca noaptea pana defragmentai o partitie (si am ramas cu piticul cum ca defrag-ul inclus in windows e praf).

Acum defragmentez doar dupa ce instalez windows-ul (adica odata la un an jumate?), sau daca ma plictisesc si-mi aduc aminte de defragmentat.
 
Nope. Ultimul program de defragmentare fain a fost Norton SpeedDisk, varianta Win9x. Pentru NTFS n-am gasit inca o solutie decenta.
 
Caut un program care sa monitorizeze power-management-ul la HDD si sa faca un .log cu data/ora pornirilor si opririlor sau, si mai bine, cu data/ora opririi si durata cat ramane oprit.
 
Un program pentru back-up automat pe FTP și care știe să salveze schimbările în sesiuni? Eu n-am găsit mare lucru, astea mai degrabă le găsesc la hosting decât la privat.
Practic vreau ca la o anumită perioadă de timp să verifice modificările, dacă sunt, dintr-un director setat și să facă back-up la fișierele modificate. Plus vreau să-mi salveze sesiuni ale acelor fișiere. Cer prea mult?
 
Operatia este atat de simpla incat cred ca merge si cu un .bat. Ia vezi asa:
Code:
<o idiotenie plina de bug-uri>

Stai 2 sec ca s-ar putea sa am o varianta mult mai simpla! :biggrin:

PS: Da, precedentul e varza. Ignora-l. Am unul bun acum.

Instaleaza WinRAR si scriptul este asta:
Code:
DIR /B /A:A <dir>
IF ERRORLEVEL 1 GOTO END
SET %Name%=%DATE%.rar
"C:\Program Files\WinRAR\RAR.EXE" A -AO -AC -DH -R -S %Name% <dir>\*.*
COPY Login.txt %TEMP%
ECHO PUT %Name% >> %TEMP%\Login.txt
ECHO QUIT >> %TEMP%\Login.txt
FTP < %TEMP%\Login.txt
DEL %TEMP%\Login.txt
DEL %TEMP%\%name%
SET %name%=
:END
ECHO Done.
<dir> este calea completa spre directorul tau. Login.txt sunt comenzile de login pe serverul FTP: open <adresa> / user <nume> <parola> / CD <directorul de backup> / etc
Merge cu subdirectoare. :smile:
Partea cu %TIME% nu merge, ca are ":" in el, deci un singur backup pe zi este posibil.
Dupa ce testezi, il pui in task scheduler sa ruleze periodic.
 
Mergea si fara WinRAR, dar era o problema cu subdirectoarele, plus ca ar fi durat un veac backup-ul fisier cu fisier necomprimat prin FTP.
 
Back
Top