Caut un program care sa faca <ceva>

Caut un program care să-mi poată afişa un dashboard customizabil, şi care să se poată lega cel puţin la o bază de date Oracle. Fluxul e simplu: să pot face nişte interogări pe baza de date, iar el să îmi afişeze rezultatele într-un grafic, în funcţie de timp. Eventual să poată salva undeva istoricul. Preferabil să fie Java-based, ca să pot să îl modific dacă nu-mi place ceva.

Am găsit InfoCaptor, dar nu e intuitiv, mai repede îmi fac aplicaţia proprie.
 
- Dundas Dashboard, dar e enterprise-style. Arată foarte frumos, dar te ia durerea de cap până îl instalezi, e foarte pretenţios.
- Miner3D: Nu ştiu dacă face fix ce vrei tu, e data visualization software de fapt.
- Tableau Software: ştie să se conecteze la bază de date Oracle, dar e pe bani. Mă rog, toate sunt pe bani. Există şi versiune free, Tableau Public, dar aia nu ştie să se conecteze la bază de date Oracle.
 
Mulţumesc mult. O să încerc versiunea free de Tableau; nu mi-e greu să fac un ETL între Oracle şi un mySQL pentru asta, dacă se potriveşte la ce vreau eu.

Versiune pe bani e greu, până scoţi nişte bani pentru asta te mănâncă câinii.
 
Eu am încercat demo-ul de la Dundas Dashboard, sunt bestiale, dar configurarea e un chin şi a intrat în bălării la importarea unui Excel. Culmea e că un CSV îl importă bine-mersi :smile:
Versiunea free de tableau nu te lasă să salvezi decât pe server-ul lor public, adică datele tale or să fie văzute de toată lumea.
 
Acum, cat este hot discutia despre DNS hijacking:

Am nevoie de un proxy DNS impotriva DNS hijacking cu LUUUUNG de ani de zile sau chiar infinit daca este posibil sau monitorizare a raspunsurilor DNS cu history si avertizare in caz ca se schimba. Posibilitatea de a alege un IP din history pe care sa-l returneze in locul celui oficial.

Si ar mai trebui un utilitar de monitorizare a ARP-urilor cu alerta sonora (eventual si firewall cu blocare automata) in caz ca noile raspunsuri nu mai corespund cu cele vechi. Asta este pentru atacurile man-in-the-middle.
 
Last edited by a moderator:
Cine îţi face DNS hijacking? Mie nu mi-e clar ce vrei să faci. Dacă DNS-ul ISP-ului îţi răspunde prostii, foloseşte 8.8.8.8 ca toată lumea. Dacă îţi interceptează query-urile DNS indiferent către ce server le trimiţi, tre să-ţi tunelezi cumva query-urile spre o reţea care e „curată”...
 
Nimeni nu-mi face nimic momentan, dar imi place sa fiu pregatit. Pregatit pentru situatia in care acele query-uri vor fi interceptate oficial si legal. :tongue:
 
Asta sună a „mi-aș lua brevet de pilot - n-am de gând să-l folosesc, nici nu circul cu avionul, dar în viață e bine să fii pregătit pentru surprize”. Dacă tot vrei să fii prevăzător, n-ar fi mai logic să... încetezi cu ilegalitățile care te-ar băga în bucluc în eventualitatea unei interceptări?
 
Cu ce pot inlocui Tiny Personal Firewall sau cum pot sa-l fac sa mearga pe noua placa de baza si procesor?
Acum am Sygate Personal Firewall si nu ma satisface. Comparativ cu TPF, este bloatware cu multe functii inutile, interfata este foarte greoaie si a instalat nu mai putin de 6 driveri si un serviciu!
 
Online Armor: bloatware. Mai bloatware decat Sygate. N-am nevoie de "Execution Protection", "Termination Protection", "Keylogger Detection" si tot restul tampeniilor. Eu vreau doar un firewall.
PrivateFirewall: la fel.
Comodo: 31 MB? Daaa, siiiigur...
 
Poti da disable la componentele HIPS din ambele firewall-uri. Dar se pare ca e usor de zis bloatware ca sa ai motiv pass. Apropo, ce-i aia bloatware la OA si PF?
Ce are 31 Mb la Comodo? Vrei unu' sa intre pe discheta sau ce?
Alea insirate de mine sunt in top 3 la solutii de securitate free.
Ah, welcome to 2011 Marius. :biggrin:
 
E troll, măi oameni buni. Dacă hooby-ul lui declarat e enervatul altora...
Mie îmi pare rău că picaţi toţi în plasă. Serios. Sunteţi oameni inteligenţi, simpatici, săritori... şi vă "face" un troll. De f'o 2 ani, aşa.
 
Tiny Personal Firewall chiar intra pe o discheta, cu tot cu setup.
Voua daca vi se rupe cazmaua aduceti o draglina ca inlocuitor?
 
Back
Top