Caut sa cumpar laptopuri

chrisTian

Membru
Primul (pt ea): va fi folosit pt scoala, maxim 2000lei. Ecran cat mai mare, boxe bune -cam astea sunt cerintele.
Al 2lea (pt el, not me): laptop de gaming. Configuratie de top, maxim 5000lei.
Al 3lea (eu): sunt foarte in balanta daca sa iau laptop sau desktop. Cam 3500lei limita. Eu vreau ecran mare si SSD, daca se poate.

La ele o sa iau extra-garantia de 2ani, ca la actualul laptop -un DELL N7110 cu fata interschimbabila- a inceput sa decedeze la 6luni dupa 2ani. Deci nervi.
As prefera un feedback pana vineri, cand cumpar de la emag.
Multumiri.
 
De 1 decembrie 2014 foarte foarte probabil cei de la eMAG vor avea promoție de Black Friday.
Alternativ, aș cumpăra resigilate.

Sugestiile mele:
- Minimul de configurație pentru mine e i5 + 4GB de RAM. Aș merge spre 8 GB de RAM pentru cele mai intensive.

Pentru toate laptopurile:
- ia în considerare opțiunea asta - să cumperi cu hard disk intern, să cumperi separat SSD, să scoți hard disk intern și să pui în rack, și să ai hard disk extern ca backup.
- eu prefer tastatură + mouse + monitor separat.

Eu prefer desktopul în favoarea laptopului.
 
1. Laptop cu boxe nu am vazut, dar daca exista as fi interesat sa vad cum e aia. Cred ca la 2000 de lei nu ai probleme sa gasesti ceva, oar daca garantia e de 2+2 ani chiar nu conteaza ce este.
2. Alienware? Dar nu cred ca incape in buget. Cam orice altceva nu va fi gaming system, ci un soi de ... trista.
3. Pai daca tu nu stii ce vrei noi nu stim sigur. Eu personal folosesc de toate (de la telefon la desktop cu mai multe monitoare), fiecare are rostul lui, in functie de ce vrei sa faci are rost si o discutie pe tema asta. Sau dai cu zarul (despre dat cu banul :smile: ).
 
Pentru al doilea te poți uita la gama de gaming de la ASUS. Nu-s toate cine știe ce, dar în funcție de ce are nevoie se poate găsi o configurație potrivită care să se încadreze în buget. Eu am luat unul pe la 6000 recent: solid build, awesome cooling, top-ish specs aaand zero mobility :biggrin: (e greu, că bateria îl ține binișor). Persoana care mi-a făcut recomandarea are la rândul ei tot ceva din serie de vreo 2 ani și încă duce bine titluri noi.

La Alienware plătești mai nou brand-ul mai mult decât altceva imho, cred că doar un singur model reușit au avut în ultima vreme.
 
Daca e spre zero mobility chiar nu prea are rost un laptop cand cu aceiasi bani faci un desktop mai puternic si mai adaptabil in timp.
 
Mersi de sugestii. Eu o sa ajung pe desktop, ca oricum nu mai vreau sa trag de un laptop dupa mine prin maxi-taxi.
Adi, dupa cum bine nu ma intelegi, sunt laptopuri cu boxe mai puternice si altele care abia se aud; la fel cu HTC M7 cu difuzoarele lui versus restul telefoanelor.
Din pacate nu sunt in grupa celor au luat laptop la 3lei sau cat a fost miscarea de marketing a emag.
 
Știu pe cineva care și-a cumpărat telefon cu garanția suplimentară de 2 ani. I s-a stricat, l-a trimis în service, nu l-au reparat în timp util (e foarte scurt timpul, câteva zile, ceva de genul ăsta), a cerut banii înapoi, i-a primit.

Pasul următor? O nouă comandă de telefon cu 2 ani garanție suplimentară, practic un model nou.

Nu e cea mai etică practică, dar se poate face.
 
De ce să condiționezi luarea unui laptop de difuzoarele încorporate, când cu 20€ îți iei o boxă USB rezonabilă? Eu mi-am luat o boxă de-asta Mitone din duty free din Frankfurt, și face atâta gălăgie că nu mi-a trebuit altceva pentru a ține un training cu video la 20 de cursanți.
 
Dezavantajul la o boxa separata este ca mai tb sa o cari dupa tine, mai tb sa o numeri si pe ea pe langa restul de bagaje de mana. Plus ca ma gandesc ca tb facuta o rerutare prin setari, sa nu faca o cacofonie difuzoarele(wink@Adi) laptopului cu ea. Si ar fi bine ca respectiva modificare sa se intample automat, ca altfel e vai de mon derriere.
pufi -am bagat-o in wishlist la emag.
Cred ca nu am inteles de ce le spui boxe la difuzoare cand nu sunt.
Ca limba romana e flexibila in intelesuri.
 
Da, trebuie să o cari, da' măcar știi că se aude. Dacă aștepți un laptop cu aceleași capabilități de amplificare și audiție - good luck.

Nu ai nevoie de nici o rutare audio sau configurare; imediat ce ai conectat boxa la portul USB, devine default audio device iar butoanele de pe ea controlează volumul din Windows. Și apropo, volumul audio e memorat independent la difuzoarele interne și la boxa externă.
 
El -laptop Asus, dar nu ROG; altceva de 17toli.
Eu -reparat laptopul, pus placa video separata pe Disable; totul e ok momentan.
Ea -fara laptop in continuare.
 
Back
Top