Cât de des facem upgrade?

Originally posted by AdrianB1
La câtă inovaţie şi performanţă e în noile produse, un cablu de alimentare la 220V rounded cu neon şi low-noise e pe drum. Mai ales dacă are USB pentru configurare. Depinde şi de potenţialul de overclocking şi latenţe.

:biggrin: Atentie la cei 220 V alternativi-alternativi pe care-i are reteaua !
 
norocul meu e ca eu pot face up-grade-urile la firma unde lucrez.......platesc diferentele......in medie, pt mine un up-grade e odata la cateva luni......asa reusesc sa tin comp-ul relativ in forma......cu toate ca per total cheltuiesc mai mult, nu simt la buzunar de parca as da totul odata pt un PC nou.....asa 1 milion incoace, 2 incolo, 4-5 mai incolo (pt placa video).....poate sunt dependent?......m-am gandit si la asta......dar imi place sa am calculatorul la zi, cat de cat......
 
Încep să am viziuni. Iniţial erau neclare, ca un efect de ceaţă, dar acum încep să se limpezească: cineva va fi pus pe bară.
 
In cazul meu upgrade-urile le-am facut de nevoie. Cred ca este cel mai putin pagubos motiv pentru care cineva face upgrade.

Primul calculator mi l-au cumparat ai mei in clasa a IX-a cand am intrat la Liceul de informatica (actual Colegiul National de Informatica Tudor Vianu).

Primul upgrade a survenit la memorie cand tata a vrut word si implicit si win 95. Al doilea upgrade a fost cand am intrat la facultate si deja 486SX la 33Mhz nu mai facea fata (prin 2000). Prin 2002 ne inghesuiam prea multi pe un calculator si a mai fost nevoie de inca unul doar pentru tata. Pana in toamna lui 2004 am tot adus imbunatatiri calculatorului meu : cd-rw, inca 256MB de ram, inca un hdd. Apoi in toamna asta tata a zis ca i se misca prea greu calculatorul, asa ca i l-am dat pe al meu si eu am facut ultimul upgrade.

Asadar in cazul meu fiecare upgrade a fost facut de nevoie. Nu stiu peste cat timp voi face un nou upgrade, dar nu stiu de ce am un sentiment ca va fi facut tot din cauza ca nu voi putea rula decent anumite programe necesare.

Si ca in orice regula si la mine a existat o exceptie: am schimbat o Riva TNT 2 Ultra cu un Radeon 9600 Pro. Poate puteam trai fara ea, poate nu, dar cu siguranta Colin McRae 3 s-a miscat mult mai bine. :biggrin:
 
Originally posted by AdrianB1
Încep să am viziuni. Iniţial erau neclare, ca un efect de ceaţă, dar acum încep să se limpezească: cineva va fi pus pe bară.
La mine te referi? Am inteles regulamentul si ma voi conforma lui. Arunca un ochi pe la celelalte posturi (cele de azi, adica) si vei vedea un progres bun (zic eu). Scuze de off-topic
On-topic: up-grade-urile depind de user, pana la urma urmei. Degeaba apar placi video extraordinare, daca user-ul se multumeste cu serious sam. Sau degeaba apar memorii ultra-rapide si ieftine (relativ), si in cantitati din ce in ce mai mari (deja 512 devine un must-have, iar un GB e recomandat), daca utilizatorul se multumeste cu Aoe 2 de ex. Cu toate astea hardware nou apare, si se si cumpara.
 
Da, dar nu cred că-s mulţi care vor să joace AOE2 şi atât. Dacă userul vrea să se "mulţumească" cu Oblivion, începe să se gândească la un 7800...
 
Upgrade de sistem, la diferenta mare de timp.
Momentan am Duron 1300, video Riva TNT 32, 256 RAM DDR, HDD 20, monitor 17" tub normal, Windows XP.
Inaintea lui a fost Pentium II 400, video ATI 4 Mb incorporat, 128 RAM, monitor de 15", HDD 6,4, in functionare si acum, are instalat un Win 2000 Workstation.
Halal upgrade, ambele sisteme merg cam la fel, evident pentru navigare pe Internet, Office, multimedia.
 
:smile: Multumesc, Rabbit.
Si filme, si tuner TV pe ambele (dupa ce s-a defectat televizorul NEI, vechi de 10 ani).
Am doua camere, doua calculatoare. Cel vechi sta in sufragerie (va primi poate un monitor mai mare), iar Duronul sta in dormitor la birou.
As vrea sa iau un alt calculator de cand cu noul loc de munca (imi permit acum), insa ar trebui sa scap de unul din cele pe care le am acum si nu ma lasa inima :smile: .
 
Mai bine face PII-ul server. S-ar descurca bine si nu e nici galagios noaptea (cel putin cele pe care le stiu eu nu erau).
 
Originally posted by Rabbit
Redarea MP3-urilor ocupă tot ~1% din procesor. :smile:

Mda dar cu DivX e alta mancare de peste, acum 3 saptamani am fot nevoit sa stau (cam 10 zile) cu un P2 433Mhz :frown: nu mai vreau. Nu poti sa faci ~nimic cu ~400 Mhz!

P.S. pentru MP3 e de ajuns un 486 la 100Mhz.
 
DivX-ul e mare mancator de procesor. Eu mi-am pus XviD-ul sa decodeze divx-urile chit ca n-am probleme de performanta nici cu DivX-ul.
 
Depinde cum e configurat decoderul. Postprocesarea contează foarte mult. Cu deblocking şi deringing la max. consumă destul de mult procesor. Cu ele la minim, e chiar mai mic mâncător de procesor decât Xvid. Mă refer la divX 6.1. Nu mai vorbim că e şi rapid divX-ul, eu făcând capturi live de pe tuner la rezoluţie PAL şi bitrate 1200-2000 kbps. :wink:
 
De ce ar trebui sa fac unul server? Ziua sint la serviciu, seara ma uit la un film, eventual ies cu cineva in oras, week-end-urile pe cat se poate le petrec afara din oras sau macar in parc. Capturi TV :smile: ?
 
Avantaje:
- Ai pagina de web personala pe serverul tau personal si daca vrei PHP si MySQL nu mai are cine sa-ti spuna "serviciul nostru de web hosting nu ofera PHP din motive de securitate (?!)".
- Ai propriul server FTP/Telnet/Remote Desktop si daca iti trebuie ceva din calc ai acces de oriunde exista net.
- Filesharing.
- Inlocuieste cu succes combina audio, video recorder-ul, DVD player-ul.
- Streaming audio. Asculti propria ta muzica oriunde ai net si Winamp.
- Automatizari casnice, daca te pricepi la un pic de electronica.

Dezavantaje:
- Mananca curent.
- Face zgomot (desi la PII nu prea e semnificativ).

Am uitat ceva?
 
- Nu am ce pune pe o pagina personala web
- Din calculatorul meu nu-mi trebuie niciodata nimic, am doar 300 de mp3-uri si 3-4 filme;
- Nu doresc sa ascult muzica mea peste tot. Doresc doar sa nu ascult manele nicaieri :smile: ;
- Nu cred ca un server ar gati mai bine ca mine :smile: .

la punctul 2

- Nu mananca atata curent
- E zgomotoasa sursa (desi am desfacut ventilatorul - curatat si uns lagarul)

Deci se mai amana upgrede-ul deocamdata :wink: .
 
In acest caz cred ca Andreea are dreptate, foarta putina lume are nevoie de un server. Sunt de acord cu toate punctele, desi e posibil ca un server bine configurat sa gateasca mai bine ca mine. :biggrin:

P.S. Am 4 sisteme functionale in casa si piese pentru inca unul sau doua. Si tot nu am nevoie de server. :goofy:
 
Originally posted by andreea cerulean
- Nu cred ca un server ar gati mai bine ca mine :smile: .

la punctul 2

- E zgomotoasa sursa (desi am desfacut ventilatorul - curatat si uns lagarul)
- ...si modesta pe deasupra :goofy:
- wow, mejterul casei. Ungerea unui fan prost rezulta intr-un fan la fel de prost. Daca ai zgomot de flux, se poate monta un muffler home made - vezi aici o mica schema si aici despre ele. Daca e zgomot de motor, poti sa inlocuiesti fanul. Se merita doar daca e o sursa brand, otherwise...:rolleyes:

Cosmin_C se pare ca e pregatit pentru LanParty :goofy:

Si ca sa fiu si ontopic, am facut un upgrade major in ultimele luni (3200+, DFI LP UT NF4 UltraD, X800GTO) si pot spune ca ma joc intr-o fericire pe detalii maxime and stuff. Deocamdata nu se mai prefigureaza nimic la orizont. Poate doar 2x1Gb RAM :smile:
 
Back
Top