Cat de grea e fizica si matematica in facultate?

Sunt in clasa a 11a si vreau sa stiu daca poti supravietui cu M2 si cu fizica de acelasi nivel.E posibil?Daca nu cunosti fenomenele si stii doar matematic te poti numi inginer?
La matematica am note bune si sunt la nivelul de m2 dar la fizica eu nu cunosc fenomenele.
 
Bun venit pe forum!
Ai plecat de la prezumția sa boșorogii de pe aici știu ce înseamnă M2. Ce înțelegi tu prin a supraviețui (sunt unii care nu știu ca Pământul orbitează în jurul Soarelui și supraviețuiesc bine mersi). Matematica/Fizica de facultate depind mult de profilul la care dai. In general sunt aceleași chestii, dar mai aprofundate. La specializările tehnice fizica tinde sa se predea in primii ani, ca mai apoi sa te bage in Mecanica/Inginerie Mecanica/Rezistenta Materialelor/etc. Cat despre Matematica, nu vei scapa de Analiza/Trigonometrie, dar depinde din nou de profilul ales.

In general, din ce am observat, se aprofundează anumite capitole relevante specializării: nu o să-ți predea fizica cuantica sau teoria relativității daca vrei sa te faci mecanic auto.

Unde vrei sa dai mai departe?
 
Sunt la un profil tehnic electronica si stau bine la electricitate cc si mecanica.La mecanica nu stiu multe despre fenomenele fortelor dar stiu ce inseamna o forta,un vector.Programarea nu am facut-o niciodata in liceu si nici in generala fiind foarte slab in generala.Facultatea de Fizica ar fi o solutie pentru mine?

Nimeni nu stie?
 
Nici eu nu stiu ce inseamna M2, dar am un prieten (varsta: 30 de ani) care a terminat Fizica cu note mari si profeseaza in alt domeniu si am un coleg care a fost profesor la Facultatea de Fizica (acum vreo 15 ani, el are peste 50) si care profeseaza in alt domeniu. Singurul absolvent de fizica pe care il stiu sa profeseze in domeniu e cercetator la Magurele (vreo 40 de ani), desi nu in laserii aia celebri pe care ii construiesc acolo. Poate daca vrei sa te faci profesor de fizica de scoala generala sau liceu sa fie utila facultatea aia, altfel nu prea iti foloseste.
 
Eu personal sustin ca in sistemul actual de invatamant facultatea nu te invata nimic in sensul de a fi pregatit pentru viata care urmeaza.
Am nenumarate cunostiinte despre oameni care au facut o facultate intr-un domeniu si activeaza in cu totul alte domenii.
Ba mai mult decat atat, majoritatea inginerilor de aici iti vor spune ca tehnologia se schimba intr-un ritm care va face ca orice cunostiinte acumulate in facultate sa fie inutile in 10 ani, asa ca va trebui sa inveti continuu.
Programarea nu este un musai la ingineri, sunt domenii foarte variate care nu necesita programare.
 
Eu personal sustin ca in sistemul actual de invatamant facultatea nu te invata nimic in sensul de a fi pregatit pentru viata care urmeaza.
Am nenumarate cunostiinte despre oameni care au facut o facultate intr-un domeniu si activeaza in cu totul alte domenii.

Scopul principal al facultății nu este să te pregătească pentru un domeniu foarte îngust sau (așa cum aud destul de des) pentru o poziție specifică în cadrul unui companii. Faptul că lucrează în alte domenii nu înseamnă neapărat că studiile universitare nu le-au folosit deloc. Putem intra în discuția despre calitatea învățămîntului superior românesc, dar să nu pornim de la o idee greșită despre scopul facultății.
 
Adevarat, nu inseamna ca nu le-au folosit deloc, dar n-au folosit in scopul initial. Si daca asta s-a intamplat, au redus numarul de posibili specialisti in acel domeniu. Nu e cazul sa intram in discutia asta, am adaugat asta doar spre informare.
 
Bun,dar eu de unde incep?Incep de jos daca vreau sa-mi castig banii mei?Am auzit de slujbe entry-level numai ca salariul este intre 1000-2000 de lei la inceput si cu el nu te poti intretine.Cum poti promova in cariera daca nu ai bani si nu ai experienta?Cauti experienta?
 
Are ambâț puștiu'! Îmi place de el. :hihi:
Are șanse să-i primească, dacă are taică-său firmă. Eu chiar îi doresc să-i primească, să am și eu pensia sigură.
 
Poți spune, în detaliu, ce știi să faci de banii respectivi?
Pai stiu sa folosesc autocad-ul in 2d,stiu sa masor piese electrice si ma descurc foarte bine in excel.

Are ambâț puștiu'! Îmi place de el. :hihi:
Are șanse să-i primească, dacă are taică-său firmă. Eu chiar îi doresc să-i primească, să am și eu pensia sigură.
Tatal meu nu are firma,e muncitor entry-level la patron.Eu sper sa ma primeasca la job.As face orice sa obtin acest job.

Ce ziceti?
 
Viitorul e incert, dar învățătura n-a stricat niciodată. Așa că urmează facultatea pe care o vrei, fiindcă mai mult contează mediul universitar și oamenii pe care-i întâlnești acolo, dacă ai norocul să fie buni. Aici intră și anturajul, care te poate ajuta la formarea ta ca om.
 
Pai stiu sa folosesc autocad-ul in 2d,stiu sa masor piese electrice si ma descurc foarte bine in excel.

Bun, acum cât de conștient ești că orice puștan de 12 ani poate face asta? Dacă reușești să conștientizezi ce-am spus aici, sunt convins că poți înțelege că ceea ce știe toată lumea să facă are un preț mic (cerere VS ofertă), deci salariul pretins de tine este aberant de mare.

Un sfat de viitor este să înveți cel mai bine ceea ce (foarte) puțini știu să facă și abia atunci îți vei putea numi prețul și vei fi cu adevărat liber.
 
Back
Top