Caut un program care sa faca <ceva>

Cum ar putea functiona un astfel de program, ce algoritmi de detectie si comparare ar utiliza, mai ales cand ar fi vorba de codecuri si rezolutii diferite? Eventual si 23.976 vs 25 fps. :smile:

Poate, dar e nevoie de multa inteligenta, mai multa decat media. Programul trebuie sa "inteleaga" scene, ceea ce nu e deloc trivial.
 
Exista deja programe care compara imagini de rezolutii diferite pentru a gasi duplicate, sa compari cadrele a doua filme mi se pare acelasi lucru.
 
Nu compari cadru cu cadru, la un moment dat cand o sa ai secvente taiate nu se prinde de unde continua partea comuna, o sa iti raporteze ca diferenta tot restul filmului. Asta presupunand ca e suficient de inteligest incat sa treaca peste diferenta de fps.
 
Ţi s-o părea ţie, dar n-are nicio legătură.
Compararea a două imagini se face prin redimensionarea lor internă la o rezoluţie/format comune şi compararea diferenţelor pe anumite sectoare cu o marjă de confdenţă mai mare de X% (undeva pe la 98%). Să faci chestia asta cu filme e cu totul altceva din cauza sistemelor de compresie total diferite. Dacă ambele filme sunt MJPEG se poate aplica acelaşi algoritm ca la poze, dar aproape orice alt codec aduce o grămadă de probleme într-un algoritm comparativ.
Dacă filmele alea mai au şi DRM... deja intrăm în domeniul AI aici.
 
Programul ar trebui sa "inteleaga" cumva ce se petrece in film, iar asta tine deja de inteligenta artificiala.
 
Cu ce convertesc sub Windows APE in FLAC? Am gasit ceva cu Google despre Ubuntu, exista varianta codecuri + VirtualDub, se poate mai bine? Media player-ul nu stie APE, dar stie FLAC :frown:
 
Decomprimi APE-ul cu Monkey's Audio, recomprimi in FLAC cu encoderul FLAC oficial. Ambele au varianta CLI; poti face un .bat care sa decomprime si sa recomprime automat tot ce vrei.
 
war - merci, nu mi-ar fi trecut niciodata prin minte sa fac asta.
Marius - e vreo diferenta intre encoding FLAC cu Monkey Audio si cel oficial? Deocamdata am convertit cateva fisiere cu Monkey Audio, direct, si pare OK.
 
Nu stiu. Eu nu folosesc altceva decat programele oficiale. Nici nu stiam ca se poate.
Am .bat-uri si butoane in Total Commander cu care comprim si decomprim "in one click".
 
N-ai pentru ce, uneori soluţiile simple sunt uitate fiindcă mai toţi considerăm: "it can't be that easy" :smile:
Păţesc şi eu des de-astea...
 
Eu de obicei folosesc Foobar. Atât că (probabil, nu știu, eu le aveam instalate) trebuie să instalezi Monkey's Audio și FLAC. Drop la tot ce ai de convertit într-un playlist din foobar și apoi le selectezi -> click dreapta -> convert. Rest depends on teh processor speed :biggrin:

De asemenea, pentru conversia în mp3, tot foobar, dar mai trebuie downloadat și lame.exe.
 
Multumesc, am rezolvat. De Lame.exe stiam ca e varianta optima pentru MP3, de-aia am intrebat daca exista si variante optime sau recomandate pentru APE si FLAC. Am rezolvat cu MediaMonkey, instructiunile sunt similare cu Foobar.
 
Exista softuri pentru Win Mobile sau Blackberry care sa foloseasca GPS-ul si sa salveze traseul pe care il parcurgi si atat? Nu ma intereseaza ceva gen IGO, nu ma intereseaza sa imi afiseze harta, asa nu consuma bateria prea tare. Vreau sa salveze traseul apoi eu sa il descarc in calculator si sa il suprapun peste o harta acolo. Google Earth sau ceva de genul.
Revin cu intrebarea: Acelasi lucru ca mai sus dar sa mearga pe iOS. Important este sa salveze traseul eventual cu detalii complete (pozitie, viteza, timp, etc.) si eu sa pot folosi o aplicatie desktop (adica nu ceva legat strict de device-ul cu care am inregistrat) ca sa il vizualizez.
 
RunKeeper? Face mai multe decât vrei tu, dar nu cred că vei găsi o aplicație atât de chior de simplă în lumea Apple. Sub Android ar fi Google MyTracks.
 
Cu ce pot sa encodez/decodez/transform .mov-urile facute cu aparatul foto? Solutia cea mai simpla mi s-a parut Windows Movie Maker dar rezultatele sunt slabe calitativ si mi se pare ca imi taie si din rezolutie.
 
Daca compresia video este in vreun format standard (MPEG 4 / MJPEG), merg transformate in .avi sau .mkv cu MEncoder (in pachetul MPlayer). Eu mi-am facut buton in Total Commander special pentru asta.
Comanda este mencoder.exe -of avi (sau -of lavf pentru .mkv) -ovc copy -noskip -oac copy -o <destinatie> <sursa>
Ai grija sa specifici extensia destinatiei.
 
Vezi că mencoder suportă mult mai multe opțiuni decât atat, opțiuni ce-ți pot fi utile. Citește documentația. Also, nu trebuie să fie MPEG4 în original. Merge cam orice format non-DRM.
 
Back
Top