Caut programator sa-mi scrie un program

Marius '95

troubleShooter
Caut programator (liber profesionist) sau firma care se ocupa cu scrierea de software. Programul este foarte simplu, trebuie sa citeasca date de la un port serial/paralel si sa le salveze intr-un fisier text.
Programul il cumpar (factura, drepturi de autor, etc.); totul trebuie sa fie perfect legal. Pretul il negociem. Cei interesati sa ma contacteze pe IRC sau sa-mi dea un mesaj privat.
 
Last edited:
Doar de curiozitate, ce gen de date trebuie citite de pe porturi? Aparent e banal ceea ce vrei, dacă totuşi cauţi un programator să o facă înseamnă că trebuie să existe ceva complicaţii la mijloc. Eu nu mă mai ocup de aşa ceva, dar acum vreo 8 ani am făcut ceva de genul ăsta - comunicam cu case de marcat (serial) sau sertare de bani (paralel). Curiozitatea a rămas :smile:
 
N-am nici o idee. Datele vor veni de la un analizor de hematologie, de la unul de biochimie, de la un cititor de stripuri de urini si de la un coagulometru. N-am nici o idee ce fel de date transmit, dar presupun ca sunt rezultatele analizelor in format text. Nu ma intereseaza ca programul sa prelucreze in vreun fel datele. Trebuie doar sa le salveze intr-un fisier.
Caut programator fiindca eu nu stiu deloc programare si imi trebuie si factura+licenta pentru program. Cel care face programul trebuie sa fie persoana fizica autorizata sau firma cu obiect de activitate producerea programelor pt calculator. Presupun ca programul va trebui inregistrat la Registrul national al programelor pt calculator, conform noii legi.
 
Corect, trebuie înregistrat, mai puţin cazul în care cel ce face programul e angajatul vostru sau lucrează sub contract cu voi pe perioadă limitată să facă activitate generală de "programare" şi în perioada contractului rezultă programul în cauză. Scuteşti ceva birocraţie - faci cu el contract de prestări servicii pe 1 lună cu un preţ egal cu tariful total pentru aplicaţie şi programul e al vostru ca şi cum l-ai fi scris tu (mai ales dacă formal tu faci specificaţiile).
 
Programul urmeaza a fi folosit intr-un laborator de analize medicale. Laboratorul are nevoie de el pentru contractul cu Casa de Asigurari. Va accepta Casa sa puncteze un astfel de program daca firma (mea) nu are ca obiect de activitate producerea programelor de calculator?
 
Nu am idee: Casa vrea să ai program cumpărat sau tu ai nevoie de program ca să poţi face analizele? Decontezi programul sau analizele procesate prin intermediu programului? Nu ştiu ce înseamnă "să puncteze".
 
Ambele. Programul va fi utilizat, nu e doar de forma iar Casa da puncte daca il am.

Punctele:
Casa de Asigurari de Sanatate da puncte fiecarei unitati sanitare in functie de dotari, iar fondurile se impart dupa cate puncte are fiecare unitate sanitara. Se dau puncte pentru program de evidenta interna a pacientilor.
Eu am deja facuta mare parte a programului dar nu sunt programator (persoana fizica autorizata) si nu pot spune ca e facut de mine. Legal, eu nu am voie sa fac programe decat pentru uzul meu personal.
 
Originally posted by Marius '95
Eu am deja facuta mare parte a programului dar nu sunt programator (persoana fizica autorizata) si nu pot spune ca e facut de mine. Legal, eu nu am voie sa fac programe decat pentru uzul meu personal.
Asta e o tâmpenie. E de parcă nu ai avea voie să îţi schimbi becul decât dacă eşti electrician.
 
Jumatea unde ai gresit: Nu e becul meu. E becul firmei.
Jumatea unde ai avut dreptate: E intr-adevar o tampenie.
 
Pisoi, am auzit o poveste, cred că era vorba de Italia. Unde într-un bar nu a schimbat nimeni o săptămână becul de la baia unui bar până nu a venit electricianul. Motivaţia era simplă, fiecare îşi face treaba lui şi asta şi pentru că îi stimulează cu amenzi bune când nu respectă asta. Ce-i drept, în acest caz era vorba de o treabă pentru care la noi se face ceva numit PSI iar pentru care la ei chiar se dau amenzi bune. Dar poate e doar o poveste urbană.
 
Originally posted by Pisoi
Asta e o tâmpenie. E de parcă nu ai avea voie să îţi schimbi becul decât dacă eşti electrician.
Ai voie, dar numai becul de la tine din casa. De ce ? Pentru ca daca il schimbi pe a lu' vecinu' si ii faci vreo balacarie prin casa te poate arde in judecata de nu te vezi. Sau de ce nu invers, daca te electrocutezi. Mie nu mi se pare deloc o tampenie...
 
Back
Top