Caut un program care sa faca <ceva>

Plus ca au trecut vremurile in care OC-ul aducea un spor de viteza care sa justifice efortul / riscul. Cred...

PS: Da' ce meserie era Celeronul 300A pus la 450MHz... :drool: Il am la boxa si pe ala. :biggrin:
 
E corect ca as putea obtine performanta aia, dar ar trebui sa schimb CPU+MB+harduri+CD/DVD+sunet+retea, posibil si memoria. Deci practic, cam tot PC-ul. N-am atatia bani si nu cred ca un joc (KSP) merita atatia bani.
 
E corect ca as putea obtine performanta aia, dar ar trebui sa schimb CPU+MB+harduri+CD/DVD+sunet+retea, posibil si memoria. Deci practic, cam tot PC-ul. N-am atatia bani si nu cred ca un joc (KSP) merita atatia bani.
Uită-te la partea buna, poti pastra mouse-ul si tastatura :smile:

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
 
De ce sa schimbi harduri si DVD? Retea si sunet ai onboard, daca vrei sunet de impresionat ingerii tot un DAC extern iti trebuie si pe ala nu trebuie sa il schimbi, ca e pe USB.

Dar daca tot ce vrei de la calculatorul ala e un singur joc si a mers pana acum, niste overclocking de 5% nu o sa se vada, asa ca nu merita timpul pierdut.
 
Pai de-aia intrebam de program, ca sa nu pierd eu timpul. Il pornesc seara si a doua zi, ori a reusit aia 5%, ori fumega.
Dar asa e pe XF - toata lumea discuta existenta problemei, nu rezolvarea ei.
 
Phenom II x2 555, AMD 790FX, DOS / Win XP / 7.
Vreau un program care sa faca automat teste de overclocking la FSB, multiplicator si tensiune si sa-mi gaseasca cea mai rapida combinatie stabila. Prefer DOS, din cauza de crash-uri, dar banuiesc ca nu exista.
Tu crezi că a fost vreodată atât de simplu? Serios, mai bine las-o moartă. Nu există așa ceva din motive suficient de bune.


Plus ca au trecut vremurile in care OC-ul aducea un spor de viteza care sa justifice efortul / riscul. Cred...

PS: Da' ce meserie era Celeronul 300A pus la 450MHz... :drool: Il am la boxa si pe ala. :biggrin:
LOL, nu a existat niciodată vreun risc adevărat, este similar cu bubuitul țigărilor electronice. Dacă ești tolomac, reușești să-ți dai foc și cu aragaz electric. Sporul de performanță merită.

Ca să nu fiu chiar măgar, de obicei FSBul îl alegi după ce RAM ai. La fel și strap-ul (lași la 100MHz de obicei), parcă la AMD îi spunea HTT.

Depinde mult de placa de bază, dar mă rog.

Ideal cauți pe net și vezi pe la ce frecvențe merge ăla al tău. Apoi scazi un 5-10% din frecvență și dai un voltaj corespunzător, salvezi și rulezi un Prime95 smallFFT, vezi dacă pică. Dacă dă eroare mai dai un pic de voltaj.

Depinde câte stickuri de RAM ai, de obicei procesoarele overclockate nu merg prea bine cu mai mult de două.



Apropos, Kerbal Space Program merită cu vârf și îndesat un alt sistem și crede-mă că ce ai acolo nu o să-l ducă prea mult. Simulările sunt foarte stresante, 6c/12t sughiță la mine uneori și am framerate drops și nu, engine-ul este ok (Unity modificat).
 
Ce am obtinut manual:
De la 1.3V si 3.2 GHz, prima incercare = 3.7GHz fara volti in plus, a doua incercare 1.4V (inca in specs) si 3.8 GHz, dar se pare ca imi trebuie alt cooler pentru 3.8 GHz.
 
  • Like
Reactions: Neo
Caut un manager de fotografii. Am incercat ACDSee standard/trial version, consumul de RAM (> 500 MB) nu ma deranjeaza deloc, faptul ca intepeneste da.
 
Photo Mechanic.

Sau xnview.

Eu îl prefer pe primul, cumperi odată şi lifetime upgrade moca plus multiplatformă Mac și PC.


 
Na bun, pe logica îmi trebuie un blocker de cryptominers -> îmi trebuie un ad blocker -> stai că am un ad blocker plătit, ce-ar fi să-l instalez -> fmm de ad blocker că se calcă pe bătături cu Blur (password manager și general protection stuff) -> stai puțin că într-o săptămână îmi expiră licența trianuală la Blur și acum e momentul să mă gândesc dacă vreau s-o continui pentru încă 3 ani sau trec pe altceva,

:biggrin:

am ajuns să revizuiesc opțiunile de password managers.

Acuma, cam toate articolele din ultimele 6 luni oscilează între aceleași 5-6 soluții, cu un client gratuit pentru un device, respectiv cu abonament anual pentru sincronizare între mai multe device-uri (și stocare în cloud).

Aceleași articole pornesc de la presupunerea că userul vrea să aibă viața cea mai ușoară și atunci integrarea în browser e baza, dar fie ignoră cu desăvârșire aspectul securității datelor, fie îl minimizează, de exemplu amintind doar de breșa de securitate a lui LastPass din 2011 (deși au mai fost probleme, inclusiv ceva exploit recent).

Și așa am ajuns să mai adaug „offline” la căutare, ocazie cu care am dat peste alte articole mai prudente care subliniază ce idee proastă e să îți ții parolele într-un proces subordonat browserului, sau într-un serviciu care nu știi exact cât e de sigur în afară de niște declarații de PR, și că totuși un offline password vault îți dă mai multă siguranță cu ceva mai multă bătaie de cap să-l folosești.

Candidatul preferat la acest moment pare a fi KeePass, care e open source și poate fi rulat în mod portabil de pe un stick USB, unde să țin și password vault-ul. Vault-ul este criptat, iar pentru parolă ar fi interesantă o parolă complicată (poate bazat pe un qwertycard cumpărat cu 5$ sau făcut pe cont propriu) și, dacă se poate, un generator de coduri (Google Authenticator) pe post de second factor. Un articol sugera chiar că stick-ul ar putea fi criptat cu totul folosind VeraCrypt (fork-ul TrueCrypt încă dezvoltat) portabil - mi se pare un pic overkill.

Acuma partea mai interesantă ar fi dacă aș putea folosi această soluție și pe Android. Acolo îmi va trebui o aplicație instalată și configurată să folosească stick-ul conectat prin cablu OTG, și cu același plugin pentru second factor.

Înainte să mă chinui un pic cu marțocăreala asta, mai bine încerc să găsesc ceva de-a gata cu tot. Deci: ați dat peste vreun asemenea soft de password management, cu vault offline criptat, cu parolă + 2FA cu cod, și cu client Windows și Android?
 
Password vault fiind pe un stick USB șparlibil, aș prefera ca o parolă statică să nu fie singura lui protecție fiindcă keyloggere.

1Password era printre cele online, deși poate merge și offline, dar n-are 2fa. M-am uitat la Dashlane, LastPass, keeper, RoboForm, LogMeOnce și altele. Varianta gratis e de obicei single device fără sincronizare, dar unele au și alte limitări gen 15 parole maxim.
 
2FA ăla este cu dus și întors. Backups pe mai multe chestii cu sync este util în caz de șparlit stick.

Da, aia cu parola statică este un risc, dar sincer keyloggers nu-s greu de prins de AV/Malwarebytes. Și sunt șanse relativ mici să prinzi vreunul, sincer. Eu sunt în dubiu cu orice folosește servere de orice fel, este una să ai sync prin dropbox sau altele similare și alta să aibă ei serverele lor.

Pentru telefoane mobile 1P folosește senzorul de amprentă, deci n-ai nevoie de parolă. Sunt în dubiu de ce nu l-au implementat și la versiunile de Windows/MacOS, ultimele Mac au touchID și senzorul de amprentă nu este tocmai nou pe laptopuri.


Edit: am găsit problema cu Windows:
Just to summarize what went on in that thread, there's basically not a secure centralized place on Windows we can use with our application to store your master password and/or encryption key in order to associate with your fingerprint. We do not want to store your master password or the encryption key anywhere on your computer nor your system memory in clear view, that's why we need to get rid of it as soon as we're done with it.

On the iOS devices, we can use the iOS's secure keychain to store the data. So, when you unlock with Touch ID, we gain access to your keychain to grab the master password and use it to unlock the app.


Edit 2, obligatoriu :biggrin:

security.png
 
Că tot ați zis de 2FA, pro tip: faceți cumva și aflați care e procedura de urmat în caz că faceți wipe la telefon înainte de a face wipe. :smile: Eu m-am lovit de problemă după, noroc că la Google aveam backup codes și la Amazon aveau procedură prin care te sună pe telefon și tre să bagi acolo un cod. În alte părți nu cred c-am mai avut activă opțiunea. Sper! :biggrin:

Ca password manager, de vreo nouă luni folosesc pass. În Windows 8.1 merge via Cygwin, deși mai sughiță. În Windows 10 s-ar putea să meargă mai ok via bash-ul „nativ”. Combinat cu git pot să-l sincronizez din/spre NAS (sau oriunde altundeva). Fiind bazat pe GPG, ar trebui să știe și 2FA, dar n-am investigat. Se laudă că există și ceva client de Android, dar nu l-am încercat.

Nu e cel mai comod setup, dar m-am obișnuit și e mai ok față de ce aveam înainte (plaintext :angel:).
 
Last edited by a moderator:
N-am senzor de amprentă, plus că e o idee proastă să ai atât aplicația cu parolele cât și cheia de deblocare pe același device (telefon) - comoditatea consolidării și automatizării îți subminează securitatea soluției.

Adică, exemplu. Am văzut 2FA implementat în corporație la stilul client VPN pe laptop + parola știută doar de tine (something you know, 1st factor) + token hardware generator de parole (something you have, 2nd factor).

Dup-aia s-au gândit că stai așa, tokenurile hardware costă cam multișor și luzerii le tot pierd, da' telefoanele nu prea, deci ce-ar fi să trecem la token software pe smartphone, prin care mai rezolvăm două nivele de protecție - aplicația e protejată de PIN-ul propriu, și poate fi instalată doar dacă ți-ai băgat smartphone-ul (chiar și personal) în aplicația de device management prin care să poți face remote wipe și care impune un nivel minim de securitate pentru deblocare și criptare a memoriei. Deci conectarea e prin client VPN pe laptop + parolă + token software pe smartphone (2nd factor) cu PIN (3rd factor?).

Apoi s-au răsculat niște unii că ei de ce tre' să aibă atâtea chestii și să știe atâtea parole, drept pentru care s-a schimbat schimbarea în client VPN pe laptop + parolă + token software tot pe laptop, fără PIN. Să-mi explice cineva acum care e al doilea factor pentru autentificare.

2FA e un pic de bătaie de cap, da' asta e și ideea, și te obișnuiești. Doar că trebuie să nu sari pașii de la început ci să te pregătești și pentru dezastru - rămâi fără telefon, fie că îți e furat, fie că l-ai spart și nu mai vezi nimic pe ecran (done that), fie că a început să se comporte dubios și a trebuit să-i faci factory reset (done that also). Scratch card-ul e esențial, sau posibilitatea de a alege o altă opțiune pregătită în avans drept 2nd factor (SMS sau call back). De exemplu, facebook a activat recent posibilitatea de a defini niște trusted contacts care să confirme la nevoie că tu ești tu.

Mă rog, povestea e lungă la 2FA, da' rămân la părerea că merită strofocarea. Iar în cazul stick-ului, riscul de pierdere/furt se compensează prin backup-ul periodic al keyvault-ului criptat.
 
Back
Top